Hopp til innhold

Strålende Bjørgen: – En vond opplevelse

BEITOSTØLEN (NRK): Med sønnen Marius blant publikum for første gang leverte Marit Bjørgen det perfekte comeback. Men det var brutalt.

Marit Bjørgen og sønnen Marius

FANSENS FAVORITT: Marit Bjørgen må ta mer kyniske valg etter at hun ble mamma til lille Marius, men fansen får fortsatt sitt.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det var en vond opplevelse. Men jeg er utrolig glad for at jeg får gå skirenn. Jeg var litt redd for at det skulle ryke i helga også, sier Marit Bjørgen.

Hun har akkurat gått sitt første skirenn siden mars 2015. Siden den gangen har hun blitt mamma til lille Marius.

Mammaeffekten lot ikke vente på seg. Etter en tøff duell mot Heidi Weng midtveis i løpet, koblet Bjørgen inn turboen og feide all motstand til side – til ellevill jubel på Beitostølen.

11,7 sekunder var hun til slutt foran Weng på 10-kilometeren i fristil. Ingvild Flugstad Østberg ble slått med 28,2 sekunder.

Tidenes beste langrennsløper er tilbake.

– Håper å løfte meg

– Jeg håper jeg løfter meg noen hakk mot neste helg. Men jeg er veldig fornøyd med å vinne i dag. Jeg har vært litt småsjuk også, påpeker hun.

Neste helg er det verdenscupåpning i Kuusamo. Da betyr det mye for både kropp og hode å ha avgjort en duell mot norsk motstand.

– Jeg kjente jeg var sliten, så jeg måtte jobbe med meg sjøl. Og så hadde jeg Astrid foran som jeg kunne jage etter. Det var veldig godt, for da tar man seg sammen og skjerper seg. Så visste jeg at jeg har en god avslutning. Jeg klarte å ta meg sammen, så jeg er veldig fornøyd.

Etter at Bjørgen hadde vært oppe på seierspallen og jobbet seg gjennom intervjusonen, fikk hun også lille Marius på armen. For første gang viste hun ham fram for fotografene.

Marit Bjørgen

DRONNINGA ER TILBAKE: Ingen tvil om hvem som er den største helten på Beitostølen denne helga.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Bleieskift før start

Marius ble også med på runden blant fansen. Selv om Bjørgen har en ny tilværelse, svikter hun ikke sine trofaste tilhengere. 36-åringen skrev autografer og smilte seg igjennom selfie etter selfie.

– Det er utrolig artig at folk setter pris på at jeg har kommet tilbake og endelig fikk gått mitt første skirenn igjen. Det setter jeg utrolig stor pris på, fastslår Bjørgen.

– Hvordan var det å forberede seg til renn?

– Det er første gang jeg har skiftet bleie før jeg har gått skirenn, det er det i hvert fall, smiler Bjørgen.

Men rutinene satt. Skitestinga og skivalget gikk som det skulle. Oppvarminga virket åpenbart.

– Jeg skled rett inn i det. Ting gikk veldig bra, fastslår Marit Bjørgen, og har udiskutabelt rett.

Det kunne vanskelig gått særlig bedre.

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Duplantis fikk «blackout» etter verdensrekorden: – Man blir helt hysterisk

Stavkongen Armand Duplantis forbedret sin egen verdensrekord i det NRK-sendte Diamond League-stevnet i Xiamen. Da tok det helt av på arenaen og i kommentatorboksen.

Siste nytt

  • Erling Braut Haaland ikke i troppen i FA-cupsemifinalen

    Manchester City må klare seg uten spydspiss Erling Braut Haaland i lørdagens FA-cupsemifinale mot Chelsea på Wembley.

    Haaland måtte i midtuken byttes ut i kampen mot Real Madrid i mesterligaen. I etterkant opplyste City-manager Pep Guardiola at nordmannen hadde et muskulært problem og at han skulle undersøkes ytterligere foran lørdagens semifinalekamp i London.

    Han ble ikke klarert for spill, og dermed må City klare seg uten mannen som har scoret 31 mål på 39 kamper denne sesongen.

    City er regjerende mester i FA-cupen etter at de i fjor vant både ligaen, mesterligaen og cupen. I midtuken ble drømmen om en ny mesterligatittel knust da Real Madrid vant kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse.

    De lyseblå er i føringen i kampen om Premier League-tittelen med to poeng ned til Arsenal og Liverpool. Det gjenstår seks seriekamper.

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har likevel måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Casper Ruud til finale i Barcelona

    For andre gang på en uke er Casper Ruud klar for finale. Han vant 7–6 (8-6), 6–4 mot argentinske Tomas Martin Etcheverry i ATP-turneringen i Barcelona.

    I søndagens finale venter Stefanos Tsitsipas eller serbiske Dusan Lajovic.

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Karina Sævik ble Vålerenga-helt med to perlemål

    Karina Sævik scoret begge målene da Vålerenga slo Røa 2-0 i Toppserien lørdag ettermiddag. De blåkledde fra Oslo øst står med to seirer etter to kamper i Toppserien.

    Onsdag vanter nok et lokaloppgjør for VIF når Stabæk kommer på besøk.

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal