Hopp til innhold

Stöckl ut mot juryen – avlyste rennet da Johansson kunne ha gjort det helt store

KULM/OSLO (NRK): Den andre omgangen i skiflygingsrennet ble avlyst da Robert Johansson ledet. Landslagstrener Alexander Stöckl mener juryen burde ventet lengre.

Hoppuka, verdenscup hopp

MISFORNØYD: – Jeg stusset over avgjørelsene som ble tatt i dag, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Det begynte å blåse litt mer, men jeg synes det var litt svakt arbeid av juryen å ikke vente lengre. Det kunne ha snudd, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NRK etter avlysningen.

Kun tre hoppere stod igjen på toppet da juryen valgte å avlyse den andre omgangen og la resultatet fra første omgang bli gjeldende.

Robert Johansson ledet.

Stöckl mener at juryen burde ha ventet i håp om bedre værforhold.

– De kunne ha vist at de prøvde å gjennomføre omgangen. De avlyste ganske kjapt. Det er veldig kjipt.

Rennets teknisk delegerte, Bertil Pålsrud

UENIG MED STÖCKL: – Vi ventet og ventet, men det var ingenting som tydet på at det ble mindre vind, sier Bertil Pålsrud.

Foto: Jorunn Hatling / NRK

Rennets teknisk delegerte, nordmannen Bertil Pålsrud, er uenig i kritikken fra Stöckl.

– Vi ventet ganske lenge, synes vi, og prøvde å la været bli bedre, men det ble aldri det, og da valgte vi å avlyse, sier Pålsrud til NRK.

– Vinden var rett og slett for sterk til å hoppe, og da så vi ingen annen utvei enn å avlyse, spesielt når værmeldingen var at det skulle bli minst like dårlig, sier Pålsrud.

Johansson ledet

Da rennet ble avlyst, var det Robert Johansson som ledet etter et hopp på 225 meter i andre omgang.

Robert Johansson under skiflygingsrennet i Kulm

SER FREMOVER: – Jeg gleder meg veldig til avslutningen som kommer nå, sier Johansson og sikter til Raw Air og VM i skiflyging i Planica i mars.

Foto: Kerstin Joensson / AP

– Det er kjedelig. Det er en bra konkurranse i dag for min del. Jeg leverer to ålreite konkurransehopp, så det var egentlig veldig deilig, sier Johansson til NRK etter rennet.

– Da er det kjedelig når andre omgang blir avlyst når jeg klatrer så pass, sier Johansson, som var nummer åtte etter første omgang.

Johansson har imidlertid forståelse for at juryen valgte å avlyse den andre omgangen.

– Jeg så at det var mulig å gjennomføre i perioder, men at det var vanskelig i perioder også. De har helt sikkert tatt en god avgjørelse.

Irritert etter kjempehopp

Marius Lindvik etter skiflygingsrennet i Kulm

OGSÅ KRITISK: Marius Lindvik, som endte på 13.-plass etter at rennet ble avlyst.

Foto: Jorunn Hatling / NRK

Marius Lindvik var mer på bølgelengde med landslagstrener Stöckl, og kritiserer juryen.

Den norske kometen hoppet 242 meter, men mener juryen burde ha gått ned på farten før han hoppet.

Juryen gikk heller ned på farten retter etter at Lindvik hoppet, og dermed tapte nordmannen mange poeng til konkurrentene.

– Jeg gjør et meget godt skihopp. Det er bare jævlig synd at de ikke går ned på farten før meg, så jeg får poengsummen jeg egentlig burde fått, sier Lindvik til NRK.

– Det får være Marius' mening. Jeg har vært teknisk delegert i skiflyging siden 2000, og har aldri hørt norske hoppere klage på at det har vært for mye fart, svarer Pålsrud på kritikken.

Siste nytt

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal