Etter at Warholm torsdag i forrige uke satte verdensrekord på 400 meter hekk på Bislett, lurte nok mange på om han kunne løpe enda fortere enn 46,70 i Monaco fredag kveld.
Det skjedde ikke. Men vinnertiden på 47,08 var ny stevnerekord, den tolvte beste tiden i historien og føyde seg inn i en imponerende rekke av resultater.
Etter stevnet la Det internasjonale friidrettsforbundet ut informasjon om at Warholm ikke bare har den beste tiden i historien på 400 meter hekk. Han har tre av de fem beste tidene og faktisk halvparten av de 16 beste tidene.
EN AV DE STØRSTE: Michael Johnson.
Foto: Doug Mills / ApBlant dem som har lagt merke til den enorme stabiliteten, er den amerikanske legenden Michael Johnson. Han har fire OL-gull, åtte VM-gull og hadde verdensrekordene på både 200 og 400 meter.
– Veldig få utøvere oppnår en sånn stabilitet. Stabilitet er en stor bidragsyter til å bygge selvtillit og er et våpen som kan skape tvil blant konkurrentene, skriver Johnson på Twitter.
Best uansett gren
Denne stabiliteten gjør at Warholm nå også er på toppen av verdensrankingen, uavhengig av gren.
Akkurat nå kan han kalle seg verdens beste mannlige friidrettsutøver. På plassene bak følger Armand Duplantis (stav, Sverige) og Noah Lyles (sprint, USA).
Ikke rart Warholm er tilfreds før avreise til OL i Tokyo.
– Jeg er veldig fornøyd, det var ny stevnerekord. Et litt rotete løp mot slutten, det er mulig jeg går med litt for høy frekvens. Jeg merket at jeg måtte «stege ut» der på et tidspunkt, sier Warholm til NRK umiddelbart etter fredagens seier.
Også i Monaco var det Alison dos Santos fra Brasil som fulgte nærmest.
– Klassetid
– Det er en klassetid igjen, selv etter utladningen på Bislett, sier NRK-kommentator Jann Post.
Slik er dommen fra NRKs friidrettseksperter:
– Det er overbevisende, det er lett å bli bortskjemt av Karsten Warholm. Det er ikke like bra som på Bislett, men fortsatt meget høyt nivå, understreker han.
– Han ser litt tyngre ut enn på Bislett. Han er nok litt psykisk og fysisk utladet etter Bislett, erkjenner Christina Vukicevic.
– Veldig marginalt
– Jeg følte at jeg var fint oppladet og at beina responderte bra. Det var en bra tid, det er veldig marginalt dette vi driver med. Den verdensrekorden ga meg selvtillit og energi. Det er veldig stort å stå på startstreken som rekordholder. Det er viktig å nyte øyeblikket også, sier Warholm selv.
I EN KLASE FOR SEG: Slik vant Karsten Warholm OL-generalprøven.
Han har imidlertid ikke møtt sin tøffeste utfordrer til nå i sesongen. Rai Benjamin skulle ha deltatt i Monaco, men droppet turen til Europa.
– Jeg kjenner nivået mitt, jeg trener hver dag og jeg vet hvor jeg ligger. I OL blir det enormt hard konkurranse. Det er det største og alle har en tendens til å ta et steg opp. Jeg må være på mitt beste når vi kommer dit, sier Warholm.
– Tenker pers
Han mener fortsatt han har enda mer inne enn da han satte verdensrekorden på Bislett.
– Jeg har alltid mål om å forbedre meg. Drømmetreffene kommer av og til, Bislett var et sånt. Jeg håper at jeg kan forbedre meg enda mer, sier Warholm.
25-åringen erkjenner at rekorden har gitt ham en ny mental inngang til løpene.
– Så lenge verdensrekorden er min, tenker jeg pers. Jeg tenker å forbedre meg selv. Det tror jeg er det beste fokuset man kan ha, sier Warholm.