Normal

Stjernespiss varmer opp til VM-semi med keepertrening

Kroatias Mario Mandzukic viser at han er klar til å steppe inn dersom det skulle bli problemer på keeperplass under semifinalen mot England.

Mario Mandzukic

UKJENT TALENT: Mario Mandzukic kan mer enn å sette ballen i målet.

Foto: Alexander Nemenov / AFP

Laster Instagram-innhold

– Han har jo en strålende keeperkropp, og god rekkevidde. Han er helt opp i hjørnet der.

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp er imponert over det Mandzukic viser på trening.

– Det er ikke det hardeste skuddet, men det er en god redning.

I kvartfinalen mot Russland ble Kroatias keeper Danijel Subasic liggende, etter at Kroatia hadde brukt opp alle tilgjengelige byttene. Det så lenge ut til at Kroatia måtte klare seg med en utespiller i mål, frem til de hadde fått et nytt bytte i ekstraomgangene.

Torp mener det ikke er noen tvil om hvem Kroatia kommer til å plassere i buret, dersom et tilsvarende scenario skulle dukke opp mot England.

– På bakgrunn av det jeg fikk se her ville jeg definitivt satt inn Mandzukic. Han viser at han er klar om det samme skulle bli nødvendig mot England.

Carl-Erik Torp

IMPONERT: NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Utespillere liker å prøve seg mellom stengene

Kroatia-angriperen velger altså keeperhansker framfor angrepstrening før kampen mot England. Torp tror det handler mest om lek og moro, og mindre om mindgames og en faktisk tro på at Mandzukics keeperferdigheter vil komme til nytte.

– Jeg kan ikke tenke meg at dette er noe annet enn bare moro. Veldig mange utespillere synes det er gøy å prøve seg som keeper, av en eller annen grunn.

Mandzukic er nemlig ikke den første angriperen som stiller med keeperhansker under VM i Russland. Før møte med Frankrike i kvartfinalen, postet Luis Suárez dette bildet på Instagram.

Laster Instagram-innhold

– Luis Suárez legger ofte ut videoer og bilder av seg selv med keeperhansker. Dagen før kamp står han alltid i mål i en eller annen spillsekvens, forteller Torp.

– Blir en veldig jevn kamp

Onsdag kveld skal Kroatia og England gjøre opp om finaleplass.

– Det er en veldig åpen kamp. Det blir spennende å se om England klarer å dominere kampen, slik de har gjort så langt i VM. Nå møter de en midtbane som også ønsker å dominere.

Torp tror altså kampen fort blir avgjort på midtbanen.

– Dersom Modric, Rakitic og co. får dominere midtbanen, mens Englands midtbane blir løpende imellom, tror jeg det kan bli en vanskelig kamp for England. Da kan de fort bli liggende veldig lave. Klarer de derimot å få flyttet vingbackene høyere, kan Kroatia få trøbbel. England har mye mer fart enn Kroatia.

FBL-WC-2018-CRO-TRAINING

UKJENT TALENT: Mario Mandzukic imponerte som keeper under Kroatia-trening.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Siste nytt

 • RBK-stevning sendt til retten

  Rosenborg Ballklub skal nå offisielt være stevnet for retten, ifølge advokaten til Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun: – Begge stevningene er nå sendt til retten, bekrefter Andreas Messelt Ekker overfor NRK. Organisasjonssjef i RBK, Trond Alstad, sier de ikke har mottatt stevningen. Utover det vil verken han eller styreleder Ivar Koteng kommentere saken.

 • Isco blindtarmoperert

  Real Madrid-stjernen Isco fikk tirsdag diagnosen akutt blindtarmbetennelse og ble innlagt for operasjon, melder NTB. I tillegg til onsdagens bortekamp mot Sevilla mister 26-åringen helt sikkert også helgens byderby mot Atlético Madrid. Ifølge spanske medier regner Real Madrid med å måtte greie seg uten Isco i inntil en måned.

  FBL-EUR-C1-REAL MADRID-ROMA
  Foto: GABRIEL BOUYS / AFP
 • Ex-United-spiller tatt for doping

  Tidligere Manchester United-spiller Giuseppe Rossi har testet positivt på et forbudt medikament, bekrefter antidopingbyrået Nado Italia.

  Prøven skal ha vist spor av en type øyemedisin som kan brukes for å fjerne spor av andre stoffer.

  Rossi er klubbløs, men spilte for Genova da prøven ble tatt i mai.

  Giuseppe Rossi
  Foto: Simone Arveda / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Team Ingebrigtsen