Hopp til innhold

Skyting

Oppsummert

 • 09.30: NM i luftrifle, finaler for kvinner og menn
 • Kommentator: Ole Kristian Stoltenberg.
 • Engen i delt ledelse i verdenscupstevne i skeet

  Lerdueskytter Jørgen Engen er i delt ledelse etter første dag av verdenscupstevnet i skeet i Marokko. Han er en av fire med fullt hus på de to første seriene.

  Sammen med egyptiske Azmy Mehelba, greske Efthimios Mitas og Nikolaos Mavrommatis står ham med 50 treff av like mange mulige.

  Det er to nye serier i Rabat lørdag, mens konkurransen avsluttes søndag med siste serie og finale.

  Det er 70 deltakere. Engen er eneste nordmann.

  (©NTB)

  Jørgen Engen
  Foto: Anders Fehn / NRK
 • Duestad Hegg og Claussen med nytt gull i VM i skyting

  Jeanett Duestad Hegg og Simon Kolstad Claussen tok Norges 12. medalje i skyte-VM med gull på 300 meter rifle liggende for blandet lag torsdag.

  Øvelsen avsluttet det 14 dager lange mesterskapet i den egyptiske hovedstaden Kairo.

  Hegg tok laggullet for kvinner i den samme øvelsen sammen med Jenny Vatne og Katrine Lund tidligere torsdag. Hun tok også gull på 300 meter match og bronse på 50 meter match tidligere i mesterskapet.

  Simon Claussen ble også en real medaljegrossist i mesterskapet med gull på 300 meter rifle liggende, gull i lagskyting match og gull på 50 meter rifle match. Han tok også sølv på 300 meter standardrifle.

  Norge ble tredje beste nasjon i mesterskap med en medaljefangst på sju gull, tre sølv og to bronse, ifølge NTB.

  Jeanette Hegg Duestad og Simon Kolstad Claussen
  Foto: Norges Skytterforbund / NTB
 • Nytt norsk laggull på 300 meter rifle liggende

  Jeanette Hegg Duestad, Jenny Vatne og Katrine Lund sikret sitt andre strake laggull i skyte-VM torsdag. Denne gangen på 300 meter rifle liggende.

  Det ble en uhyre jevn gullfinale, hvor de sveitsiske og norske jentene fulgte hverandre til 9-9. Deretter opparbeidet Norge seg en fire poengs ledelse til 14-10.

  I den siste serien sikret det norske laget to nye poeng, og det ga enda et laggull med 16-10-seier. I finalen gjaldt det å bli først til 16 poeng.

  Onsdag vant også Duestad, Vatne og Hegg laggull på 300 meter match. Også da slo de Sveits i finalen med sifrene 16-12. (NTB)

  VM-Gull i skyting
  Foto: Norges Skytterforbund / NTB
 • Simon Claussen tok gull på 300 meter rifle liggende i skyte-VM

  Simon Claussen sanket sin fjerde medalje da han vant gullet på herrenes 300 meter rifle liggende i skyte-VM i Kairo.

  Claussen leverte en serie på 100, 100, 100, 100, 99 og 100. Det var det ingen som kunne matche. Nærmest kom polske Tomasz Bartnik, som endte ett poeng bak på totalscoren 598.

  Det var Norges tiende medalje i VM etter fem gull, tre sølv og to bronse. Simon Kolstad Claussen har vært med og tatt tre gull og ett sølv.

  Claussens første medalje kom da det norske laget sikret laggull i 50 meter rifle match. Han fulgte opp med nok et gull sammen med Jenny Stene i blandet lag i match. Den tredje medaljen innkasserte han som sølvvinner i 300 meter standardrifle åpen klasse. (NTB)

  OL-klare skyttere
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Norge tok laggull på 300 meter match i skyte-VM

  Jeanette Hegg Duestad, Jenny Vatne og Katrine Lund sikret VM-gull for det norske skytelaget på 300 meter match i Kairo.

  I gullduellen gjaldt å være først til 16 poeng. Sveits tok en tidlig ledelse hvor de først gikk opp til 2-0, 3-1 og 5-1, før Norge reduserte til 3-5, utlignet til 5-5 og gikk opp i 7-5-ledelse.

  Gullfinalen fortsatte meget jevnt, men til slutt vant det norske laget 16-12.

  I kvalifiseringen var nordmennene best. Duestad skjøt 197, 196 og 105. Vatne 193, 199 og 193, mens Lund skjøt 197, 189 og 193. Det ga laget en totalscore på 1752, 18 poeng foran finalemotstander Sveits.

  Duestad gikk også til topps på kvinnenes 300 meter match tirsdag. Det var hennes første gull i mesterskapet. Hun tok også bronse på 50 meter match forrige uke.

  Norge har så langt i VM tatt fire gull, tre sølv og to bronse. Mesterskapet avsluttes torsdag.

  (©NTB)

  OL-klare skyttere
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Martinelli forlenger med Arsenal

  Gabriel Martinelli har skrevet under på en ny kontrakt med Arsenal. Det bekrefter klubben fredag formiddag.

  Brasilianeren, som har hatt en meget god sesong for serieleder Arsenal, har skrevet under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2027.

  21 år gamle Martinelli, som ble hentet brasiliansk fotball, har allerede fått over 100 kamper for Arsenal. Han har scoret syv mål denne sesongen og vært en viktig bidragsyter i Arsenals gode sesong.

  – Han er en viktig del av fremtiden vår og vi er veldig glade for at vi har blitt enige om en ny kontrakt, sier Arsenal-trener Mikel Arteta.

 • Supporter døde etter å ha kollapset på stadion

  Før cupkampen mellom RB Leipzig og Hoffenheim kollapset en supporter ved inngangen til stadion. Nå opplyser klubben at mannen er død.

  – Personen som ble fraktet til sykehus i natt gikk dessverre bort. Vi uttrykker vår medfølelse og kondolanser til hans kjære, skriver RB Leipzig på Twitter.

  Kampen fikk en dyster start da supporteren ble fraktet av gårde fra stadion til sykehuset.

  RB Leipzig vant til slutt kampen 3-1 og avanserte videre til kvartfinalen i den tyske cupen.

  – Det var en litt merkelig kamp. Det merket vi også. Denne seieren var for han, sa den norske landslagskeeperen Ørjan Nyland. (NTB)

  Champions League - Group F - RB Leipzig v Celtic
  Foto: LISI NIESNER / Reuters
 • Messi utelukker ikke nytt VM

  Lionel Messi vant nylig sin første, og kanskje eneste, VM-tittel da Argentina slo Frankrike i finalen i Qatar. Nå åpner den lille magikeren for VM i 2026.

  Den 35 år gamle argentineren ledet nasjonen til VM-tittelen i Qatar i desember i fjor, og han var da usikker på om hans femte VM ville bli hans siste. Neste utgave finner sted i Mexico, Canada og USA når Messi er 39.

  – Jeg elsker å spille fotball, jeg elsker det jeg gjør, og mens jeg føler meg bra og føler at jeg er i form og fortsetter å nyte det, vil jeg gjøre det. Men det ser ut til å bli for lenge til neste VM, sa Messi, som likevel ikke utelukker helt å være med i 2026:

  – Jeg må se hvor karrieren min går, hva jeg skal gjøre. Det avhenger av mange ting, sier han til avisen Olé. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Final - Argentina v France
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste