NRK Meny
Normal

Sverige-sjefen: – Hva jeg gjør er vel pokker det samme

Pia Sundhage er i hardt vær etter at Sverige gikk på trynet ut av VM og trolig går glipp av OL.

FBL-WC-2015-WOMEN-SWE-PRESSER

I HARDT VÆRT: Sveriges landslagssjef Pia Sundhage måtte svare på spørsmål om sin egen trenerframtid rett etter at Sverige røk ut av fotball-VM.

Laster innhold, vennligst vent..

– Adjø til VM. Adjø til Pia Sundhage. Adjø til den tiden da Sverige selvsagt ble regnet som en stormakt i kvinnenes fotballverden.

Slik starter Expressen-kommentator Tomas Pettersson sin artikkel etter at Sverige i går kveld gikk på trynet ut av fotball-VM. Kritikken mot det svenske laget og den svenske landslagssjefen har ikke latt vente på seg i avisene.

Og allerede i natt måtte Pia Sundhage svare på spørsmål om framtiden sin som sjef.

– Du stiller spørsmålet akkurat nå, men akkurat nå synes jeg det er vanskelig for spillerne at vi tvinges til å reise hjem. Hva jeg gjør er vel pokker det samme, svarte Sundhage på svensk TV4.

Da Aftonbladet fulgte opp spørsmålet om landslagstrenerens tanker svarte hun meget knapt.

– Ingenting.

– Kan du utdype det? spurte journalisten.

– Jeg tenker ingenting. Akkurat nå tenker jeg på laget som tvinges til å reise hjem, og hvordan vi skal gjøre det til neste fotballkamp.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FBL-WC-2015-WOMEN-MATCH39-GER-SWE

UTE: Sverige er ute av fotball-VM etter 4-1-tapet mot Tyskland i går. Trolig glipper også OL-plassen.

Foto: NICHOLAS KAMM / Afp

Mister trolig OL

Sverige tapte som kjent 4-1 og røk ut mot storfavoritt Tyskland i åttedelsfinalen i fotball-VM. Med det resultatet må de ikke bare reise hjem fra Canada, men de går mest sannsynlig også glipp av neste års OL i Brasil - Sverige utelatt fra «OS» for første gang i historien.

Men Sundhage har kontrakt i ett år til, så om OL glipper vil det si at treneren kun har noen EM-kvaliker igjen av tiden som svensk dametrener. Men ifølge Aftonbladet håper likevel landslagets leder, Marika Domanski-Lyfors, at Sundhage blir tiden ut.

– Sundhage har kontrakt til og med 2016, og jeg håper og forventer at hun fullfører den.

– Etter at det ikke har gått så bra må man ta en diskusjon etter mesterskapet. Så det kommer vi til å gjøre, sier Domanski-Lyfors til avisen.

Sundhage kom hjem til Sverige i 2012, etter fem år i USA. Der gjorde hun stor suksess, med to OL-gull og ett VM-sølv for stormakten. Hun ble også kåret til årets kvinnetrener på FIFA-gallaen i 2012. Den svenske optimismen foran Canada var dermed stor, men skuffelsen ble desto større av å ryke ut av VM allerede i åttedelsfinalen.

– Blir kanskje en forandring

FBL-WC-2015-WOMEN-MATCH39-GER-SWE

VENNINNER: Tysklands (og Wolfsburgs) Lena Goessling (f.v.) trøster Sveriges Nilla Fischer etter kampen i går.

Foto: NICHOLAS KAMM / Afp

Det virker som det er media som er mest opptatt av å kritisere Pia Sundhage. Flere spillere uttrykte i natt sin støtte overfor treneren sin.

– Jeg liker Pia veldig godt, og synes hun er en fantastisk trener, sa Sofia Jakobsson til Aftonbladet.

Caroline Seger skrøt også av landslagssjefen, men spekulerte likevel overfor Aftonbladet i endringer ettersom nasjonen har et generasjonsskifte på gang.

– Jeg synes Pia har gjort en kjempejobb. Men det er mange spillere som kanskje ikke orker å fortsette, om Sverige mister OL-plassen. Så det blir kanskje en forandring før det.

Siste nytt

 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Olic tilbake for Kroatia

  Tidligere stjernespiss Ivica Olic er tilbake i Kroatias landslag. Han blir assistent for den nye landslagssjefen Zlatko Dalic. – Det er en ære å være del av Kroatias landslag igjen, denne gang i en annerledes rolle, sier Olic til forbundets nettsted.

  UEFA-CUP
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Dømt for promillekjøring

  Nord-Irlands landslagssjef Michael O'Neill er fratatt førerkortet i 16 måneder og idømt en bot på 1300 pund for promillekjøring. O'Neill ble stoppet i utkanten av Edinburgh i september. Han blåste rødt, og hadde promille på tre ganger tillatt nivå.

  VM-kvalfiseringskamp i fotball, Norge - Nord-Irland (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg