Hopp til innhold

Legger seg flat etter raseriutbrudd: – Ekstremt dårlig av meg

Da Viaplay-ekspert Bojan Djordjic stilte et tilsynelatende ufarlig spørsmål til Janne Andersson, kokte det over for Sverige-sjefen. Han angret da han møtte pressen tirsdag.

UEFA EURO 2024 Qualifiers - Group F - Sweden v Belgium

BLE RASENDE: Sveriges landslagssjef Janne Andersson.

Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters

– Jeg har oppsøkt Bojan og sendt en tekstmelding for å høre om vi kan prate videre. Jeg vil forklare mitt ståsted, sier Andersson til pressen dagen derpå.

– Jeg ber gjerne om unnskyldning … ikke unnskyldning, men forklare ut fra mitt ståsted hvorfor. Derimot, denne tolkningen av hvem han representerer. Jeg kan forstå med hans bakgrunn om han tolker det på et vis. Alle som kjenner meg, som vet hvem jeg er, vet at jeg hater rasisme og så videre. Den tolkningen, jeg ber innstendig om unnskyldning om han har tolket det slik. Slik er ikke jeg og det er veldig leit at det blir slik, sier han videre.

Den svenske landslagssjefen møtte altså pressen for å forklare seg etter et svært opphetet intervju med han og Viaplays fotballekspert Bojan Djordjic i sentrum.

– Det blir stopp i hodet

Andersson ble rasende da han fikk kritikk av Djordjic for at han har gitt lite spilletid til den svenske landslagsspilleren Jesper Karlsson.

– Dere snakker dritt etter en 5-0-seier. Det er så dårlig, tordnet han.

Sverige-sjefen i hardt vær

I HARDT VÆR: Janne Andersson møtte pressen etter å ha fått massiv kritikk for et ferskt intervju med Viaplay.

Foto: Janerik Henriksson/TT / NTB

Nå innrømmer han at han ikke håndterte intervjuet godt nok.

– Det er ekstremt dårlig av meg. Det vil jeg gjerne prate med Bojan om, sier han.

Andersson mener spørsmålene fra Djordjic kom uforberedt, ettersom Sverige leverte et godt resultat mot Aserbajdsjan, og vant til slutt 5-0.

– Det er for mye følelser. Det blir stopp i hodet. Jeg var ikke forberedt. Etter 0-3 mot Belgia, så har jeg respekt og full forståelse for at det blir spørsmål om det. Etter 5-0 ... jeg var jo glad. Jeg var ikke forberedt på dette mentalt, forklarer svensken.

Den tidligere landslagsspissen Johan Elmander var klar i talen til SVT tirsdag.

– Janne må be om unnskyldning til Bojan. De måtte seg ned og løse det her. Hvis han ikke gjør det, så synes jeg han skal gå av, sa Elmander, som jobber som ekspert i Radiosporten.

Johan Elmander

KRITISK: Johan Elmander.

Foto: ODD ANDERSEN / AFP

Legende rystet

Andersson slo hardt tilbake mot fotballekspert Bojan Djordjic etter å ha fått spørsmål om hvorfor ikke Karlsson, som har imponert for nederlandske AZ, fikk spille mer.

Djordic

ANERKJENT EKSPERT: Bojan Djordjic. Her fra tampen av fotballkarrieren i Brommapojkarna i 2013.

Foto: LENNART MÅNSSON / Bildbyrån

Andersson stilte først spørsmål tilbake om hvem som ikke skulle spilt. Da eskalerte krangelen, hvor Djordjic fortalte Andersson at «du representerer 10 millioner mennesker». Treneren svarte med å spørre «hvem representerer du?».

– Sverige så klart, svarte Djordjic.

Tidligere Sverige- og Arsenal-legende Fredrik Ljungberg var vitne til hendelsen, som ekspert for svenske Viaplay, og kunne knapt tro det han så.

– Jeg har vært i fotballen i 20-25 år, og har aldri sett lignende, sier Ljungberg og fortsetter:

– Han ble jo forbanna og gikk rett til angrep. Det må være noe annet som han har vært forbannet på i forkant. Jeg ble mest sjokkert over selve oppførselen, sier legenden.

LJUNGBERG IBRAHIMOVIC

SVERIGE-HELT: Tidligere Arsenal-spiller Fredrik Ljungberg.

Foto: DIMITAR DEINOV / AP

– Ingenting med rasisme å gjøre

Djordjic er født i Serbia, men er oppvokst i Sverige og har representert landet på U21-landslaget.

– Forsøker du å si at jeg burde spilt for Serbia? spurte han Andersson.

Han fortsatte:

– Du snakker for mye akkurat nå, fordi du blir aggressiv. Hvorfor? Hvem skal jeg ellers representere? Hvilket annet land? Serbia? Er det du forsøker å si? Jeg representerer deg like mye som alle andre. Dette svaret kommer jeg ikke til å glemme. Det er dårlig. Det er ganske lavmål av en landslagssjef å si det du sa nå, sa Djordjic.

Andersson ble stående og se på Djordjic, men han svarte ikke på spørsmålene. Etter å ha fått et helt annet spørsmål fra Viaplay-programlederen, svarte han sarkastisk og forlot intervjuet.

– Jeg vil bare forklare for han og alle andre at jeg selvsagt, når jeg spør om «Hvem representerer du?», så mener jeg som spiller, leder eller hva er han er for noe. Det var det jeg mente. Absolutt ingenting annet, sier Andersson.

Janne Andersson

ANGRET: Sveriges landslagssjef Janne Andersson.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

På pressekonferansen like hendelsen fikk landslagssjefen spørsmål om han mente at Djordjic ikke representerete Sverige.

– Nei, for faen, nå må vi slutte. Nei, svarte Andersson.

Sportsjefen for det svenske landslaget møtte pressen sent natt til tirsdag, og forteller at Janne Andersson angret seg etter intervjuet. Han erkjenner at intervjuet ikke ble «spesielt bra», og svarer følgende da han får spørsmål om rasisme rettet mot svensk-serberen.

– Jeg synes ikke Andersson antydde noe om det. Hvis det har blitt oppfattet på den måten, vil jeg på Jannes vegne tydelig si ifra at det ikke hadde noe med det å gjøre. Han diskuterte ekspertrollen, spillerrollen og trenerrollen. Det hadde ingenting med rasisme å gjøre, sier Jens T. Andersson, ifølge Aftonbladet.

Siste nytt

 • Rosenborg nekter Nypan og Reitan-Sunde å spille i U19-EM

  Rosenborg kommer ikke til frigi talentene Sverre Nypan og Jesper Reitan-Sunde når Norge skal spille fotball-EM for U19-lag i juli, melder Adresseavisen.

  Det begrunner trønderklubben med at de er viktige spillere for laget, som blant annet skal spille en seriekamp mot Lillestrøm mens EM-gruppespillet pågår.

  Nypan ble også holdt igjen av Rosenborg under U19-EM i fjor, der Norge gikk til semifinalen.

  – Vi i Rosenborg ønsker at våre spillere skal være på landslag, men når det ikke er internasjonale datoer blir det ofte vanskelig. Vi som klubb mener at det er viktig for oss å ha dem tilgjengelig i perioden hvor mesterskapet spilles, sier sportslig leder Mikael Dorsin i RBK til Adressa.

  Klubben kan nekte spillerne å delta i EM fordi mesterskapet ikke er lagt til såkalte internasjonale datoer. Norge-troppen samles 8. juli og spiller gruppekamper fra 15. til 21. juli.

  – De var begge aktuelle, men vi har fått beskjed fra klubben om at Sverre og Jesper ikke får lov, sier U19-landslagssjef Luis Pimenta.

  RBK-midtstopper Håkon Røsten er derimot aktuell for troppen. (NTB)

  Sverre Nypan, RBK
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB / NTB
 • Aftenbladet: Henrik Ingebrigtsen står over friidretts-NM med kneplager

  Henrik Ingebrigtsen (33) kan ikke delta i friidretts-NM på hjemmebane i Sandnes. Han plages med et kne, melder Stavanger Aftenblad.

  Brødrene Jakob og Filip Ingebrigtsen er derimot påmeldt mesterskapet neste helg.

  Henrik Ingebrigtsen var nylig i aksjon på 5000 meter under EM i Roma. Dere endte han som nummer 25. I etterkant har han hatt trøbbel.

  – Han har etter EM slitt med et kne, og prioriterer derfor trening og restitusjon. Han syns det er kjedelig å stå over, for NM på hjemmebane var noe han hadde sett fram til, sier presserådgiver Espen Skoland til Aftenbladet.

  Med NM ute av bildet, har Ingebrigtsen dårlig tid på seg i jakten på å klare OL-kravet.

  33-åringen åpnet etter EM opp om at han hadde fått påvist krystallsyken. Det har preget sesongen hittil. (NTB)

  Henrik Ingebrigtsen Stockholm
  Foto: BILDBYRÅN
 • Dansk motstand for Molde i europaligakvalifiseringen

  Molde skal opp mot Silkeborg i europaligakvalifiseringens 2. runde.

  Det ble klart under trekningen i Uefas hovedkvarter i Sveits onsdag. Moldenserne er inne i europaligakvalifiseringen som norsk cupmester.

  Molde åpner med hjemmekamp og spiller returen i Danmark uken etter. Kampene spilles 25. juli og 1. august.

  Molde var seedet i trekningen og unngikk dermed den hvasseste motstanden. Dersom de tar seg videre, gjenstår 3. og 4. kvalifiseringsrunde før man kommer inn i selve ligaspillet. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2024: Molde - Viking
  Foto: Marius Simensen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal