Hopp til innhold

Svenskene med frekt stikk til Tiril Udnes Weng: «Sämst i Norden»

Maja Dahlqvist og Frida Karlsson forsøkte å finte ut de norske kvinnene før start, men «heldigvis» ble stikket oppdaget før Tour de Ski-åpningen.

Cross-Country Skiing, World Cup, Beitostølen, Mixed relay

LURINGER: Frida Karlsson og Maja Dahlqvist har det gjerne moro på de norske kvinnenes bekostning. Men de får tilbake.

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

De vennskapelige stikkene har haglet mellom den svenske og norske leiren på kvinnesiden av langrenn den siste måneden. Tiril Udnes Weng leder verdenscupen, men har fått høre at hun er nest best i alt.

Og i kulissene utspilte det seg et lite nyttårsdrama før åpningen av lørdagens Tour de Ski-etappe. Frida Karlsson og Maja Dahlqvist – som gikk sprintfinale mot den norske trioen Lotta Udnes Weng, Tiril Udnes Weng og Anne Kjersti Kalvå – forsøkte å kuppe sangen til Tiril.

Provoserte med låtvalg

Kalvå hadde – med tillatelse fra verdenscuplederen – satt opp innmarsjlåten til sistnevnte. Den falt dårlig i smak hos svenskene. Og kanskje ikke uten grunn?

Ved siden av navnet hennes var bestillingen Soppgirobygget-schlageren «Vi kan kjøpe hele Sverige om vi vil».

Tour de ski 2022/23

MOTIVERTE: Tiril Udnes (fra venstre) Weng og Lotta Udnes Weng forsøkte å få litt ekstra tenning med låtvalget.

Foto: Terje Pedersen / NTB

På vei til stadion dundret låten i bilen til Kalvå og tvillingene Lotta og Tiril Udnes Weng. Men da svenskene oppdaget låtoppføringen, tok de raskt grep.

De slettet den fra spillelisten og la i stedet inn «Sämst i Norden (Utan Sverige vore Norge ingenting». Verst i Norden.

Jeg rakk heldigvis å se det før det ble låst. Den har ikke blitt spilt av her i dag, så det spørs om de ikke godkjente den, sier Tiril Udnes Weng til NRK.

Saftig returstikk: – Den passet bedre

Hun navnga to hovedmistenkte: Frida Karlsson og Maja Dahlqvist.

Jeg byttet den ut den ut, jeg synes den passet bedre, innrømmer Dahlqvist, med et glis rundt munnen.

Tour de ski 2022/23

PALLEN: Maja Dahlqvist ble slått i spurten av Nadine Fähndrich (midten), men klarte å snike seg forbi Lotta Udnes Weng på de siste meterne.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Sprintesset fintet ut de norske på oppløpet og tok 2.-plassen bak Nadine Fähndrich, men klarte ikke å finte dem ut når det kom til spillelistene. I stedet forsøkte de norske kvinnene å komme med et motstikk.

Vi synes det er veldig gøy egentlig. Vi forsøkte å bytte tilbake Fridas sang, men jeg vet ikke om hun merket det, sier Lotta Udnes Weng til NRK.

Nei, det har vi «missat», sier Dahlqvist, litt forundret.

Stemningen var god mellom de to leirene etter åpningsetappen av Tour de Ski. Søndag drar det seg til med 10 kilometer jaktstart i Val Müstair. Der starter Nadine Fähndrich i tet, like foran Dahlqvist og Karlsson og norske trioen som neppe skrur ned lyden i bilen på vei til stadion.

Siste nytt

  • Tok 29 år gammel rekord fra Rodal

    21 år gamle Tobias Grønstad fra IK Tjalve satte lørdag norsk rekord på 600 meter. Den nye rekorden lyder på 1.15,22. Den tidligere rekorden var det OL-gullvinner på 800 meter fra 1996, Vebjørn Rodal, som hadde med tiden 1.15,29 helt tilbake i 1995.

    – Det er absolutt veldig gøy å ta en rekord fra en olympisk mester. Det er en god start å ta rekorden hans på 600 i hvert fall, så får vi se om jeg greier å knappe inn på tidene hans på 800 meter også, sier Grønstad til NRK.

    Løpet gikk av stabelen i Milano i Italia, og Grønstad løp hele løpet alene i front da haren trakk seg rett før start.

    – Jeg trener som oftest de 800-spesifikke øktene mine alene, så jeg er vant til å løpe alene. Men jeg ble litt overrasket over hvor lett det var.

    Nå planlegger Grønstad å løpe nok en 600 meter neste helg i et stevne i Tyskland, før han prøver seg på 800 meter om to uker. Det også i Tyskland.

    – Kanskje jeg skal greie å se 14-tallet hvis jeg får en hare i neste løp, sier Grønstad om sitt neste 600-løp om en ukes tid.

    Friidrett - Trond Mohn Games
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Vålerenga serieledere etter derby-seier

    Vålerenga har hatt en knallsterk start på sesongen og fortsatte den gode formen da de slo byrival Lyn 3-1 på hjemmebane lørdag. Dermed er Vålerenga à poeng med Rosenborg på toppen av tabellen i Toppserien.

    – Det er klasse. Derbyseier og vi viser hvem som er kongen, sier Vålerenga-kaptein Janni Thomsen til NRK etter kampen.

    Hjemmelaget styrte kampen fra start og tok ledelsen etter 36 minutter da Michaela Kovacs satte en retur enkelt i mål. Seks minutter senere doblet Tilde Lindwall ledelsen etter et innlegg fra Thea Bjelde.

    – Det er flott spill. Der går det fort og Lyn er sjanseløse, rett og slett, sa NRKs kommentator Patrick Steen Rowlands om Vålerengas 2-0-scoring.

    Like etter pause reduserte Lyn-spiller Selma Hernes til 1-2. Vålerenga holdt likevel unna og økte ledelsen på ny ved Ronja Arnesen etter 69 minutter.

    – Det var ekstremt gøy. Det var et etterlengtet mål, så det var deilig, sier Arnesen til NRK etter å ha scoret sitt første mål i Toppserien.

    Lyn hadde lite å komme med etter Vålerengas 3-1-scoring. I stedet skaffet Arnesen straffe for hjemmelaget, men den satte Karina Sævik langt over. Likevel holdt Vålerenga unna og de tre poengene ble værende på Valle.

  • Kane rundet 400 karrieremål – slo egen rekord med måldobbel

    Bayern Münchens spydspiss Harry Kane scoret lørdag sitt 42. mål i alle turneringer denne sesongen og rundet med det 400 mål gjennom seniorkarrieren.

    Kane gjorde to mål i Bayerns 2-1-seier over Eintracht Frankfurt på hjemmebane. Kanes tidligere målrekord i én og samme sesong var 41 for Tottenham i 2017/18-sesongen.

    Ifølge statistikktjenesten Opta har 30-åringen dermed scoret 400 mål i sin seniorkarriere for klubb og landslag.

    Den engelske angriperen har levert svært godt etter overgangen til Bayern i fjor sommer og scoret lørdag sitt 35. seriemål. Med tre kamper igjen jakter han Robert Lewandowskis Bundesliga-rekord på 41 scoringer.

    Leverkusen har allerede sikret seg ligatittelen, men Bayern skal om kort tid spille semifinale i mesterligaen mot Real Madrid. Lørdag fikk tyskerne en smell da midtbaneprofilen Konrad Laimer måtte forlate banen med en skade etter en snau halvtime.

    Bundesliga - Bayern Munich v Eintracht Frankfurt
    Foto: Angelika Warmuth / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal