Stöckl ut mot juryen – avlyste rennet da Johansson kunne ha gjort det helt store

KULM/OSLO (NRK): Den andre omgangen i skiflygingsrennet ble avlyst da Robert Johansson ledet. Landslagstrener Alexander Stöckl mener juryen burde ventet lengre.

Hoppuka, verdenscup hopp

MISFORNØYD: – Jeg stusset over avgjørelsene som ble tatt i dag, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Det begynte å blåse litt mer, men jeg synes det var litt svakt arbeid av juryen å ikke vente lengre. Det kunne ha snudd, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NRK etter avlysningen.

Kun tre hoppere stod igjen på toppet da juryen valgte å avlyse den andre omgangen og la resultatet fra første omgang bli gjeldende.

Robert Johansson ledet.

Stöckl mener at juryen burde ha ventet i håp om bedre værforhold.

– De kunne ha vist at de prøvde å gjennomføre omgangen. De avlyste ganske kjapt. Det er veldig kjipt.

Rennets teknisk delegerte, Bertil Pålsrud

UENIG MED STÖCKL: – Vi ventet og ventet, men det var ingenting som tydet på at det ble mindre vind, sier Bertil Pålsrud.

Foto: Jorunn Hatling / NRK

Rennets teknisk delegerte, nordmannen Bertil Pålsrud, er uenig i kritikken fra Stöckl.

– Vi ventet ganske lenge, synes vi, og prøvde å la været bli bedre, men det ble aldri det, og da valgte vi å avlyse, sier Pålsrud til NRK.

– Vinden var rett og slett for sterk til å hoppe, og da så vi ingen annen utvei enn å avlyse, spesielt når værmeldingen var at det skulle bli minst like dårlig, sier Pålsrud.

Johansson ledet

Da rennet ble avlyst, var det Robert Johansson som ledet etter et hopp på 225 meter i andre omgang.

Robert Johansson under skiflygingsrennet i Kulm

SER FREMOVER: – Jeg gleder meg veldig til avslutningen som kommer nå, sier Johansson og sikter til Raw Air og VM i skiflyging i Planica i mars.

Foto: Kerstin Joensson / AP

– Det er kjedelig. Det er en bra konkurranse i dag for min del. Jeg leverer to ålreite konkurransehopp, så det var egentlig veldig deilig, sier Johansson til NRK etter rennet.

– Da er det kjedelig når andre omgang blir avlyst når jeg klatrer så pass, sier Johansson, som var nummer åtte etter første omgang.

Johansson har imidlertid forståelse for at juryen valgte å avlyse den andre omgangen.

– Jeg så at det var mulig å gjennomføre i perioder, men at det var vanskelig i perioder også. De har helt sikkert tatt en god avgjørelse.

Irritert etter kjempehopp

Marius Lindvik etter skiflygingsrennet i Kulm

OGSÅ KRITISK: Marius Lindvik, som endte på 13.-plass etter at rennet ble avlyst.

Foto: Jorunn Hatling / NRK

Marius Lindvik var mer på bølgelengde med landslagstrener Stöckl, og kritiserer juryen.

Den norske kometen hoppet 242 meter, men mener juryen burde ha gått ned på farten før han hoppet.

Juryen gikk heller ned på farten retter etter at Lindvik hoppet, og dermed tapte nordmannen mange poeng til konkurrentene.

– Jeg gjør et meget godt skihopp. Det er bare jævlig synd at de ikke går ned på farten før meg, så jeg får poengsummen jeg egentlig burde fått, sier Lindvik til NRK.

– Det får være Marius' mening. Jeg har vært teknisk delegert i skiflyging siden 2000, og har aldri hørt norske hoppere klage på at det har vært for mye fart, svarer Pålsrud på kritikken.

Sportsnyheter

Trosset kritikken og slo Auklands «uslåelige» rekord - gikk over 520 km på ski

Når man trodde Anders Aukland hadde satt skapet på plass i «kilometerkrigen», bestemte 45-åringen Henrik Sollie seg for å slå rekorden. På 32 timer gikk Sollie over 520 km på ski. 45-åringen mener han hadde kontroll på kroppen hele veien.

Siste nytt

 • Medier:– Son fullfører verneplikten

  Ifølge engelske medier er Tottenham-stjerne Son Heung-Min dratt til Sør-Korea for å fullføre verneplikten i Premier League-pausen.

  Anerkjente The Guardian er en av avisene som mener å vite at det dreier seg om en fire uker lang verneplikt.

  Alle menn som er fysisk i stand til det skal avtjene toårig verneplikt i forsvaret i Sør-Korea. Son gjorde seg fortjent til å slippe unna den forpliktelsen da han var med å vinne Asia-mesterskapet i 2018. De fire obligatoriske ukene der er snakk om i dette tilfellet er visstnok et unntak som alle uansett må igjennom.

  Premier League - Aston Villa v Tottenham Hotspur
  Foto: Andrew Boyers / Reuters
 • Avskjedshilsen til danskene

  Åge Hareide takker for all støtte i sin avskjedshilsen til den danske fotballfansen.

  – Jeg vil takke for alle fantastiske tilbakemeldinger til meg og laget. Det trenger vi i disse koronatider. Jeg håper at dere vil fortsette med å støtte opp om Danmark, landslaget og Kasper Hjulmands jobb. Det er meget, meget viktig for meg at dette fortsetter og at Danmark kan bite fra seg i den neste turneringen. Helt til slutt: Pass på dere selv! sier Hareide i en videohilsen lagt ut av Danmarks Fotballforbund.

  66-åringen ble ansatt som Danmarks landslagssjef i fotball i 2016 og ledet laget i 42 kamper. Kun tre av dem endte med tap.

  Åge Hareide tok de rødhvite til EM-sluttspillet som skulle ha vært arrangert blant annet i Danmark i sommer.

  Siden mesterskapet er flyttet til neste år, blir det uten Hareide som trener. Nevnte Hjulmand er den som overtar jobben etter sunnmøringen.

  Åge Hareide
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix)
 • – Club Brügge seriemester i Belgia

  Styret i den belgiske ligaen anbefaler at resten av kampene denne sesongen skal avlyses. Det eneste som gjenstår er at anbefalingen godkjennes av generalforsamlingen, skriver Het Nieuwsblaad.

  Det betyr at Club Brügge blir seriemester. Ingen av de 16 lagene i toppdivisjonen rykker ned.

  Champions League - Group A - Club Brugge v Real Madrid
  Foto: Piroschka Van De Wouw / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal