Hopp til innhold

Stöckl blir ikke med på verdenscuprenn

Landslagssjef Alexander Stöckl reiser ikke med resten av hopplandslaget til Oberstdorf etter konflikten med utøverne, det bekrefter sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.

Det var TV2 som som meldte dette først tidligere i dag.

- Dette er en beslutning som Alexander og jeg har tatt. Han er veldig sliten og trenger blant annet tid til å være sammen med familien.

I følge Bråthen er det fortsatt han og Stöckl som skal ta ut laget til konkurransene i Oberstdorf.

- Formelt er det jeg som gjør det som sportssjef, i samråd med landslagstrenerne. Jeg forholder meg til at vi gjør det sånn også til disse konkurransene.

Det har stormet rundt det norske hopplandslaget og landslagssjef Stöckl de siste dagene, etter at det i forrige uke kom frem at landslagshopperne hadde sendt et brev til ledelsen, hvor de uttrykte misnøye med Stöckls ledelse.

Landslagshopperne har med utøverrepresentant Johann Forfang i spissen uttalt at de ønsker et nytt lederteam inn mot den kommende VM-sesongen.

Treneren var heller ikke med hopperne til verdenscuprennene i Sapporo forrige helg.

Om noen uker er det klart for RawAir på norsk jord. På spørsmål om Bråthen tror Stöckl er hovedtrener under konkurransene i Holmenkollen, Granåsen og Vikersund svarer Bråthen følgende:

- Jeg håper at vi får samlet trådene litt og bestemt hvordan vi ønsker å ha det. Jeg velger å være løsningsorientert. Mitt ønske som sportssjef er at Stöckl er norsk hovedtrener under RawAir.

 Alexander Stöckl
Foto: Geir Olsen / Geir Olsen

Siste nytt

 • Medier: 23 kinesiske svømmere fikk delta i OL tross positive dopingprøver

  23 kinesiske svømmere skal ha fått grønt lys til å konkurrere under OL i Tokyo til tross for at de testet positivt for doping. Konklusjonen var at testene var forurensede.

  Det er skriver blant annet Daily Telegraph, New York Times og ARD.

  De aktuelle svømmerne testet positivt for det forbudte stoffet trimetazidin.

  Prøvene med hjertemedisinen ble avgitt under en treningsleir som ble gjennomført noen måneder før starten av Tokyo-lekene i 2021. Mesterskapet ble som kjent utsatt ett år som følge av covidpandemien.

  Kinesiske antidopingmyndigheter konkluderte innledningsvis med at dopingtestene inneholdt avvikende analytiske funn (AAF), men frikjente senere svømmerne for straff etter at undersøkelser viste at testene var utsatt for såkalt kontaminering.

  De kinesiske svømmerne med 30 medlemmer vant seks medaljer i Tokyo, inkludert tre gull.

  Daily Telegraph skriver at Verdens antidopingbyrå (Wada) og Det internasjonale svømmeforbundet ble varslet om de positive prøvene, men at også de stilte seg bak konklusjonen om at de positive testresultatene var forårsaket av forurensing.

  (NTB)

  Winter Olympics Salt Lake City
  Foto: Rick Bowmer / AP
 • Fiasko for Hamilton – røk rett ut i Kina-kvalifisering

  Den britiske superstjernen Lewis Hamilton får et blytungt utgangspunkt i søndagens Formel 1-løp i Shanghai etter å ha endt tredje sist i lørdagens kvalifisering.

  Mercedes-føreren fikk kjempeproblemer allerede i den første av tre kvalifiseringsrunder og klarte ikke ta seg videre til omgang to. Til slutt hadde han bare to førere bak seg.

  Hamilton forsøkte å sette en rask rundetid på tampen av åpningsomgangen, men gjorde en stor feil og tapte mye tid. Dermed måtte han slukøret sette kursen for paddocken.

  – Er dette årets dårligste kvalifisering for Hamilton? Det må jo være det? Sa Viaplay-ekspert Henning Isdal.

  – Vi ser at Toto Wolff er sur, supplerte kommentator Atle Gulbrandsen med henvisning til Mercedes-teamsjefen.

  Hamilton selv beklaget egen kjøring over teamradioen.

  (NTB)

 • Opprykk til A-VM for paralandslaget

  Fredag kveld sikret Norges paralandslag i hockey opprykk til A-VM etter å ha knust Sverige 3-0.

  Lørdag har Norge mulighet til å sikre gull i B-VM når de møter Tyskland til finale. Kampen spilles i Skien Fritidspark.

Sendeplan

Kl. Program Kanal