Hopp til innhold

Svak start fra Kristoffersen

Henrik Kristoffersen leverte ingen optimal 1. omgang i storslalåmåpningen i østerrikske Sölden i formiddag, men 25-åringen er uansett på skuddhold før 2. omgang. Kristoffersen ligger på en 10. plass, 0.80 bak ledende Alexis Pinturault.

– Jeg er bare åtte tideler bak «Pinten» (Pinturault). Det er bare et halvsekund opp til teten, det er ikke så mye. Det er for dårlig i henget, sier Kristoffersen til NTB etter den første omgangen.

Rasmus Windingstad og Leif Kristian Nestvold-Haugen leverte til godkjent, og er henholdsvis på 15. og 16. plass, 1.19 og 1.28 bak ledende Pinturault. Lucas Braathen imponerte stort fra startnummer 40, og ligger på 23.-plass Aleksander Aamodt Kilde er fire plasser bak. Den andre omgangen starter 13.00.

Austria Alpine Skiing World Cup
Foto: Marco Trovati / AP

Siste nytt

  • Casper Ruud slapp unna regnkaos i Paris – enkelt videre i Roland-Garros

    Casper Ruud Ruud (25) fikk en behagelig vei til 2. runde i Grand Slam-turneringen Roland-Garros tirsdag. Felipe Meligeni Alves (26) ble slått i strake sett.

    Ruud avanserte med sifrene 6-3, 6-4, 6-3.

    I kampens siste game vartet Ruud blant annet opp med et slag mellom egne bein og en stoppball motstanderen var sjanseløs på å nå. Etter en time og 55 minutter var han videre til 2. runde.

    Der venter vinneren av oppgjøret mellom Valentin Vacherot og Alejandro Davidovich-Fokina for Ruud. Deres kamp er en av mange som er forsinket av regn.

    Mange av tennisstjernene har måttet smøre seg med tålmodighet tirsdag på grunn av regnværet i Paris. Det slapp Ruud, for hans kamp gikk på Philippe-Chatrier-banen. Der er det tak, og kampen startet da den skulle.

    – Det føles flott å være tilbake her. Dette er en fantastisk bane med fantastiske fans, og jeg føler meg velkommen her, sa Ruud til applaus fra tribunene.

    Ruud har tatt seg til finalen i Paris to år på rad og har mange poeng å forsvare på ATP-rankingen. Han har tre Grand Slam-finaler på CV-en. Alle har endt med tap.

    (©NTB)

    XbyEcAmR5z4
    Foto: AP
  • Jon-Hermann Hegg ble europamester

    Skytteren Jon-Hermann Hegg var fullstendig overlegen i finalen i 50 meter rifle tirsdag. Etter en jevn kvalifisering, så klinka Hegg til med flere gode tiere i skyteduellene i finalen, og til slutt var han 1,2 poeng fremfor sølvmedaljøren fra Ukraina, Serhiy Kulish. Bronsen gikk til Patrik Jany fra Slovakia.

    Hegg måtte greie seg med en 8,1 på siste skudd, men det var likevel mer enn nok til å sikre EM-gullet, til jubel fra skytehallen i Kroatiske Osijek.

    – Det var gøy, og veldig varmt, sier Hegg til NRK.

    I skytehallen var det minst 30 varmegrader da finalen gikk av stabelen tirsdag.

    – Det var kjempevarmt i skytedressen underveis. Jeg måtte tørke svetten fra øyne og øyenbryn underveis, forteller Hegg til NRK.

    Men tross varme- og svetteutfordring sikret Hegg seg sitt andre EM-gull i karrieren, og hans fjerde EM-medalje i denne øvelsen på fem år.

    – Det var ikke så gøy på slutten kanskje. Det ble mer og mer press, og det siste skuddet var veldig dårlig. Men det holdt, sier europamesteren.

    – Det er ikke hver dag man sikrer EM-gull med 8,1?

    – Hehe, nei. Det var nå en milepæl det også, sier den sindige sogningen Hegg.

    Nå venter flere øvelser i EM de neste dagene, der han og Jeanette Hegg Duestad er blant favorittene på den nye OL-øvelsen blandet lag. Etter det venter verdenscup i München, før årets høydepunkt venter i Paris-OL.

    – Dette gir meg selvsagt mye selvtillitt med det som skal skje fremover. Først er det verdenscup i München i starten av juni, men så kommer OL. Det blir spennende, sier Hegg.

    Henrik Larsen, som også er på skytterlandslaget, endte på 7.-plass i finalen.

    Tidligere på dagen tok det norske laget et suverent EM- med 1772 poeng for lag. På laget skøyt Hegg, Larsen og Ole Martin Halvorsen. De tre nordmennene var sju poeng foran Frankrike og ni poeng foran Østerrike på de nærmeste plassene.

    OL-øvelsen 50 meter match inneholder 20 skudd knestående, liggende og stående.

    hegg-medalje
    Foto: Vidar Fossmo-Lindstad
  • Hegg og Larsen til EM-finalen

    Jon-Hermann Hegg og Henrik Larsen kvalifiserte seg begge til finalen på 50 meter match under EM i skyting. Hegg var best med sine 594 poeng.

    OL-øvelsen 50 meter match inneholder 20 skudd knestående, liggende og stående.

    Hegg var litt bak etter knestående med 197 og 199 på liggende, men han avsluttet med to flotte stående serier på 99 poeng.

    Ole Martin Halvorsen og Henrik Larsen hadde begge 199 på både knestående og liggende var i delt ledelse etter de fire første seriene.

    På de to siste stående seriene ble det problemer for begge.

    Larsen fikk 97 og 95 poeng og endte på femteplass av de seks som tok seg til finalen med 590 poeng. Halvorsen fikk to ganger 95 og totalt 588 poeng som holdt til 13.-plass. (NTB)

    Norge vant derimot et suverent EM-gull med 1772 poeng for lag. De tre nordmennene var sju poeng foran Frankrike og ni poeng foran Østerrike på de nærmeste plassene.

    UR2BEr1k5j8
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal