Hopp til innhold

Stjernespekket felt i Tirreno-Adriatico

Jonas Vingegaard og Richard Carapaz er blant tungvekterne som sammen med et sterkt Uno-X-lag begir seg ut på sjudagersrittet Tirreno-Adriatico i dag.

Sammen med Vingegaard og Carapaz stiller også Grand Tour-vinnerne Jai Hindley, Tao Geoghegan Hart og Simon Yates til start.

Uno-X har sendt Magnus Cort, Alexander Kristoff, Søren Wærenskjold, Andreas Leknessund, Odd Christian Eiking, Jonas Abrahamsen og Markus Hoelgaard til Italia.

Rittet innledes med en individuell tempo mandag.

Den sjette etappen regnes for å være den fremste kraftanstrengelsen i løpet av uken. To spurtetapper venter for Kristoff, Mark Cavendish, Jasper Philipsen, Caleb Ewan og resten av fartsspesialistene.

(NTB)

Tour de France 2023
Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Siste nytt

  • OL-kravet glapp for Grøvdal i Tyskland

    Karoline Bjerkeli Grøvdal deltok lørdag under «Adizero: Road To Records» - et friidrettsstevne i regi av hennes sponsor Adidas.

    Det norske OL-håpet stilte til start på 10 kilometer gateløp, med håp om å kvalifisere seg til sommerens leker i Paris.

    Kravet for å kvalifisere seg direkte til Paris er 30 minutter og 40 sekunder. Grøvdal kom i mål på 30.52 i Tyskland.

    33-åringen kan kvalifisere seg på ranking, men kan ikke føle seg trygg på det slik situasjonen er nå.

    Agnes Jebet Ngetich vant løpet, bare to sekunder bak verdensrekorden på 10 kilometer. Hun kom i mål på 30,03.

    Friidretts-VM 2023: 5000 meter forsøk
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Breigan nær norgesrekord

    Ida Breigan har vært i fyr og flamme så langt denne sesongen. Innendørs satte hun norgesrekord i lengde i februar, og hun flyr langt utendørs også.

    Under Texas Invitational fredag hoppet hun 6,65 meter. Det er bare tre centimeter bak norgesrekorden utendørs, som tilhører Margrete Renstrøm.

    Vindresultatene fra konkurransen er ennå ikke kjent. Breigan har tidligere hoppet 6,74 meter, langt forbi norgesrekorden, med da med for mye medvind.

    Breigans personlige rekord utendørs fra tidligere er 6,58 meter. Om vindforholdene i Texas blir godkjent, er den nå altså forbedret.

    Ida Andrea Breigan
    Foto: PRIVAT
  • Borge misset cuten i Los Angeles

    Det ble med to runder for golfproffen Celine Borge på LPGA-touren i Los Angeles. Hun var tre slag fra å klare cuten i turneringen.

    Borge hadde en tøff fredagsrunde og endte den på fem slag over par som følge av fem bogeyer. Hun startet svakt og lå fire over par etter åtte hull.

    Tønsberg-kvinnen hadde gått åpningsrunden på par, og dermed endte hun på +5 etter to runder. Cutgrensen gikk mellom to og tre slag over par.

    Australieren Grace Kim har spilt glitrende i California og leder turneringen med hele tolv slag under par. (NTB)

    Celine Borge
    Foto: Darryl Webb / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal