Suspenderte 80 spillere etter nettmobbing

Trener Matt Labrum irriterte seg over at spillerne hans skulket skolen og fikk dårlige karakterer. Da han fikk høre at flere av dem også mobbet andre på nettet, suspenderte han hele laget.

Paul Newberry

Matt Labrum fikk fotballspillerne han er trener for til å jobbe på et eldrehjem da det kom frem at flere på laget hadde drevet med nettmobbing.

Foto: Scott G Winterton / Ap

– Det er en ære å få ta på seg en trøye og representere et lag og en skole, men noen glemmer det i vår tid der det bare er «meg, meg, meg», sier Labrum til Fox News.

I intervjuet forteller han om dagen da han bestemte seg for å suspendere hele fotballaget han er trener for, et high school-lag i Utah, USA, bestående av 80 spillere.

Måtte levere inn trøyer og utstyr

Laget hadde akkurat spilt kamp da han forrige fredag gikk inn i garderoben og ba samtlige om å levere inn alt av trøyer og utstyr.

Treneren ga beskjed om at sesongen var over frem til spillerne gjorde seg fortjente til å få spille igjen.

Ikke på grunn av dårlige resultater eller dårlig innsats på trening. Tvert imot ville han spillerne skulle tenke over hvordan de oppfører seg utenfor banen.

– Det var en følelsesladet stund for oss alle, sier Labrum.

Treneren forklarer at han lenge hadde irritert seg over at flere av spillerne skulket timer på skolen laget representerer og stadig fikk dårligere karakterer.

Dråpen som fikk begeret til å renne over var imidlertid en beskjed fra skolens rektor om at flere på laget mobbet andre elever på internett.

– Vi er ikke fornøyde med måten våre fotballbrødre representerer familien vår, skolen... og oss selv, skriver Labrum i et brev samtlige av spillerne har mottatt, som er gjengitt av blant andre CBS News og Fox News.

Fikk «samfunnsstraff»

Han lanserte selv løsningen på problemet; samfunnsstraff. I stedet for trening måtte spillerne gjøre forskjellige aktiviteter, som å jobbe på et lokalt eldrehjem. Dette skulle ifølge Labrum være «en betaling til samfunnet for ugjerningene».

I tillegg fikk spillerne utdelt et hefte med veiledning om hvordan treneren vil de skal oppføre seg, som alle måtte lære utenat.

– Vi fortjente alt sammen, sier en spiller til Fox News.

Spillerne skal ha vært lydige og gjennomført straffen til punkt og prikke. De fikk derfor tilbake utstyret sitt etter en ukes tid.

Saken om high school-fotballaget har skapt debatt i USA, og har vært tema i flere av de store tv-kanalene. I ettertid har flere spillere stått frem og sagt at de støtter trenerens avgjørelse.

– Forhåpentligvis viser det at fotball ikke bare handler om å spille et spill. Å være en god person er det dette handler om, sier en av dem.

Sportsnyheter

Siste nytt

 • Opptur for Jonathan Nordbotten

  Jonathan Nordbotten var raskest i europacuprennet i slalåm i tyske Oberjoch søndag.

  Nordbotten var nummer fire etter første omgang og hadde 27 hundredeler å hente inn på ledende Anton Tremmel fra Tyskland.

  I annen omgang klatret nordmannen tre plasser og sikret dermed seieren.

  Amerikanske Jett Seymour fulgte nærmest, kun ni hundredeler bak, mens sveitseren March Rochat endte en tredjeplass. Han var slått av Nordbotten med 32 hundredeler.

  Joachim Jagge Lindstøl endte på sjuendeplass.

  Jonathan Nordbotten
  Foto: JEFF PACHOUD / AFP
 • Lagkamerat skryter av Zuccarello

  Mats Zuccarello leverte en briljant målgivende pasning da Minnesota Wild slo Los Angeles Kings 4-3 etter forlengning i NHL natt til søndag.

  Matt Dumba satte inn vinnermålet etter en lekker assist mellom en rekke motspillere signert Mats Zuccarello.

  – Det viste seg at «Zuccy» klarte å finne meg. Han hadde øyne i bakhodet. Jeg vet ikke hvordan han så meg mellom alle de spillerne, sa Dumba etter kampen.

  Matt Dumba etter målgivende pasning fra Zuccarello.
  Foto: Andy Clayton-King / AP
 • Solberg med topplassering i VM

  Oliver Solberg imponerte stort med en sterk 7. -plass i Rally Finland. Det var hans første VM-løp i den gjeveste klassen.

  19-åringen lå på sjetteplass foran søndagens to avsluttende fartsprøver, men der måtte han se seg forbikjørt av japanske Takamoto Katsuta.

  – Jeg gikk for det. Tankegangen min var «hvorfor ikke». Dessverre mistet jeg sjetteplassen med ett sekund. Jeg beklager, men jeg prøvde, sa Solberg etterpå.

  Seieren i Rally Finland gikk til estlandske Ott Tänak. Solberg endte ett minutt og 39 sekunder bak.

  Oliver Solberg
  Foto: Micke Fransson/TT / Micke Fransson/TT

Sendeplan

Kl. Program Kanal