Hopp til innhold

Supporterforening hardt ut mot Fifa

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) ruller ut rød løper for Saudi-Arabia som mulig VM-vert i 2034, hevder en paraplyorganisasjon for fotballtilhengere.

Football Supporters Europe er nådeløs i kritikken av Fifas avgjørelser rundt VM-sluttspillene for menn i 2030 og 2034.

– Det er slutten på verdensmesterskapet slik vi kjenner det, skrev organisasjonen på X/Twitter kort tid etter at Fifa-styret tok flere veivalg under et digitalt møte onsdag.

Til manges store overraskelse ble det der bestemt å tildele 2030-VM til Spania, Portugal og Marokko, men de tre første kampene skal spilles i Uruguay, Argentina og Paraguay.

Fifas beslutning betyr at hele tre kontinenter er vertskap for ett og samme sluttspill, og det gjør at 2034-VM i utgangspunktet skal spilles i Asia eller Oseania.

Allerede onsdag oppfordret Fifa land i de to verdensdelene til å søke, og det gikk ikke mange minutter før Saudi-Arabia kunngjorde sitt kandidatur. FSEs talsmann Martin Endemann er overbevist om at den styrtrike golfstaten kommer til å få mesterskapet.

– Alt tyder på at Saudi-Arabia får tildelt VM uten konkurranse. Hele prosessen er tvilsom, sier Endemann til det tyske nyhetsbyrået DPA.

FSE mener Fifa bare fortsetter «kursen mot å ødelegge verdens største idrettsturnering».

– Det er forferdelig for tilhengerne, det ignorerer miljøet og ruller ut rød løper for en vert i 2034 som har en rystende menneskerettighetshistorikk, skriver supporterorganisasjonen som hevder å ha medlemmer i over 48 Uefa-land.

Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking.

(NTB)

2rJA_fLs5ZU
Foto: AP

Sportsnyheter

Ville jubelscener etter norsk superstafett: – Hva skjedde nå??

For første gang på 100 år er et norsk lag klare for OL på en lagøvelse i friidrett. Etter målgang ble ankerkvinne Henriette Jæger «overfalt» av lagvenninnene.

Siste nytt

  • Ventetiden over for PSV Eindhoven – tok sitt første ligagull på seks år

    PSV sikret sitt første seriemesterskap i nederlandsk fotball siden 2017/18-sesongen da Sparta Rotterdam ble beseiret med 4-2 søndag.

    Etter seieren skiller det nemlig 12 poeng ned til regjerende seriemester Feyenoord på 2.-plass, med bare tre kamper igjen av sesongen.

    Tobias Lauritsen spile hele kampen for Sparta Rotterdam, mens Joshua Kitolano ikke var i troppen grunnet en skade.

    Ligagullet var PSVs 25. i æresdivisjonen. Bare Ajax har flere ligatitler med sine 36 triumfer. (NTB)

    Luuk de Jong
    Foto: AFP
  • Jensen-dobbel ikke nok for Real Sociedad

    Synne Jensen noterte seg for to scoringer, men Real Sociedad tapte likevel 3-4 borte mot Levante i spansk kvinnefotball søndag.

    Scoringene var Jensens 12. og 13. for sesongen, hvilket sender henne hun opp på delt 4.-plass på toppscorerlisten, fem mål bak Caroline Graham Hansen på topp.

    Real Sociedad ligger på 9.-plass på tabellen og er helt akterutseilt i kampen om europaspill neste sesong. Det skiller 22 poeng opp til Atlético Madrid på 3.-plass, som innehar den siste kvalifiseringsplassen til Champions League. (NTB)

    Synne Jensen
    Foto: Annika Byrde/NTB / NTB
  • Norsk stortap i åpningskampen i J17-EM

    England ble flere hakk for store i den første kampen i gruppespillet i J17-EM søndag.

    Allerede etter elleve minutters spill ledet England 2-0 og hadde etter det god kontroll på kampen.

    Like etter pause scoret Lola Brown Englands tredje mål, et mål som også ble kampens siste. Dermed endte kampen 3-0 til England.

    J17-EM arrangeres i Sverige. Norge spiller mot Frankrike på onsdag, før gruppespillet avsluttes mot Sverige på lørdag.

    Norge J17

Sendeplan

Kl. Program Kanal