Bruker skaden som brensel til VM-bålet: – Blir veldig sint når det ikke går min veg

Linn Svahn skadet skulderen, Charlotte Kalla hadde vondt i ryggen og ryktene gikk om at Frida Karlsson var overtrent. Det luktet svensk krise. Men en drøy uke før VM går alt så meget bedre.

6AKNrMo4ERo

FULL AV FØLELSER: Det bobler ofte over for svenskenes sprintstjerne Linn Svahn, på godt og vondt-

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

– Jeg har ingen smerter i ryggen og kan trene som normalt, sier Charlotte Kalla.

– Jeg kjenner forskjell. Det kan merkes tydelig når man går i trappen, man begynner å småspringe uten å tenke på det. Jeg føler meg glad og energisk, det er fine tegn, sier Frida Karlsson.

– Jeg har fått sykt bra hjelp fra legen og fysioterapeuten, så ganske fort fikk vi fikset skulderen såpass bra at jeg har kunnet trene. Og jeg er ikke urolig for at den kommer til å spøke mot meg, sier Linn Svahn.

De sitter på hvert sitt rom på hotellet der den svenske VM-troppen er samlet til VM-oppkjøring i Saxnäs og gjør nettbaserte intervjuer på samlebånd.

På et fjerde rom sitter Ebba Andersson og peker på Therese Johaug som den store favoritten på de tre distanserennene i VM.

– Kommer ikke til å påvirke meg

Men de som trodde at Sveriges kvinnelag i stafett kommer skadeskutt til VM i Oberstdorf, må altså tro om igjen. Tvert imot råder optimismen med tanke på å forsvare stafettgullet fra Seefeld.

Krisen er avblåst og alarmen skrudd av.

Den av dem som kanskje fortsatt sliter litt, er Linn Svahn – som sannsynligvis blir stafettankerkvinnene.

– Jeg har måttet tilpasse meg, sier hun om skulderskaden hun pådro seg da hun falt i Ulricehamn for halvannen uke siden.

Men når hun står på startstreken som på sprinten neste torsdag, vil hun ikke høre snakk om skulderen. Og hun har definitivt ikke tenkt å ta hensyn til den underveis, av frykt for en ny smell.

– Når jeg står der, kommer jeg ikke for fem øre til å tenke på skulderen. Det kommer ikke til å påvirke meg eller gjøre meg urolig, sier Svahn.

D6XzMTtzkXU

VERDENSMESTERE: Ebba Andersson, Frida Karlsson, Charlotte Kalla og Stina Nilsson sørget for svensk stafettgull i Seefeld. Nå har Nilsson byttet idrett, men i Linn Svahn har Sverige en like farlig ankerkvinne.

Foto: Tore Meek / NTB

Blir sint

Derimot kommer hun selvsagt til å unngå et nytt fall. Det er ofte litt sånn med Linn Svahn – enten så vinner hun, eller så havner hun i trøbbel.

– Sprint er veldig tett, det er høye hastigheter, det er mye utfordringer. Men jeg skal jobbe for ikke å sette meg i situasjoner som leder til en krasj. Det fins alltid en risiko for å gjøre det, men det fins også veldig gode muligheter for å ikke krasje, påpeker hun.

– Hva gjør det med deg når du ikke lykkes og rullegardinen går ned?

– Jeg vil jo veldig mye, og jeg blir veldig sint når det ikke går min veg. Men da tenker jeg sånn at dette er brensel til ilden, og så forsøker jeg å gjøre «stordåd» neste gang, så det veier opp, så jeg går enda litt fortere, sier Linn Svahn.

– Ikke overtrent

Frida Karlsson reiser til Oberstdorf med ambisjoner om å gjøre det minst like bra som da hun som junior tok gull (stafett), sølv (10 km) og bronse (30 km) i Seefeld for to år siden.

Finland Ski World Cup Ruka Nordic

LOVER KAMP: Svenskene peker på Therese Johaug som VM-favoritt, men Frida Karlsson har ikke tenkt å gi seg uten kamp.

Foto: Emmi Korhonen / AP

– Man vil jo ikke gjøre det dårligere, konstaterer hun.

Karlsson er tydelig på at rapportene i svenske medier om overtrening var vesentlig overdrevet.

– Jeg har ikke vært overtrent. Det kan vi ikke si. Jeg har vært belastet, og det er en del av planen, at jeg skal være litt belastet for å kunne hvile og få superkompensasjonen når det gjelder, sier hun.

– Og når skal superkompensasjonen inntreffe?

– Jeg planlegger til skiatlon, sånn omtrent. Den dagen skal alt stemme, og så skal den holde gjennom mesterskapet, smiler Frida Karlsson.

Siste nytt

 • To straffebom da Ukraina vant

  Ukraina hadde en liten kniv på strupen etter tapet i åpningskampen mot Nederland.

  Seier mot Nord-Makedonia sendte dem på lang vei mot sluttspillet, mens poengtap ville betydd at de hadde blitt nødt til å slå Østerrike i neste kamp.

  Før pause dreide det meste seg om West Ham-stjernen Andrij Jarmolenko, som både scoret det første målet og spilte gjennom Roman Jaremtsjuk på den andre scoringen. Ukraina kjørte hele omgangen, og burde også ledet mer.

  Men da Ezgjan Alioski reduserte for Nord-Makedonia ti minutter etter hvilen, ble det spenning i kampen igjen. Men debutantene fra Balken kom ikke noe nærmere enn den ene scoringen, og det var Ukraina som var nærmest en ny scoring da Ruslan Malinovskyj brente det andre straffesparket i kampen fem minutter før slutt.

  De to straffebommene betyr at fire av fem straffer har endt uten scoring så langt i mesterskapet. I tillegg til Alioski og Malinovskyj i dag, har også Pierre-Emile Højbjerg og Gareth Bale bommet.

  – Det er vanskelig å se noen særlig forklaring på akkurat det. Det er nok tilfeldigheter det vi har sett til nå. Når det er sagt var det to dårlige straffer i dag, og Bale så også preget ut før sin straffe, sier NRK-ekspert Carl Erik Torp.

  Resultatet betyr at det skal et lite mirakel til for at Nord-Makedonia skal ta seg videre, mens Ukraina har et godt utgangspunkt før den siste kampen mot Østerrike.

 • Milan kjøpte Chelsea-stopper

  Den lovende midtstopperen Fikayo Tomori fortsetter karrieren i Milan på permanent basis. Han er kjøpt ut av kontrakten med Chelsea.

  Tomori ble leid ut til Milano-klubben i januar, og han imponerte såpass i løpet av vårsesongen at Milan ønsket å ha ham med videre.

  Den 23 år gamle engelskmannen, som opprinnelig er fra Canada, har signert en kontrakt som gjelder til sommeren 2025, opplyser Milan.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Politianmelder rasistiske meldinger

  John Kitolano har fått hatefulle ytringer etter gårsdagens kamp mot Vålerenga. Han var i sentrum da han taklet Aron Dønnum, som måtte gå av banen med skade.

  Kitolano fikk gult kort for taklingen. I etterkant innrømmet kampdommer Svein Oddvar Moen at Odds 21-åring skulle ha blitt utvist.

  Odd skriver nå at de anmelder meldinger av rasistisk karakter mot Kitolano.

  – I Odds Ballklubb er det nulltoleranse for enhver form for diskriminering og trakassering. Klubben har med denne bakgrunn politianmeldt disse ytringene, skriver Odd.

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd (1-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal