Hopp til innhold

Sundal falt i hoppkvalifiseringen i Kollen – hopper likevel i rennet

Kristoffer Eriksen Sundal fikk et hardt møte med snøen i hoppkvalifiseringen i Holmenkollen søndag. Det er uklart om han kan hoppe selve rennet.

Sundal falt etter å ha hoppet 129,5 meter i storbakken. Han så ut til å komme langt frampå i landingen, og han ble skliende på siden ned unnarennet.

Sundal kom seg på beina, men måtte støttes inn i legeteltet der han skal undersøkes. NRK får bekreftet at 23-åringen likevel hopper søndagens renn, med start klokken 14.00.

23-åringen lå på 9.-plass i Raw Air-sammendraget før søndagens renn.

Johann Forfang hoppet en skuffende kvalifisering med 123,5 meter. Nordmannen, som lå på 3.-plass sammenlagt i Raw Air, endte på 20.-plass.

Best av nordmennene i kvalifiseringen var Marius Lindvik på 10.-plass. (NTB/NRK)

Verdenscup RAW AIR i Holmenkollen HS 134
Foto: Geir Olsen / NTB

Siste nytt

 • Grøvdals største gulltrussel deltar ikke i EM

  Nederland tok tirsdag ut 59 utøvere til EM i Roma. Men Sifan Hassans navn står ikke på listen. Hassan ville vært en av de største konkurrentene til Karoline Bjerkeli Grøvdal på 5000 meter. Grøvdal løper også halvmaraton under årets EM.

  Den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet EM i terrengløp tre år på rad.

  pYFlbD4NRHM
  Foto: AFP
 • Duestad hjalp kvinnene til lagsølv i skyte-EM – ble nummer fire individuelt i 50 m match

  Jeanette Hegg Duestad førte an da Norges kvinner vant lagsølv i rifle 50 meter match i EM skyting, men nådde ikke opp i medaljekampen individuelt. Hun endte på 4. plass.

  Jenny Stene ble nummer 12 med 588 poeng og Mari Bårdseng Løvseth nummer 23 med 586 poeng. Til sammen holdt det til norsk sølv i lagkonkurransen, åtte poeng bak Sveits.

  I klassen for menn tok både Jon-Hermann Hegg og Henrik Larsen seg til finale, og Hegg sto igjen som europamester.

  Sammen med Ole Martin Halvorsen ble det gull også i lagkonkurransen. Dermed ble det to gull og sølv for de norske rifleskytterne i Osijek tirsdag.

  (©NTB)

  NPReQN493FI
  Foto: NTB
 • Lillestrøm henter Karlsbakk fra AaFK

  Lillestrøm er blitt enig med Aalesund om en overgang for Markus Karlsbakk. 24-åringen har signert en avtale med LSK som gjelder ut 2028.

  Det melder eliteserieklubben på sitt nettsted. Den offensive midtbanespilleren er formelt LSK-spiller fra 24. juni.

  Karlsbakk kan debutere for LSK i eliteserien borte mot Rosenborg 21. juli.

  (©NTB)

  Cl6hJYAu6mM
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal