Hopp til innhold

Legger seg flat etter raseriutbrudd: – Ekstremt dårlig av meg

Da Viaplay-ekspert Bojan Djordjic stilte et tilsynelatende ufarlig spørsmål til Janne Andersson, kokte det over for Sverige-sjefen. Han angret da han møtte pressen tirsdag.

UEFA EURO 2024 Qualifiers - Group F - Sweden v Belgium

BLE RASENDE: Sveriges landslagssjef Janne Andersson.

Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters

– Jeg har oppsøkt Bojan og sendt en tekstmelding for å høre om vi kan prate videre. Jeg vil forklare mitt ståsted, sier Andersson til pressen dagen derpå.

– Jeg ber gjerne om unnskyldning … ikke unnskyldning, men forklare ut fra mitt ståsted hvorfor. Derimot, denne tolkningen av hvem han representerer. Jeg kan forstå med hans bakgrunn om han tolker det på et vis. Alle som kjenner meg, som vet hvem jeg er, vet at jeg hater rasisme og så videre. Den tolkningen, jeg ber innstendig om unnskyldning om han har tolket det slik. Slik er ikke jeg og det er veldig leit at det blir slik, sier han videre.

Den svenske landslagssjefen møtte altså pressen for å forklare seg etter et svært opphetet intervju med han og Viaplays fotballekspert Bojan Djordjic i sentrum.

– Det blir stopp i hodet

Andersson ble rasende da han fikk kritikk av Djordjic for at han har gitt lite spilletid til den svenske landslagsspilleren Jesper Karlsson.

– Dere snakker dritt etter en 5-0-seier. Det er så dårlig, tordnet han.

Sverige-sjefen i hardt vær

I HARDT VÆR: Janne Andersson møtte pressen etter å ha fått massiv kritikk for et ferskt intervju med Viaplay.

Foto: Janerik Henriksson/TT / NTB

Nå innrømmer han at han ikke håndterte intervjuet godt nok.

– Det er ekstremt dårlig av meg. Det vil jeg gjerne prate med Bojan om, sier han.

Andersson mener spørsmålene fra Djordjic kom uforberedt, ettersom Sverige leverte et godt resultat mot Aserbajdsjan, og vant til slutt 5-0.

– Det er for mye følelser. Det blir stopp i hodet. Jeg var ikke forberedt. Etter 0-3 mot Belgia, så har jeg respekt og full forståelse for at det blir spørsmål om det. Etter 5-0 ... jeg var jo glad. Jeg var ikke forberedt på dette mentalt, forklarer svensken.

Den tidligere landslagsspissen Johan Elmander var klar i talen til SVT tirsdag.

– Janne må be om unnskyldning til Bojan. De måtte seg ned og løse det her. Hvis han ikke gjør det, så synes jeg han skal gå av, sa Elmander, som jobber som ekspert i Radiosporten.

Johan Elmander

KRITISK: Johan Elmander.

Foto: ODD ANDERSEN / AFP

Legende rystet

Andersson slo hardt tilbake mot fotballekspert Bojan Djordjic etter å ha fått spørsmål om hvorfor ikke Karlsson, som har imponert for nederlandske AZ, fikk spille mer.

Djordic

ANERKJENT EKSPERT: Bojan Djordjic. Her fra tampen av fotballkarrieren i Brommapojkarna i 2013.

Foto: LENNART MÅNSSON / Bildbyrån

Andersson stilte først spørsmål tilbake om hvem som ikke skulle spilt. Da eskalerte krangelen, hvor Djordjic fortalte Andersson at «du representerer 10 millioner mennesker». Treneren svarte med å spørre «hvem representerer du?».

– Sverige så klart, svarte Djordjic.

Tidligere Sverige- og Arsenal-legende Fredrik Ljungberg var vitne til hendelsen, som ekspert for svenske Viaplay, og kunne knapt tro det han så.

– Jeg har vært i fotballen i 20-25 år, og har aldri sett lignende, sier Ljungberg og fortsetter:

– Han ble jo forbanna og gikk rett til angrep. Det må være noe annet som han har vært forbannet på i forkant. Jeg ble mest sjokkert over selve oppførselen, sier legenden.

LJUNGBERG IBRAHIMOVIC

SVERIGE-HELT: Tidligere Arsenal-spiller Fredrik Ljungberg.

Foto: DIMITAR DEINOV / AP

– Ingenting med rasisme å gjøre

Djordjic er født i Serbia, men er oppvokst i Sverige og har representert landet på U21-landslaget.

– Forsøker du å si at jeg burde spilt for Serbia? spurte han Andersson.

Han fortsatte:

– Du snakker for mye akkurat nå, fordi du blir aggressiv. Hvorfor? Hvem skal jeg ellers representere? Hvilket annet land? Serbia? Er det du forsøker å si? Jeg representerer deg like mye som alle andre. Dette svaret kommer jeg ikke til å glemme. Det er dårlig. Det er ganske lavmål av en landslagssjef å si det du sa nå, sa Djordjic.

Andersson ble stående og se på Djordjic, men han svarte ikke på spørsmålene. Etter å ha fått et helt annet spørsmål fra Viaplay-programlederen, svarte han sarkastisk og forlot intervjuet.

– Jeg vil bare forklare for han og alle andre at jeg selvsagt, når jeg spør om «Hvem representerer du?», så mener jeg som spiller, leder eller hva er han er for noe. Det var det jeg mente. Absolutt ingenting annet, sier Andersson.

Janne Andersson

ANGRET: Sveriges landslagssjef Janne Andersson.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

På pressekonferansen like hendelsen fikk landslagssjefen spørsmål om han mente at Djordjic ikke representerete Sverige.

– Nei, for faen, nå må vi slutte. Nei, svarte Andersson.

Sportsjefen for det svenske landslaget møtte pressen sent natt til tirsdag, og forteller at Janne Andersson angret seg etter intervjuet. Han erkjenner at intervjuet ikke ble «spesielt bra», og svarer følgende da han får spørsmål om rasisme rettet mot svensk-serberen.

– Jeg synes ikke Andersson antydde noe om det. Hvis det har blitt oppfattet på den måten, vil jeg på Jannes vegne tydelig si ifra at det ikke hadde noe med det å gjøre. Han diskuterte ekspertrollen, spillerrollen og trenerrollen. Det hadde ingenting med rasisme å gjøre, sier Jens T. Andersson, ifølge Aftonbladet.

Sportsnyheter

Se alle målene i mesterligaen for kvinner, Barcelona - Wolfsburg.

Ellevill snuoperasjon da Graham Hansen og Barcelona vant mesterligaen

(Barcelona - Wolfsburg 3-2) Caroline Graham Hansen (28) herjet da Barcelona snudde 0-2 til 3-2, og vant mesterligafinalen.

Siste nytt

 • Mesterliga-semifinalen med verdensrekord – 20.022 på tribunene

  Det ble satt ny verdensrekord i tilskuere på en kvinnekamp i håndball i dag under Champions League-sluttspillet i Budapest.

  – Det er solgt 20.022 billetter. Det betyr at bestenoteringen fra 2013-VM i kampen mellom Serbia og Brasil blir slått, sier Thomas Schöneich i Det europeiske håndballforbundet til NTB.

  Tilskuertallet ble bekreftet i andreomgangen av semifinalen mellom Esbjerg og FTC Hungaria.

  Da Györ og Vipers Kristiansand møttes, var det snaut 19.000 inne i hallen.

  (©NTB)

  Håndball kvinner, Champions League finale Györ - Vipers Kristiansand
  Foto: Nikola Krstic / NTB
 • Iver Fossum og AaB rykket ned

  Iver Fossum spilte hele kampen da AaB tapte 0-1 for Silkeborg lørdag. Resultatet sender klubben ned til nivå to.

  AaB, Horsens og Lyngby sto alle med 27 poeng før den siste og avgjørende runden. AaB hadde best målforskjell av de tre og innehadde den siste sikre plassen.

  Horsens og Lyngby spilte 0-0, og AaB så dermed lenge ut til å greie seg med 0-0 mot Silkeborg.

  Da Alexander Lind scoret for Silkeborg med kvarteret igjen, ble det likevel nedrykk for AaB.

  Klubben kroner dermed en katastrofesesong med nedrykk fra det øverste nivået. I mars fikk Erik Hamrén fyken som hovedtrener.

  Klubben har vunnet ligaen fire ganger. Den seneste av disse kom i 2014. AaB har vært i den danske toppserien i 36 år. (NTB)

  Iver Fossum
  Foto: NTB
 • Verstappen vant kvalifiseringen i Barcelona

  Max Verstappen (Red Bull) satte raskeste rundetid og sikret seg den fremste plasseringen i startfeltet til søndagens formel 1-løp i Barcelona.

  Verstappen var også raskest på alle treningene i Barcelona. Forrige helg gikk han helt til topps i Monacos Grand Prix.

  Dermed ligger alt til rette for at Red Bull skal ta sin sjuende seier på sju forsøk denne sesongen i søndagens hovedløp.

  Ferraris Carlos Sainz ble nummer to, 0,462 sekunder bak. Lando Norris (McLaren) ble nummer tre.

  Ferrari-fører Charles Leclerc fikk det på ingen måte til å stemme og røk ut allerede i den første av tre kvalifiseringsrunder. I søndagens løp starter monegaskeren nest sist. (NTB)

  Verstappen
  Foto: WILLIAM WEST / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste