Hopp til innhold

Strålende Bjørgen: – En vond opplevelse

BEITOSTØLEN (NRK): Med sønnen Marius blant publikum for første gang leverte Marit Bjørgen det perfekte comeback. Men det var brutalt.

Marit Bjørgen og sønnen Marius

FANSENS FAVORITT: Marit Bjørgen må ta mer kyniske valg etter at hun ble mamma til lille Marius, men fansen får fortsatt sitt.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det var en vond opplevelse. Men jeg er utrolig glad for at jeg får gå skirenn. Jeg var litt redd for at det skulle ryke i helga også, sier Marit Bjørgen.

Hun har akkurat gått sitt første skirenn siden mars 2015. Siden den gangen har hun blitt mamma til lille Marius.

Mammaeffekten lot ikke vente på seg. Etter en tøff duell mot Heidi Weng midtveis i løpet, koblet Bjørgen inn turboen og feide all motstand til side – til ellevill jubel på Beitostølen.

11,7 sekunder var hun til slutt foran Weng på 10-kilometeren i fristil. Ingvild Flugstad Østberg ble slått med 28,2 sekunder.

Tidenes beste langrennsløper er tilbake.

– Håper å løfte meg

– Jeg håper jeg løfter meg noen hakk mot neste helg. Men jeg er veldig fornøyd med å vinne i dag. Jeg har vært litt småsjuk også, påpeker hun.

Neste helg er det verdenscupåpning i Kuusamo. Da betyr det mye for både kropp og hode å ha avgjort en duell mot norsk motstand.

– Jeg kjente jeg var sliten, så jeg måtte jobbe med meg sjøl. Og så hadde jeg Astrid foran som jeg kunne jage etter. Det var veldig godt, for da tar man seg sammen og skjerper seg. Så visste jeg at jeg har en god avslutning. Jeg klarte å ta meg sammen, så jeg er veldig fornøyd.

Etter at Bjørgen hadde vært oppe på seierspallen og jobbet seg gjennom intervjusonen, fikk hun også lille Marius på armen. For første gang viste hun ham fram for fotografene.

Marit Bjørgen

DRONNINGA ER TILBAKE: Ingen tvil om hvem som er den største helten på Beitostølen denne helga.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Bleieskift før start

Marius ble også med på runden blant fansen. Selv om Bjørgen har en ny tilværelse, svikter hun ikke sine trofaste tilhengere. 36-åringen skrev autografer og smilte seg igjennom selfie etter selfie.

– Det er utrolig artig at folk setter pris på at jeg har kommet tilbake og endelig fikk gått mitt første skirenn igjen. Det setter jeg utrolig stor pris på, fastslår Bjørgen.

– Hvordan var det å forberede seg til renn?

– Det er første gang jeg har skiftet bleie før jeg har gått skirenn, det er det i hvert fall, smiler Bjørgen.

Men rutinene satt. Skitestinga og skivalget gikk som det skulle. Oppvarminga virket åpenbart.

– Jeg skled rett inn i det. Ting gikk veldig bra, fastslår Marit Bjørgen, og har udiskutabelt rett.

Det kunne vanskelig gått særlig bedre.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal