Solskjær om keepertabbene: – Han skal ta den hundre av hundre ganger

Ole Gunnar Solskjær blir ikke å se på sidelinjen i finalen i FA-cupen. Deler av skylden må David de Gea ta på sin kappe.

David de Gea

SVAK DAG PÅ JOBB: David de Gea var mye av grunnen til at Manchester United røk ut av FA-cupen.

Foto: Andy Rain / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Før semifinalen i FA-cupen hadde Manchester United vunnet tre av tre kamper mot Chelsea denne sesongen. I tillegg sto Solskjærs menn med 19 strake kamper uten tap.

Etter kampen mot Chelsea ser begge statistikkene litt mørkere ut.

Både på Chelseas første og andre scoring var David de Gea uheldig, og særlig den andre scoringen mener Solskjær kampen kunne vært foruten.

– David skal ta den hundre av hundre ganger. Den andre scoringen er veldig unngåelig, sa Solskjær til Sky sports etter kampen.

Gavmild De Gea

Ingen av lagene spilte en spesielt god første omgang. Rett før pause fikk imidlertid Chelsea en mulighet fra høyre kant. Ballen ble slått inn på Olivier Giroud som enkelt løp fra Viktor Lindelöfs markering.

Franskmannen tuppet ballen på første berøring og styrte den mot De Gea. Spanjolen fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å holde den.

– En kjenner Girouds bevegelser og vet at han alltid søker mot første stolpe. Både det første og tredje målet er innlegg mot første stolpe og bør bli forsvart bedre. Vi var bare litt for sent ute i de situasjonene, sa Solskjær og la til at også det andre målet var veldig unngåelig.

United måtte slå tilbake, men somlet ut av startblokkene etter hvilen.

En feilpasning fra Brandon Williams serverte Mason Mount ballen på midten. 21-åringen skjøt fra distanse, og nok en gang slet Uniteds sisteskanse med et skudd en keeper på toppnivå skal ta.

FA Cup Semi Final - Manchester United v Chelsea

Mason Mount scoret Chelseas andre.

Foto: Andy Rain / Reuters

Ydmykelsen ble komplett da Maguire styrte ballen i eget nett da han forsøkte å stoppe et innlegg.

Bruno Fernandes' straffescoring sent i kampen hjalp også lite.

Stygg smell for Bailly

Mot slutten av førsteomgang gikk Eric Bailly opp i en duell med egen kaptein, Harry Maguire. Konsekvensene satte omgangen på pause i nesten ti minutter.

– Å gå til pause med det målet etter den lange pausen var veldig ødeleggende for oss. Vi mistet konsentrasjonen. Det gjorde det mye vanskeligere i andre omgang, sa Solskjær.

FA Cup Semi Final - Manchester United v Chelsea

Eric Bailly fikk en sjelden plass i startoppstillingen til Manchester United. Dessverre måtte han av grunnet skade, noe vi har sett flere ganger før.

Foto: Alastair Grant / Reuters

En solid kollisjon gjorde at begge ble liggende nede med hodeskader. Kapteinen fikk bandasje rundt hodet og kunne spille videre.

Verre var det for hans ivorianske lagkamerat.

Bildene viste en del blod fra hodet til stopperen, og etter å ha kommet seg av banen for egen maskin, men ble rakst lagt på båre og trillet ut av stadion.

Siste nytt

 • NIF har levert prioriteringsliste

  Idrettsforbundet har nå levert sin prioriteringsliste for gjenåpning av breddidretten.

  I skrivet står det blant annet at de ved en videre gjenåpning ønsker å ta hensyn til mangfoldet i den organiserte idretten.

  Gjenåpningen vil foregå i fem ulike faser og antall utøvere for alle idretter skal samlet være færre i den første fasen enn for de påfølgende.

  Særforbundene skal selv bestemme når den første fasen av gjenåpningen skal foregå, men tidligst 1. september.

  Abid Q. Raja og Bent Høie møter idrettsforbundene
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • – Vil avslutte med mesterligatriumf

  Paris Saint-Germain håper å avslutte sesongen med å endelig heve mesterliga-trofeet. Det er Thiago Silvas siste sjanse i klubben.

  Kontrakten til Silva går ut når sesongen er ferdig og PSG-karrieren vil midtstopperen aller helst krone med trofeet klubben har lengtet mest etter.

  Onsdag kveld skal PSG møte Atalanta i kvartfinalen. Skulle PSG ta seg videre derfra, møter de vinneren av oppgjøret mellom RB Leipzig og Atlético Madrid i semifinalen.

  n2wcWwlFe2c
  Foto: Francois Mori / AP
 • Må vente med publikum

  Den tyske proffligaen i fotball (DFL) har bestemt at det likevel ikke blir publikum på tribunene fra sesongstart i september. Det skjer etter motbør fra politikerne.

  Klubbene i 1. og 2. Bundesliga ble forrige uke enige om å gå inn for å slippe inn et begrenset antall tilskuere med personlige plassbilletter på kampene fra sesongstart. Ståplasser, seksjoner for bortefans og alkoholservering skulle ikke tillates.

  Tysklands helseminister konkluderte med at man ikke vil gi klarsignal på idrettstribuner, særlig ettersom smittetallene nå er stigende. (NTB)

  Tm0djb7WCt0
  Foto: THOMAS KIENZLE

Sendeplan

Kl. Program Kanal