NRK Meny
Normal

Her tar Aksel Lund Svindal over ledelsen i utforcupen

Den ferske verdensmesteren klarte ikke å følge opp sitt gulløp fra Schladming i det første verdenscuprennet i utfor etter VM, men den foreløpige femteplassen holder til ny verdenscupledelse sammenlagt i utfor.

Aksel Lund Svindal hadde ikke en optimal dag i bakken på dagens utfor, men overtar ledelsen i verdenscupen sammenlagt. Kommentator: Lars Lystad og Bjarne Solbakken

Overtar ledelsen i utfor sammenlagt

Lund Svindals nærmeste konkurrent, Dominik Paris, ligger tre plasser bak nordmannen i Garmisch-Partenkirchen. Dermed vil Aksel overta ledelsen fra italieneren. Paris lå bare tre poeng foran Lund Svindal i utforcupen før lørdagens renn.

Lund Svindal leder nå med 359, mens Paris har 349.

– Jeg skulle gjerne vært på pallen i dag, men det viktige er at jeg er med og kjemper i alle renn. Jeg må fortsette sånn, sa Lund Svindal til NTB etter rennet.

– Han startet veldig godt, men hadde sine problemer i mellompartiet, og det var der han tapte det. Det vet han selv. Men det var stabil og god kjøring av Aksel, mente NRKs ekspertkommentator Bjarne Solbakken etter løpet til Aksel.

Slovenske Andrej Sporn hadde andre startnummer i den tyske løypa lørdag, og kjørte så bra at ingen at ingen kunne hamle opp med ham før Hannes Reichelt med startnummer 19.

Deretter kom de største kanonene og passerte både Reichelt og sloveneren.

Innerhofer vant

Christof Innerhofer kjørte rett etter Reichelt, og havnet 36 hundredeler foran østerrikeren. Tiden 1.37,83 til italieneren skulle vise seg å bli vinnertiden.

Aksel Lund Svindal kjørte rett etter Innerhofer, men klarte ikke å følge opp en god start og ledelse ved andre passering lenger nede i bakken. Tiden 1.38,30 holdt til en da foreløpig 3.-plass.

Men drømmen om pallen forsvant raskt med neste løper. Østerrikske Klaus Kröll kjørte raskere enn nordmannen, og inn til en foreløpig 2.-plass. Krölls landsmann Georg Streitberger klarte senere å presse seg mellom han og Innerhofer – til den endelige pallplasseringen.

Christof Innerhofer trives godt i utforbakken i Garmisch-Partenkirchen og vant dagens renn. Kommentatorer: Lars Lystad og Bjarne Solbakken

Innerhofer vant på dagens utfor

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport