Hopp til innhold

Stuan får advarsel

Kombinertlandslagets sportssjef Ivar Stuan får en advarsel etter at NRK onsdag kunne avsløre at flere ledere og utøvere i det norske laget brøt reglene om bruk av munnbind under VM.

Renndirektør Ottesen varslet at FIS ville ettergå saken, men forteller til NRK torsdag at Stuan og resten av det norske laget får en advarsel.

– Vi har hatt en fin dialog med Stuan og fått forklaringen hans. Vi har sett internt at noe desinformasjon har skjedd i området her i mixed sone ved et par anledninger, og derfor har vi valgt å gi Norge en advarsel i denne omgang, sier Ottesen til NRK.

Han varsler derimot om det skulle skje igjen, så kan det bety strengere straff.

– Det er en advarsel i dag, men hvis det skjer flere ganger så vil vi sette oss ned og gi kraftige bøter eller at vi drar inn akkreditering.

FIS tar også selvkritikk.

– Vi har kanskje ikke vært like klare på alle frivillige eller andre som jobber i og rundt intervjusonen, så regner jeg med at det er strammet inn fra alle hold, avslutter han.

Sportsnyheter

Norge

Hegerberg med emosjonell pride-feiring:  – Handler om å stå sammen og vise kjærlighet

Ada Hegerberg (26) tok av seg det regnbuefargede kapteinsbindet og løftet det mot himmelen etter 1-0-scoringen på Ullevaal.

Siste nytt

 • Pål Haugen Lillefosse satte ny norsk rekord i stav under friidretts-NM i Stjørdal

  Pål Haugen Lillefosse meldte seg inn i kampen om kongepokalen etter å ha satt ny norgesrekord på 5,86 meter.

  Lillefosse forbedret norgesrekorden med en centimeter etter at han tidligere denne måneden, under Trond Mohn Games i Bergen, satt ny daværende norsk rekord på 5,85 meter.

  Etter kveldens rekord prøvde Lillefossen igjen å forbedre rekorden ytterligere med høyden 5,90 meter. Men valgte å gi seg etter et mislykket første forsøk.

  Kongepokalen deles ut på søndag etter at alle øvelsene på dag tre i mesterskapet er ferdig. Kampen om kongepokalen spisset seg etter at blant annet Lillefosse satt ny norsk rekord og Eivind Henriksen satt mesterskapsrekord tidligere på ettermiddagen.

  Brødrene Sondre Mogens Guttormsen og Simen Guttormsen endte konkurransen på en 2.- og 3. plass bak Lillefosse.

  NM friidrett Stjørdal
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Amalie Iuel løp ikke finalen under NM i Stjørdal

  Amalie Iuel måtte lytte til kroppen og løp derfor ikke 400 meter NM-finale i Stjørdal. Etter krampetendenser og sliten kropp under oppvarmingen valgte den VM-klare hekkeløperen å stå over kveldens løp.

  – Det er viktig å lytte til kroppen nå rett før et VM. Det er utrolig kjipt, men jeg må prøve å være voksen, så kjedelig som det er å ta den beslutningen, forteller Amalie Iuel til NRK.

  NM friidrett Stjørdal
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Ute av medaljekampen

  Noregs herrelag tapte 2–0 i sett mot Kroatia i kvartfinalen i strandhandball-VM i greske Heraklon. Dermed kan de bli best nummer fem i meisterskapen.

  Det skjer berre dersom de slår Qatar seinare laurdag og deretter slår vinnaren av laurdagens kamp mellom Uruguay og Spania på søndag.

  Kampen mot Kroatia starta jamt, og laga gjekk til kvilen på stillinga 24–22 favør kroatane. I andre sett blei det tøft for Noreg, som tapte med settsifrene 28–20.

  Kroatia møter vertsnasjonen i semifinalen. I den andre semifinalen møtes storfavoritt Brasil og Danmark.

  De norske strandhåndballherrane deltar for første gang i strandhandball-VM. I 2019 blei det sølv i EM etter finaletap mot Danmark.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste