NRK Meny
Normal

Sundby: – Dere må ikke tro alt dere hører

FALUN/OSLO (NRK): Fra sykesenga har Martin Johnsrud Sundby sett den ene spekulasjonen etter den andre om seg selv. Han mener mye er feil.

Martin Johnsrud Sundby avviser overtrening som grunn for sykdom

Martin Johnsrud Sundby hadde pressekonferanse i Falun lørdag morgen.

– Jeg ble syk da jeg trappet ned på treningen. Det snakkes og det hausses opp hva som har skjedd. Dere må ikke tro på alt dere hører, sier Martin Johnsrud Sundby.

Etter nedturen i fjorårets OL, trappet Martin Johnsrud Sundby opp og trente mer enn noen gang foran årets sesong. Hans enorme treningsregime ble en snakkis i langrennsmiljøet.

Treningen resulterte i kanonform i første del av sesongen og under Tour de Ski.

– Nesten ingenting er sant

Martin Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby møtte lørdag pressen for første gang etter sykdommen som har ødelagt hele VM så langt.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Etter Tour de Ski var det snakk om nye, enorme treningsmengder frem mot VM. Enkelte har også antydet at hardkjøret bidro til sykdommen han pådro seg like før VM.

– Når vi får ting på avstand og sett ting i sammenheng, kan det hende det viser seg at kroppen er litt nede. Og vi vet alle sammen at hvis vi er slitne både mentalt og fysisk, så er det lettere å bli syk, sa landslagssjef Vidar Løhsus til NRK tiligere i forrige uke.

Det avviser Sundby på det sterkeste. I stedet mener han det var reinspikka uflaks.

– Etter Tour de Ski har jeg trent relativt lite, sier Sundby selv.

Fredag kom han til VM-byen Falun. NRK møtte Sundby til en kort prat i forbindelse med Røa-løperens første treningsøkt på ski på nesten to uker fredag kveld, og lørdag morgen møtte han hele pressekorpset før søndagens femmil.

– Jeg har ikke snakket så mye om sykdommen, og jeg har lest mye rart. Nesten ingenting er sant. Det er type treningsmengder, at jeg har trent meg i senk og slikt. Det har vært mye spekulasjoner, sier han.

Håper på tøft løp

Sundby omtaler det han har vært gjennom som en ordinær, norsk influensa. Opptreningen etter sykdommen startet forsiktig mandag denne uken, og fredag kjørte han en hard økt.

Han legger ikke skjul på at han er veldig usikker på sin egen form før femmila.

– Jeg var medaljekandidat for ti dager siden. Nå vet jeg ikke. Jeg har hatt én skikkelig tøff økt. Det gikk ikke så halvgæærnt. Jeg er veldig usikker på hvor langt det er opp, sier han.

Likevel tror han hans beste sjanser er om det blir relativt høyt tempo gjennom store deler av løpet.

– Mitt drømmescenario er at det ikke blir sprenggått fra start. Uansett hva slags kropp jeg har, så vil jeg tjene på at det blir gått tøft. Rolig åpning og tøft fra 10 kilometer og inn er mitt drømmescenario, sier han.

Martin Johnsrud Sundby spenner på seg skiene for første gang siden Østersund for nesten 2 uker siden.

Sundby trente fredag kveld på ski for første gang på nesten to uker.

Siste nytt

 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP
 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

Sendeplan

Kl. Program Kanal