Hopp til innhold

Stig Kristiansen gir seg som sykkelsjef

Stig Kristiansen har bestemt seg for ikke å fortsette i jobben som landslagssjef i sykling.

SYKKEL-VM BERGEN 2017.

GIR SEG: Stig Kristiansen fortsetter ikke som landslagssjef i sykling.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Jeg ønsker nye utfordringer med å jobbe tettere på et lag. Det får man ikke på et landslag, hvor det er mer spredt, sier Kristiansen til NRK.

Han forteller at han ikke har hjulpet sportssjef Hans Falk med å finne en arvtager, som kan ta over staffettpinnen som landslagssjef.

– Jeg har ikke gitt noen tips. Dette er fortsatt ganske nytt, og nå skal de sette seg ned og se på hva de gjør videre. Vi er veldig gode kollegaer, så hvis de spør så spør de, sier Kristiansen.

– Det tærer på

Den største konflikten som landslagssjefen måtte håndtere var konflikten mellom landslagets to største stjerner, Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen.

Han forteller at konflikten var ekstremt krevende.

– Det var slitsomt. VM i Qatar i fjor var ekstremt krevende, selv om jeg ikke syklet 270 kilometer eller kjørte opptrekk i spurten, sier Kristiansen lattermildt.

– Man står det midt mellom og ser at ting blir helt feil. Det tærer på.

Nå blir det nye oppgaver på landslagssjefen. Stig Kristiansen avslutter sitt arbeidsforhold i sykkelforbundet 21. oktober. Han går da over i ny jobb som sportsdirektør i sykkellaget Uno-X Hydrogen Development Team.

Der vil han samarbeide med den tidligere toppsyklisten Kurt Asle Arvesen.

Sykkel-VM

VM-SJEF: Kristiansen ledet landslaget i VM i Bergen, og gir seg etter fem års tjeneste.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Takker for jobben

Forbundets generalsekretær Rune Midthaug takker den avtroppende landslagssjefen for jobben han har gjort.

– Stig har gjort en utrolig god jobb hos oss gjennom de siste fem årene. Han har vært sterkt delaktig i de gode resultatene våre landslag har opplevd de siste årene. I tillegg har han med sin spisskompetanse rundt trening vært med å løfte vår sportslige avdeling til et nytt nivå, sier Midthaug.

Norges Cykleforbund opplyser at jobben med å tette hullet etter Kristiansen er i full gang. Det kan bli aktuelt med en omorganisering av forbundets sportsavdeling som følge av landslagssjefens avgang.

Gode resultater

De norske landslagsrytterne har oppnådd gode resultater under Kristiansens tid som landslagssjef. Alexander Kristoff tok sølv under VM på hjemmebane i Bergen tidligere i høst, og noe uker tidligere ble samme mann europamester i Danmark.

I 2016 ble Kristoffer Halvorsen U23-verdensmester i Qatar, og i 2014 ble Sven Erik Bystrøm verdensmester i samme klasse. Kristoffer Skjerping tok da bronsemedaljen. Også Sondre Holst Enger har en VM-bronse fra 2013.

På kvinnesiden tok Susanne Andersen bronsemedaljen i juniorenes fellesstart under fjorårets VM i Doha.

Under VM i spanske Ponferrada i 2014 ble Kristiansen alvorlig skadd da den norske følgebilen havnet i grøfta under landeveisrittet. Landslagssjefen var gjennom en lang periode med rehabilitering etter den skremmende episoden.

Siste nytt

  • Alexander Bonsaksen med sjokkovergang til Vålerenga

    Den tidligere Frisk Asker-spilleren Alexander Bonsaksen (37) har meldt overgang til rivalen Vålerenga på en ettårskontrakt. Overgangen kommer etter to år i Asker.

    – Jeg merket etter hvert at uansett hvor bra tilbudet eller opplegget var i Asker, så var det hit jeg ønsket meg innerst inne, sier Bonsaksen til NRK.

    Bonsaksen har tidligere vunnet sluttspillet tre ganger med Vålerenga. Overgangen kommer to år etter at han valgte bort Vålerenga ved forrige hjemkomst fra et utenlandsopphold på syv år. Han står med to gull i den finske ligaen.

    – Akkurat nå føles det jævlig bra, men det er ikke et lett valg. Jeg hadde det jo bra der jeg var. Det var to fine år, sier Bonsaksen.

    37-åringen er forberedt på reaksjoner som måtte komme når han har valgt å gå over til Frisk Asker-rivalen.

    – Reaksjonene blir helt sikkert blandet. Det får man bare tåle, sier Bonsaksen.

    Dette er Vålerengas tredje nysignering på én uke. Tidligere har Stian Kaltrud Nystuen og Mikkel Christiansen blitt presentert for sølvvinneren i årets sluttspill.

    vK6Xw-Zn8JI
    Foto: Rodrigo Freitas / NTB
  • Idrettsforbundet reagerer på nytt lovforslag: – Det er en del utfordringer

    Norges idrettsforbund har konkludert med at et nytt lovforslag knyttet til kampen mot trakassering og seksuelle overgrep mot barn ikke «fullt ut dekker idrettens behov».

    Lovforslaget, som konkret omhandler idrettens mulighet til å oppbevare og dele personopplysninger om personer som bryter norsk lov, ble sendt på høring i februar. Fristen for å komme med innspill er 1. juni.

    Styret i Norges idrettsforbund behandlet saken på sitt møte denne uken og berømmer Kulturdepartementet for å se og imøtekomme behovet idretten har for en lovregulering.

    – Like fullt er det en del utfordringer med det som nå ligger på bordet. Lovforslaget har et virkeområde som ikke fullt ut dekker idretten behov, sier generalsekretær Nils Einar Aas.

    Han kommenterte forbundets arbeid med saken på et pressemøte onsdag. NIF peker blant annet på at lovforslaget burde hatt et enda videre virkeområde.

    – For eksempel er ikke økonomiske misligheter tatt med, og det er avgrensninger knyttet til tilskuere på idrettsarrangementer. Vi mener lovforslaget er veldig komplisert i sin oppbygning, og dette er ting vi vil spille inn i høringen, sa Aas.

    (NTB)

    L2bHzx6h56Q
    Foto: NTB
  • Bessebergs advokat reagerer kraftig på NIF-vedtak

    Anders Besseberg får ikke beholde æresmedlemskapet i Norges idrettsforbund som følge av korrupsjonsdommen i Buskerud tingrett, det opplyser Norges idrettsforbund.

    – På bakgrunn av erkjente kritikkverdige forhold som fremkommer i tingrettens dom av 12. april 2024 mot Anders Besseberg anser idrettsstyret at han har skadet idrettens anseelse, konkluderer de.

    Besseberg fratas æresmedlemskapet i NIF med umiddelbar virkning.

    78-åringens advokat Mikkel Toft Gimse reagerer sterkt på beskjeden om at Besseberg ikke får beholde hedersbevisningen sin.

    – Anders Besseberg er ikke kjent med dette. Vi reagerer på at han ikke ble kontaktet av NIF i forkant, men får vite om dette fra media, skriver Toft Gimse til NRK og utdyper:

    – Besseberg understreker at dommen mot ham ikke er rettskraftig og ser dette som en del av forhåndsdømmingen mot seg.

    Besseberg ble tildelt æresmedlemskapet i NIF allerede i 2013.

    Besseberg ble nylig felt på nesten alle tiltalepunkter og dømt til tre år og en måneds fengsel for grov korrupsjon fra tiden som president i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU).

    Han har anket straffen.

    (NTB/NRK)

    ga8x3mpGGZk
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal