Skyting

Oppsummert

 • 09.30: NM i luftrifle, finaler for kvinner og menn
 • Kommentator: Ole Kristian Stoltenberg.
 • Wear vant mestermøtet i skyting

  Hans Kristian Wear fra Styrvoll var i en klasse for seg, og med 350 poeng gikk han helt til topps i mestermøtet i skyting. Jeanette Hegg Duestad ble nummer to.

  Wear skjøt imponerende 250 poeng i grunnlaget med elleve innertiere. Det sikret bane 1 i finaleskytingen. Han var eneste skytter med fullt hus og den første som har klart det på direkten i en TV-sending.

  Skytteren fra Vestfold var rolig som skjæra på tunet i finalen og banket inn 100 poeng og åtte sentrumsblinker. Han fikk dermed suverene 350 poeng. Han avsluttet det hele med 10,9 på det siste skuddet.

  Jeanette Hegg Duestad, som tok to fjerdeplasser i OL i Tokyo, skjøt 247 poeng i kvalifiseringen etter å ha fått en svak åtter på «tiskudden».

  Hun slo til med 100 poeng og seks innertiere i finalen og til slutt 347 poeng.

  Hans Kristian Wear
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • EM-sølv i skyting

  Norges lag med Katrine Lund (knestående), Jenny Stene (liggende) og Jeanette Hegg Duestad (stående) tapte EM-finalen mot Russland i lag helmatch. Norge var i ryggen på russerne to omganger før slutt, men en smart russisk timeout stoppet den norske rytmen, og russerne vant tilslutt 47–37. Østerrike slo vertslandet Kroatia i kampen om bronsemedalje.

  EM-gull skyting
  Foto: Norges Skytterforbund / NTB scanpix
 • Norsk lagsølv i EM i skyting

  Rifleskytterne Katrine Lund, Jenny Stene og Jeanette Hegg Duestad tok sølv i lagkonkurransen i 50 meter helmatch i EM i Kroatia.

  Det skjedde i en skuffende finale mot Russland mandag ettermiddag, der de norske kvinnene tapte 37-47.

  Russerne tok en klar føring tidlig i finalen, og de norske skytterne klarte aldri å ta igjen forspranget, selv om de nærmet seg noe mot slutten. Dermed endte det med sølv, slik det også gjorde for det norske herrelaget i samme øvelse.

  EM-gull skyting
  Foto: Norges Skytterforbund / NTB scanpix
 • Hegg med EM-gull i rifleskyting

  Rifleskytterne Henrik Larsen, Jon-Hermann Hegg og Simon Kolstad Claussen gikk alle til finale i 50 meter helmatch i EM i Kroatia i ettermiddag.

  Til slutt var det Hegg som gikk seirende ut og sikret norsk EM-gull i rifleskyting. Han endte med totalt 461 poeng.

  Hegg var også i EM-finalen i 2019. Den gang tok han bronse.

  Henrik Larsen sikret norsk sølv og jubeldag i EM. Larsen endte med 459.9 poeng.

  Norge har aldri vunnet EM-gull eller -sølv i 50 meter helmatch tidligere.

  Hviterussiske Juri Scherbatsevich tok bronse med 448,9 poeng. Simon Claussen endte til slutt på syvendeplass med 405.1 poeng.

  hegg
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Tre nordmenn til EM-finalen

  Rifleskyttarane Henrik Larsen, Jon-Hermann Hegg og Simon Kolstad Claussen skal kjempe om EM-medaljar i 50 meter heilmatch i EM i Kroatia i ettermiddag.

  Larsen sette norsk rekord med 1186 poeng då han vant kvalifiseringa i øvinga laurdag formiddag. To poeng bak ham følgde Hegg på 2.-plassen, medan Claussen skaut til 1179 poeng og vart nummer fem i kvalifiseringa.

  Den samla poengsummen på 3549 poeng er dessutan verdsrekord for lag.

  Norske bragder i EM i skyting
  Foto: Norges Skytterforbund / NTB

Siste nytt

 • Mowinckel langt bak på trening

  Ragnhild Mowinckel, som er eneste norske deltaker i helgens fartsrenn i alpint for kvinner, var langt bak de beste på første utfortrening i Lake Louise.

  Sofia Goggia fra Italia kjørte inn til bestetid tre tidels sekund foran slovenske Ilka Stuhec og 58 hundredeler foran sveitsiske Joana Hählen.

  Mowinckel startet som nummer fire, men måtte se den ene løperen etter den andre slå hennes tid. Hun var hele 3,60 sekunder bak Goggia.

  Det skal avvikles verdenscuprenn fredag og lørdag, mens det er super-G søndag.

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • England med rekord: Slo Latvia 20-0

  Ellen White både tangerte, slo og forbedret målrekorden på Englands kvinnelandslag i fotball da Latvia ble slått 20-0 i VM-kvalifisering tirsdag.

  White trengte bare én scoring for å tangere Kelly Smiths notering på 46 landslagsmål. Den fikk hun allerede i det 6. minutt av kampen i Doncaster, da hun økte til 2-0 med et distanseskudd. Tre minutter delte hun rekorden med Smith, før hun satte foten på et innlegg og gjorde 3-0 fra kort hold.

  England, som er en av Norges gruppemotstandere i sommerens EM-sluttspill, herjet med Latvia på vei mot sin sjette strake seier i VM-kvalifiseringen. Latvia byttet keeper ved pause på stillingen 8-0, men Alina Skjemenova fikk det enda tøffere enn Laura Sinutkina hadde hatt det.

  Med 20-0-seier kom et nytt bevis på de enorme nivåforskjellene på lagene i den europeiske VM-kvalifiseringen. Irland vant også tosifret tirsdag (over Georgia), og Norge ville ganske sikkert også gjort det om ikke kampen i Armenia var blitt avbrutt 20 minutter før slutt på 9-0 på grunn av tåke. (NTB)

  England, fotball, kvinner
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Mer koronatrøbbel for RB Leipzig

  Den tyske fotballklubben RB Leipzig avlyste tirsdagens trening på grunn av flere positive koronatester blant trenerstaben, opplyser klubben.

  Klubben har vært hardt rammet av koronasmitte den siste tiden, men helgens seriekamp mot Union Berlin skal ikke være i fare for å måtte utsettes.

  Ifølge avisa Bild er det avdekket ytterligere fire smittetilfeller i klubben.

Sendeplan

Kl. Program Kanal