Hopp til innhold

Solskjær om keepertabbene: – Han skal ta den hundre av hundre ganger

Ole Gunnar Solskjær blir ikke å se på sidelinjen i finalen i FA-cupen. Deler av skylden må David de Gea ta på sin kappe.

David de Gea

SVAK DAG PÅ JOBB: David de Gea var mye av grunnen til at Manchester United røk ut av FA-cupen.

Foto: Andy Rain / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Før semifinalen i FA-cupen hadde Manchester United vunnet tre av tre kamper mot Chelsea denne sesongen. I tillegg sto Solskjærs menn med 19 strake kamper uten tap.

Etter kampen mot Chelsea ser begge statistikkene litt mørkere ut.

Både på Chelseas første og andre scoring var David de Gea uheldig, og særlig den andre scoringen mener Solskjær kampen kunne vært foruten.

– David skal ta den hundre av hundre ganger. Den andre scoringen er veldig unngåelig, sa Solskjær til Sky sports etter kampen.

Gavmild De Gea

Ingen av lagene spilte en spesielt god første omgang. Rett før pause fikk imidlertid Chelsea en mulighet fra høyre kant. Ballen ble slått inn på Olivier Giroud som enkelt løp fra Viktor Lindelöfs markering.

Franskmannen tuppet ballen på første berøring og styrte den mot De Gea. Spanjolen fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å holde den.

– En kjenner Girouds bevegelser og vet at han alltid søker mot første stolpe. Både det første og tredje målet er innlegg mot første stolpe og bør bli forsvart bedre. Vi var bare litt for sent ute i de situasjonene, sa Solskjær og la til at også det andre målet var veldig unngåelig.

United måtte slå tilbake, men somlet ut av startblokkene etter hvilen.

En feilpasning fra Brandon Williams serverte Mason Mount ballen på midten. 21-åringen skjøt fra distanse, og nok en gang slet Uniteds sisteskanse med et skudd en keeper på toppnivå skal ta.

FA Cup Semi Final - Manchester United v Chelsea

Mason Mount scoret Chelseas andre.

Foto: Andy Rain / Reuters

Ydmykelsen ble komplett da Maguire styrte ballen i eget nett da han forsøkte å stoppe et innlegg.

Bruno Fernandes' straffescoring sent i kampen hjalp også lite.

Stygg smell for Bailly

Mot slutten av førsteomgang gikk Eric Bailly opp i en duell med egen kaptein, Harry Maguire. Konsekvensene satte omgangen på pause i nesten ti minutter.

– Å gå til pause med det målet etter den lange pausen var veldig ødeleggende for oss. Vi mistet konsentrasjonen. Det gjorde det mye vanskeligere i andre omgang, sa Solskjær.

FA Cup Semi Final - Manchester United v Chelsea

Eric Bailly fikk en sjelden plass i startoppstillingen til Manchester United. Dessverre måtte han av grunnet skade, noe vi har sett flere ganger før.

Foto: Alastair Grant / Reuters

En solid kollisjon gjorde at begge ble liggende nede med hodeskader. Kapteinen fikk bandasje rundt hodet og kunne spille videre.

Verre var det for hans ivorianske lagkamerat.

Bildene viste en del blod fra hodet til stopperen, og etter å ha kommet seg av banen for egen maskin, men ble rakst lagt på båre og trillet ut av stadion.

Siste nytt

  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal