Suverene James satte nok en rekord med nytt scoringsshow

Nå har LeBron James (33) scoret et tosifret antall poeng i 867 strake kamper. I natt passerte han legenden Michael Jordan.

LeBron James

«KING JAMES»: LeBron James mottar hyllesten på hjemmebane etter å ha satt nok en NBA-rekord.

Foto: Phil Long / AP

Sist gang James ikke maktet å score ti poeng eller mer i en NBA-kamp er over 11 år siden. Siden januar 2007 har han scoret et tosifret antall poeng i samtlige kamper. I natt trengte han bare seks minutter før han hadde såkalte «double digits» – scoret tosifret.

Med en perfekt dunk, på klassisk LeBron James-vis, sørget han for å score tosifret for 867. kamp på rad. Han passerte dermed Michael Jordans rekord fra 2001.

– Jeg trodde aldri jeg skulle ha sjansen til å ta en slik rekord. Dette betyr veldig mye for meg, sier James.

Stoppet kampen

Da ble kampen stoppet, og det ble en liten pause i Quicken Loans Arena i Cleveland. James fikk motta hyllesten fra de oppmøtte i arenaen. Hovedpersonen selv takket pent, men virket fryktelig ivrig på å komme i gang igjen.

– Jeg måtte tilbake på jobb, og komme meg i forsvar. Vi hadde en kamp å spille, så jeg hadde ikke mye tid til å la det synke inn, forteller James.

– Jeg vokste opp 30 minutter herfra, og oddsen var ikke akkurat på min side. Å vise meg som et forbilde for de unge, og vise at det er mulig betyr mye for meg. Det viser at det er mulig, sier James etter kampen.

LeBron James, Kevin Love

GRATULERES: Kevin Love gratulerer LeBron James etter at han har satt sitt tiende poeng.

Foto: Phil Long / AP

– Helt enormt

Michael Jordan var 38 år da han satte rekorden, fem år eldre enn LeBron James er nå. De fleste NBA-eksperter forventer at superstjernen kommer til å fortsette i samme spor, og knuse både egne og andres rekorder.

Michael Jordan

LEGENDE: Michael Jordan måtte se nok en rekord ryke natt til lørdag norsk tid. Her setter en dunk mot Charlotte Hornets i 1996.

Foto: Sue Ogrocki / Reuters

Det var ikke den eneste milepælen James nådde i natt. Med 27 poeng scoret han 20 poeng eller mer for 941. gang i karrieren. Dermed tangerte han Kobe Bryant, og han er nå nummer tre på listen. Karl Malone har scoret 20 poeng eller mer i 1134 kamper, men James skal nok gjøre sitt for å snuse på den rekorden også.

– Han er fortsatt ikke ferdig. Han er bare 33 år gammel, og setter rekord etter rekord. Navnet hans kommer til å være på toppen av alle lister. Han har en vinnerskalle, og er en fantastisk idrettsutøver. Nivået han har kommet seg opp på, og opprettholdt, er helt enormt, sier NBA-ekspert Sekou Smith.

Siste nytt

 • Ruud røk i kvalifiseringen

  Casper Ruud fikk det altfor tøft i kvalifiseringsfinalen til ATP500-turneringen i Basel. Tyske Peter Gojowczyk vant 1-6, 1-6 i de to settene. 21-åringen var med andre ord sjanseløs og kampen var over på en drøy time.

  Tennis: Casper Ruud mot Roger Federer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Hovland slo tilbake

  Viktor Hovland avsluttet PGA-turneringen i Sør-Korea med nok en runde på 69 slag (-3), etter en svak dag med to over par lørdag. Dermed endte han totalt sju under par, og ble nummer 31. Amerikanske Justin Thomas vant, 20 under par.

  TGXsL4jtxvU
  Foto: JONATHAN FERREY / AFP
 • Stavanger med sesongens første tap

  Det skulle gå ti kamper før Stavanger Oilers avga poeng i årets eliteserie i ishockey. Etter 1-1 til full tid, og en målløs overtidsperiode, tapte siddisene til slutt 1-2 etter at hjemmelaget Storhamar hadde avgjort på straffer lørdag.

  Eliteserien ishockey, menn (12. Runde): Storhamar - Stavanger
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal