Stjernespiss varmer opp til VM-semi med keepertrening

Kroatias Mario Mandzukic viser at han er klar til å steppe inn dersom det skulle bli problemer på keeperplass under semifinalen mot England.

Mario Mandzukic

UKJENT TALENT: Mario Mandzukic kan mer enn å sette ballen i målet.

Foto: Alexander Nemenov / AFP

– Han har jo en strålende keeperkropp, og god rekkevidde. Han er helt opp i hjørnet der.

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp er imponert over det Mandzukic viser på trening.

– Det er ikke det hardeste skuddet, men det er en god redning.

I kvartfinalen mot Russland ble Kroatias keeper Danijel Subasic liggende, etter at Kroatia hadde brukt opp alle tilgjengelige byttene. Det så lenge ut til at Kroatia måtte klare seg med en utespiller i mål, frem til de hadde fått et nytt bytte i ekstraomgangene.

Torp mener det ikke er noen tvil om hvem Kroatia kommer til å plassere i buret, dersom et tilsvarende scenario skulle dukke opp mot England.

– På bakgrunn av det jeg fikk se her ville jeg definitivt satt inn Mandzukic. Han viser at han er klar om det samme skulle bli nødvendig mot England.

Carl-Erik Torp

IMPONERT: NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Utespillere liker å prøve seg mellom stengene

Kroatia-angriperen velger altså keeperhansker framfor angrepstrening før kampen mot England. Torp tror det handler mest om lek og moro, og mindre om mindgames og en faktisk tro på at Mandzukics keeperferdigheter vil komme til nytte.

– Jeg kan ikke tenke meg at dette er noe annet enn bare moro. Veldig mange utespillere synes det er gøy å prøve seg som keeper, av en eller annen grunn.

Mandzukic er nemlig ikke den første angriperen som stiller med keeperhansker under VM i Russland. Før møte med Frankrike i kvartfinalen, postet Luis Suárez dette bildet på Instagram.

– Luis Suárez legger ofte ut videoer og bilder av seg selv med keeperhansker. Dagen før kamp står han alltid i mål i en eller annen spillsekvens, forteller Torp.

– Blir en veldig jevn kamp

Onsdag kveld skal Kroatia og England gjøre opp om finaleplass.

– Det er en veldig åpen kamp. Det blir spennende å se om England klarer å dominere kampen, slik de har gjort så langt i VM. Nå møter de en midtbane som også ønsker å dominere.

Torp tror altså kampen fort blir avgjort på midtbanen.

– Dersom Modric, Rakitic og co. får dominere midtbanen, mens Englands midtbane blir løpende imellom, tror jeg det kan bli en vanskelig kamp for England. Da kan de fort bli liggende veldig lave. Klarer de derimot å få flyttet vingbackene høyere, kan Kroatia få trøbbel. England har mye mer fart enn Kroatia.

FBL-WC-2018-CRO-TRAINING

UKJENT TALENT: Mario Mandzukic imponerte som keeper under Kroatia-trening.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Siste nytt

 • BA: Norge søker håndball-VM i 2025

  Norge kommer trolig til å søke om å få arrangere håndball-VM for menn i 2025, sammen med Danmark og Kroatia, skriver Bergensavisen.

  – Vi har kommet såpass langt at vi er enige om hovedtrekkene i en modell for gjennomføring, inkludert fordeling av mesterskapet, sier generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund til avisen.

  Håndball herrer Golden League-turneringen i Danmark
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • NFF i blusstrøbbel

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund for tilskueres bruk av bluss under kampen mot Færøyene.

  De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet på Ullevaal. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».

  Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember (NTB)

  EM-kvalifisering fotball, menn: Norge - Færøyene
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Moi ble månedens spiller

  Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober.

  25-åringen har imponert for Celtic den siste tiden. Han er leid ut til klubben fra Southampton denne sesongen i jakt på spilletid, og han har levert meget sterke prestasjoner. Han scoret fire seriemål i løpet av måneden (to mot Ross County, ett hver mot Aberdeen og St. Mirren) for laget som topper tabellen.

  – Det ligger gode prestasjoner bak dette, men fotball er en lagsport, så jeg må takke mine lagkamerater, sier Moi til Celtics nettsted. (NTB)

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Steve Welsh / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal