Tysse strålte etter flott plassering

Ecuador knep gullet og norske Erik Tysse infridde og vel så det!

Erik Tysse

Erik Tysse

Foto: DAVID GRAY / Scanpix

Perez over streken

Pérez går over målstreken.

Foto: Thomas Kienzle / AP

Kappganghåpet gikk inn til flott 8. plass på 20 kilometeren i natt.

Jefferson Pérez fra Ecuador ble verdensmester, foran Hatem Ghoula fra Marokko og Eder Sanchez fra Mexico.

Pérez forsvarte dermed VM-tittelen sin fra 2005.

 

Gikk seg opp

Tysse lå på 20. plass etter halvgått løp, drøye 20 sekunder bak ledende Ivano Brugnetti fra Italia. Den tidligere verdensmesteren og OL-mesteren ble senere ble disket etter å ha fått tre advarsler for regelbrudd. (Et bein skal alltid være i bakken i kappgang. Utøverne får advarsler dersom de på et tidspunkt har begge bein i lufta.)

I siste del av konkurransen satte Tysse inn et ekstra gir, og gikk seg opp 12 plasser. Etter konkurransen var det bare smil og latter:

Etter planen

- Storfornøyd! Jeg tok ut alt i dag. Jeg gikk rolig i starten, men det var planen også, fortalte Tysse NRK Sporten etter målgang.

- Jeg er utrolig fornøyd med løpsopplegget. Jeg gikk veldig jevnt til 14 km, deretter skrudde jeg opp tempoet. Jeg er veldig fornøyd åttendeplassen, strålte nordmannen.

Spanske Francisco Fernandez som kom i mål som andremann ble først disket. Men seinere ble disklvalifkasjonen opphevet, og han fikk tilbake sin andreplass.

Tysse, som er fra Os utenfor Bergen, så heller ikke ut til å ha for store problemer med heten i Osaka. 35 varmegrader er langt fra det man er vant til om man kommer fra Vestlandet:

- Jeg tenkte ikke noe på det, jeg gikk heller å tenkte på en kald sommerdag hjemme i Norge, og klarte å sperre varmen ute. Jeg liker jo denne typen vær også, forklarte Tysse.

Nordmannen er ikke ferdig i årets friidretts-VM. Han skal også konkurrere i 50-km neste helg. Der Trond Nymark er blant outsiderene.

kappgang
Foto: BRIAN SNYDER / REUTERS

 

Siste nytt

 • Walker må regne med straff

  Kyle Walker må regne med å straffes av Manchester City etter at det kom fram at han brøt virusreglene ved å hyre prostituerte til en sexfest.

  Den 29-årige engelske landslagsbacken har beklaget sin oppførsel og gjentatt oppfordringen om å «bli hjemme og vær trygg».

  Hans arbeidsgiver sier i en uttalelse at Walker med sin oppførsel har begått et klart brudd på sitt ansvar som rollemodell, og Manchester City gjør det klart at det vil bli innledet disiplinærsak mot ham.

  – Fotballspillere er globale rollemodeller, og våre spillere og ansatte har støttet den utrolige innsatsen til helsevesenet (NHS) og andre i kampen mot covid-19-sykdommen. Kyles atferd i denne saken er direkte i strid med dette forsettet, heter det i en uttalelse. (NTB)

  Kyle Walker
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Avviser frist for mesterliga

  Uefa-president Aleksander Ceferin avviser at han har satt en frist tidlig i august for ferdigspilling av mesterligaen og europaligaen.

  Flere medier, deriblant NTB, meldte søndag at Ceferin i et intervju med tyske ZDF sa at de to europacupene må være ferdigspilt innen 3. august for ikke å bli avlyst. Det medførte ikke riktighet.

  I intervjuet sa Ceferin at han ser for seg at de to turneringene kan avvikles i juli og august, men at det vil være for sent om man må spille i september.

  Aleksander Ceferin
  Foto: Yves Herman / Reuters
 • Fortsatt koronafast i Alaska

  Thomas Wærner gikk til topps i verdens lengste hundesledeløp Iditarod 18. mars. Turen hjem blir mye mer omfattende og vanskelig enn han hadde sett for seg.

  Det som normalt blir gjort er at en person flyr til Alaska med fire hunder av gangen, ettersom det er maksimalt av hva ham får med seg på en flytur. Da de dro til Alaska var det fire forskjellige personer som fløy over med fire hunder hver på forskjellige dager. Nå er det to personer og 16 hunder igjen i Alaska.

  Thomas Wærner på vei inn til sjekkpunktet Unalakleet
  Foto: Loren Holmes / Loren Holmes

Sendeplan

Kl. Program Kanal