Stor sprintduell på Bislett

Francis Obikwelu, regjerende europamester på 100 meter, er klar for Bislett Games og mestermøte mot Asafa Powell.

Francis Obikwelu

Francis Obikwelu

Foto: ANJA NIEDRINGHAUS / AP

- Vi har jobbet med Obikwelu en stund, og endelig kan jeg bekrefte at han er klar for Bislett Games. Det betyr skikkelig kamp på 100 meter mellom ham og Asafa Powell, sier Bislett-general Svein Arne Hansen.

Dermed er Golden League-åpningen i år blitt enda en attraksjon rikere. Nå har Hansen og assistent Steinar Hoen også ordnet skikkelig konkurranse til verdens raskeste mann.

Årsbeste i verden

Powell har 9,97 sekunder på 100 meter denne sesongen. Det er årsbeste i verden.

Obikwelu har 10,15, men han har løpt lite, og bestetiden hans denne sesongen satte han allerede 5. mai i et stevne i La Laguna.

Jorbærfest på Rådhusplassen

Hansen kan også fortelle at det er langt opp til en folkefest på Rådhusplassen onsdag 13. juni, på folkets jordbærparty.

Andreas Thorkildsen kommer til å være til stede og kaste glans over den begivenheten to dager før friidrettsfesten på Bislett.

 

Siste nytt

  • Brøt Carlsen reglene?

    I sjakk er det ikke lov å røre en brikke uten å flytte den, med mindre du sier j'adoube først. Carlsen rørte en brikke i det tredje VM-partiet. Se og bedøm selv.

  • Narvik innstilt som norsk VM-søknad

    Narvik ble mandag innstilt av Norges Skiforbund sin arbeidsgruppe som kandidat til å søke alpin-VM i 2027. Den andre kandidaten var Kvitfjell/Hafjell.

    Alpin-NM i Narvik
    Foto: Jan-Arne Pettersen

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 3
VM sjakk: Parti 3 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 3: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana