Rasende svensker: – Han er en idiot!

SOTSJI (NRK.no): Ante Kostelic lagde en så vanvittig slalåmløype at halve verdenseliten kjørte ut. Dermed kunne Henrik Kristoffersen ta en sensasjonell bronse - mens svenskene stod illsinte igjen i bunnen av bakken.

André Myhrer

Svenske André Myhrer var ikke fornøyd da han snakket med journalistene etter rennet.

Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / NTB Scanpix

André Myhrer

André Myhrer har akkurat kjørt ut av Ante Kostelics vanvittige løype.

Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / NTB Scanpix

– Jeg synes han er en jævla idiot! tordnet den svenske stjernekjøreren André Myhrer da han ble intervjuet av Viasat rett etter rennet.

Han siktet til Ante Kostelic, mannen som satte opp løypa i andre omgang av slalåmrennet i OL.

Kostelic er kjent for å sette «umulige» løyper, og lørdag var intet unntak. Dermed kjørte stjerneløperne ut én etter én.

Til sammen røk 12 av de 30 løperne ut, inkludert gullkandidat Myhrer.

– Jeg synes det er en skam. Jeg prøver å beholde fatningen, men man kan ikke gjøre sånn som dette i et OL, sier André Myhrer.

Kristoffersen ringte begeistret hjem da han så løypa

Norske Henrik Kristoffersen var blant dem som kom seg til mål uten problemer, og dermed kjørte han seg på opp fra 15.-plass i første omgang til bronse.

19-åringen var avhengig av et mirakel - eller et bingorenn - etter den skuffende førsteomgangen. Han ringte begeistret hjem med én gang han hadde sett løypa i andre omgang.

– Han ringte etter besiktelsen før andre omgang, da var han helt elektrisk. Løypa var det råeste han hadde sett, sier pappa Lars Kristoffersen til NRK.no.

– Hvorfor passet denne løypen han så godt?

– Skiintelligens. Det var derfor han ble nummer tre og Hirscher nummer to, sier faren.

Laster Twitter-innhold

Kristoffersen: – Den sykeste løypa jeg har kjørt

Kristoffersen selv sier til NRK.no at han mener det var Ante Kostelics elleville løype som gjorde det mulig for ham å ta medalje.

– Jeg har ikke sett Ante Kostelic ennå, men hvis jeg ser ham, skal jeg takke ham. Løypa skiller så mye og er så vanskelig. Det er den sykeste løypa jeg noen gang har kjørt, tror jeg. Det ligner er en hinderløype du driver med når du er seks-syv år gammel og skal hoppe over og under porter og sånn, gliser Kristoffersen.

Mattias Hargin

Svenske Mattias Hargin var svært misfornøyd etter syvendeplassen.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

Forbannede svensker

For svenskene gikk det motsatt.

De hadde André Myhrer på andreplass og Mattias Hargin på delt tredje før andre omgang.

Myhrer røk ut rett etter første mellomtid, mens Hargin endte på en skuffende syvendeplass, 1,76 sekunder bak vinneren Mario Matt.

– Jeg tror det er best jeg ikke møter ham i kveld, sier Mattias Hargin om Ante Kostelic.

– Det er mye sinne i meg nå. Jeg er ordentlig forbannet, først og fremst fordi jeg ikke klarte det. Men jeg synes det er en skikkelig, jævla drittbane, sier han til Viasat, ifølge Expressen.

Forsvant uten å forklare seg

Kostelic selv nektet å svare på kritkken. Han forlot alpinanlegget uten å snakke med journalistene etter rennet.

Datteren hans Janica var imidlertid snakkesalig - og fyrte tilbake¨mot svenskene.

– Hvis de har en hjerne, som de bra løperne har, burde de bruke den. Bruk hjernen og løs problemet. Dette er OL, ikke et barnerenn, sier hun ifølge Expressen.

Også den norske bronsevinneren forsvarer løypesetteren.

– Jeg hørte svenskene var litt sure, men han er innenfor reglementet. Da kan den stikkes akkurat hvordan han vil for min del, sier Henrik Kristoffersen.

NRK-kommentator: – Skandale

Kostelic

Ante Kostelic med sønnen Ivica.

Foto: Alessandro Trovati / Ap

Også NRKs kommentator Andreas Toft reagerte kraftig på løypa underveis i rennet.

– Det kan bli en bronse her, men jeg må få lov til å si at dette er en skandale, sa Toft idet én etter én av favorittene kjørte ut eller havnet langt bak.

Ante Kostelic er faren og treneren til Ivica Kostelic. I alpint er det treneren som setter løypene, også i OL. Pappa Kostelic har en rekke ganger fått kritikk for å sette ekstremt vanskelige løyper.

– Ante Kostelic setter de tøffeste løypene i sirkuset. Han er den mest ekstreme løype-setteren. Det gagner de aller beste. Kristoffersen, Hirscher og Matt taklet løypa, sier Toft.

Den amerikanske OL-vinneren i storslalåm. Ted Ligety, uttaler til Expressen at han synes det er usportslig å sette en så vanskelig bane.

– Løypa er satt innenfor reglene. Men det blir et etisk spørsmål når en far setter løypen til sønnen sin. Dette er OL, og vi skal vise fram sporten til resten av verden. Da er det ikke ideelt at tolv mann ryker ut, sier Ligety.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «aa» i nytt vindu

Siste nytt

 • Piatek klar for Milan

  Krzysztof Piatek er klar for Milan. Piatek kommer fra Genoa, hvor han bare rakk å spille 21 kamper etter overgangen fra Zaglebie Lubin i sommer. Overgangssummen skal være på 35 millioner euro. Piatek har scoret 13 seriemål denne sesongen.

  Krzysztof Piątek
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Chelsea låner Higuaín

  Chelsea låner Gonzalo Higuaín fra Juventus ut sesongen. I Vest-London gjenforenes argentineren med Maurizio Sarri, som var trener for Napoli da Higuaín noterte seg for 36 mål i sesongen 2015/16. Higuaín har denne sesongen vært utlån til Milan.

  Laster Twitter-innhold
 • Barcelona henter De Jong

  Barcelona har signert nederlandske Frenkie de Jong. Det melder klubben på sine hjemmesider. Den 21 år gamle midtbanespilleren kommer fra Ajax og koster katalanerne 75 millioner euro. Summen kan stige med 11 millioner euro om visse klausuler innfris.

  Frenkie de Jong
  Foto: Angelos Tzortzinis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal