Hopp til innhold

Stöckl: – Kan ikke tro vi er verdens beste

Norge tok to gull og medaljer i alle øvelser i VM. Men Alexander Stöckl tror Norge kan bli enda bedre.

Alexander Stöckl

JUBLER FOR GULL: Men Alexander Stöckl advarer mot å tro at Norge er verdens beste.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Alexander Stöckl

BLIR I NORGE: Hopplandslagets hovedtrener Alexander Stöckl.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Når man har gjennomført et slikt VM som vi har gjort er man selvfølgelig overrasket. Alt har gått riktig vei for oss, sier Alexander Stöckl til NRK.

Norge tok to hoppgull i Falun-VM. I tillegg til sølv i mixed-lag og Rune Veltas bronsemedalje i storbakken. Men til tross for seier i lagkonkurransen og en uhøytidelig tittel som mesterskapets beste hoppnasjon vil ikke Stöckl ta av.

– Norge kan prege hoppsporten framover om vi klarer å fortsette å utvikle oss. Tror vi imidlertid at vi er verdens beste allerede nå, så er vi ferdig. Det er en vanskelig balansegang, sier østerrikeren.

– Vi tok to gull i VM, men så går verden videre. I dag har vi ingenting og må jobbe beinhardt for å opprettholde det vi har skapt.

Har OL 2018 som mål

Stöckl har vært hovedtrener for de norske hopperne i fire år nå. Høsten skrev han ny kontrakt til ut 2018-sesongen. Nå har suksesstreneren OL i Pyeongchang samme år som sitt neste store mål.

– Det er lett å fortsette med selvtillit og glede etter dette mesterskapet. Vi jobber fantastisk sammen som lag, og per dags dato har vi verdens beste støtteapparat, skryter han.

– Kan det hende du blir værende i Norge etter at kontrakten er over? Eller ser du for deg å bli Østerrikes landslagstrener med tiden?

– Jeg fikk spørsmål fra Østerrike på våren, men takket nei. Jeg blir her i minst tre år til, for jeg trives godt og har fortsatt en jobb å gjøre. Hva som skjer etter det er vanskelig å si.

Vurderer å gi seg

Alexander Stöckl utelukker ikke at han gir seg helt som landslagstrener etter OL i sørkoreanske Pyeongchang. Han vurderer å returnere til hoppgymnaset han kom fra i Stans i Østerrike.

– Jobben min er ganske krevende og har mange reisedøgn i året. Jeg får se om jeg har nok energi til å fortsette som hovedtrener etter det.

– Jeg fikk en ti års permisjonsavtale da jeg reiste til Norge. På skigymnaset er det mindre oppmerksomhet, og jeg trives å jobbe med ungdom, sier landslagstreneren.

Se innslaget med hopptreneren fra nyhetene kl. 21.

Alexander Stöckl tror Norge kan bli enda bedre.

GOD HJELP: Alexander Stöckl skryter av at Norge har verdens beste støtteapparat.

Sportsnyheter

Siste nytt

  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

    Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

    Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

    McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

    6bI-ZE7PPAY
    Foto: AP
  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal