Normal

Svensk Northug-rival trekker seg

Johan Olsson (32) var blant forhåndsfavorittene, men velger å stå over lørdagens 30-kilometer i VM. Avgjørelsen overrasker det norske landslaget.

Johan Olsson

Petter Northug har mistet en av sine argeste rivaler når Johan Olsson har valgt å trekke seg fra lørdagens 30 kilometer med skibytte.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Det var på fredagens pressekonferanse med det svenske herrelaget at trener Arild Monsen kunngjorde at Johan Olsson ikke stiller til start på mennenes 30-kilometer med skibytte i Val di Fiemme.

Olsson var en av forhåndsfavorittene til VM-medalje, og regnet som Sveriges sterkeste kort på distansen.

Johan Olsson

Johan Olsson var sammen med Markus Hellner Sveriges beste kort på lørdagens 30-kilometer duathlon.

Foto: Arno Balzarini / Ap

Ifølge Expressen skal Olsson ha tatt avgjørelsen selv. Svensken ønsker heller å prioritere 15-kilometeren og femmila i neste uke.

– Han (Johan Olsson journ.anm.) satser heller på å ta medalje på de siste distansene, sier herretrener Arild Monsen til Aftonbladet.

Johan Olsson har vært i knallform den siste tiden, noe han ettertrykkelig beviste da han vant 15-kilometer fri teknikk i Davos forrige helg.

Olsson slo Petter Northug med 47,9 sekunder i det rennet.

I tillegg tok han bronse på 30-kilometeren i Vancouver-OL, kun slått av Markus Hellner (gull) og Tobias Angerer (sølv).

– Han tok medalje i Vancouver, men i de siste duathlonene har han ikke hengt med i spurten. Han er 32 år og har ikke mange mesterskap igjen, derfor velger han å prioritere, forklarer Monsen.

– Litt merkelig

De norske landslagsløperne fikk vite om Olssons valg om å trekke seg på dagens norske pressekonferanse.

– Det var litt merkelig. Han viste jo kanonform i Davos da han vant. Det var overraskende, sier Sjur Røthe til Expressen.

– Det er overraskende med tanke på hvor bra form han viste i Davos. Han hadde vært en medaljekandidat på lørdag, sier Eldar Rønning.

Northug og Olsson

Johan Olsson tok bronse på 50-kilometer klassisk i Vancouver-OL. Petter Northug vant gull.

Foto: Matthias Schrader / AP

Siste nytt

 • Foss på sjetteplass i VM

  Danske Mikkel Bjerg forsvarte sin tittel på temposykkelen i U23-klassen i sykkel-VM i Innsbruck. Norske Tobias Foss ble beste nordmann på en sjetteplass, 2.25 minutter bak vinneren. Andreas Leknessund ble nummer 13.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Alternativ trening for Moan

  Magnus Moan fikk et ublidt møte med reklamegjerdene i bunnen av hoppbakken i Planica søndag. Verst gikk det utover skulderen. Moan melder nå på sin Twitter-konto at det blir alternativ trening de kommende dagene.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal