Her tar Aksel Lund Svindal over ledelsen i utforcupen

Den ferske verdensmesteren klarte ikke å følge opp sitt gulløp fra Schladming i det første verdenscuprennet i utfor etter VM, men den foreløpige femteplassen holder til ny verdenscupledelse sammenlagt i utfor.

Aksel Lund Svindal hadde ikke en optimal dag i bakken på dagens utfor, men overtar ledelsen i verdenscupen sammenlagt. Kommentator: Lars Lystad og Bjarne Solbakken

Overtar ledelsen i utfor sammenlagt

Lund Svindals nærmeste konkurrent, Dominik Paris, ligger tre plasser bak nordmannen i Garmisch-Partenkirchen. Dermed vil Aksel overta ledelsen fra italieneren. Paris lå bare tre poeng foran Lund Svindal i utforcupen før lørdagens renn.

Lund Svindal leder nå med 359, mens Paris har 349.

– Jeg skulle gjerne vært på pallen i dag, men det viktige er at jeg er med og kjemper i alle renn. Jeg må fortsette sånn, sa Lund Svindal til NTB etter rennet.

– Han startet veldig godt, men hadde sine problemer i mellompartiet, og det var der han tapte det. Det vet han selv. Men det var stabil og god kjøring av Aksel, mente NRKs ekspertkommentator Bjarne Solbakken etter løpet til Aksel.

Slovenske Andrej Sporn hadde andre startnummer i den tyske løypa lørdag, og kjørte så bra at ingen at ingen kunne hamle opp med ham før Hannes Reichelt med startnummer 19.

Deretter kom de største kanonene og passerte både Reichelt og sloveneren.

Innerhofer vant

Christof Innerhofer kjørte rett etter Reichelt, og havnet 36 hundredeler foran østerrikeren. Tiden 1.37,83 til italieneren skulle vise seg å bli vinnertiden.

Aksel Lund Svindal kjørte rett etter Innerhofer, men klarte ikke å følge opp en god start og ledelse ved andre passering lenger nede i bakken. Tiden 1.38,30 holdt til en da foreløpig 3.-plass.

Men drømmen om pallen forsvant raskt med neste løper. Østerrikske Klaus Kröll kjørte raskere enn nordmannen, og inn til en foreløpig 2.-plass. Krölls landsmann Georg Streitberger klarte senere å presse seg mellom han og Innerhofer – til den endelige pallplasseringen.

Christof Innerhofer trives godt i utforbakken i Garmisch-Partenkirchen og vant dagens renn. Kommentatorer: Lars Lystad og Bjarne Solbakken

Innerhofer vant på dagens utfor

Siste nytt

 • Løseth topp ti i Levi

  Årets første verdenscuprenn i slalåm for kvinner er unnagjort i Levi i Finland. Nina Haver-Løseth endte til slutt på 9.plass, mens Thea Stjernesund og Maren Skjøld kjørte inn til henholdsvis 23. og 24. plass. Amerikanske Mikaela Shiffrin tok en overbevisende seier.

  Den offisielle VM-genseren 2019 fra Dale Norway lanseres
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Klæbo knuste alle

  Johannes Høsflot Klæbo gjorde som i fjor og vant sprinten på Beitostølen. Emil Iversen var nærmest ungfolen og ble nummer to. Eirik Brandsdal knep tredjeplassen i en tett duell med Gjøran Tefre.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Falla suveren på sprinten

  Maiken Caspersen Falla viser hvorfor hun er regjerende verdensmester i sprint og vinner på Beitostølen. 19 år gamle Kristine Stavås Skistad, gjorde en forrykende spurt og ble nummer to. Lotta Udnes Weng sikret tredjeplassen foran Tiril Eckhoff.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vinterstudio
V-cup hopp: Kvalifisering og vinterstudio
V-cup hopp: Laghopp 1. omgang, menn
V-cup hopp: Lagkonkurranse, menn
V-cup hopp: Lagkonkurranse
V-cup hopp: Laghopp 2. omgang, menn
Sport i dag