Hopp til innhold

Sterke reaksjoner på TV-bildene etter stygg krasj

Sykkelstjernene Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel og Primoz Roglic var blant flere som gikk ned i en alvorlig velt på torsdagens etappe i Baskerland rundt.

Ulykken skjedde i fronten av feltet i en utforkjøring. Over ti ryttere var involvert i krasjen.

– En av de styggere veltene jeg har sett på en stund, sa Discovery-kommentator Theis Magelssen.

Vingegaard ble liggende nesten stille på gresset. Baksiden av danskens trøye var revet opp, og han hadde flere blodige rift langs ryggen.

Flere reagerer på at TV-produksjonen i lang tid lå tett på de skadde syklistene. I tillegg ble repriser vist med dramatisk bakgrunnsmusikk.

– Det er respektløst overfor deres familier og kjære som ser dette på TV, skriver Groupama-FDJ-syklist Kevin Geniets på X.

President i utøverorganisasjonen CPA Adam Hansen reagerer også.

– Flere ryttere har tatt kontakt med ønske om en regel mot å vise slike bilder. Det støtter vi. Vis hensyn, skriver han.

Vingegaard har vunnet Tour de France de to siste gangene. Han fikk tilsyn av flere leger i rundt et kvarter før han ble iført nakkestøtte og båret inn i en ambulanse.

Han er fraktet til sykehus, hvor det ble påvist brudd i kragebeinet og flere ribbein.

Løpsledelsen stoppet den fjerde etappen i årets Baskerland rundt ti minutter etter at hendelsen inntraff. Rytterne i brudd får fortsette rittet og kjempe om seieren. (NRK/NTB)

Krasj
Foto: Skjermdump Discovery +

Siste nytt

 • Norske scoringer da Djurgården nærmet seg serieleder Malmö

  Gustav Wikheim og Tokmac Nguen scoret hver sin gang da Djurgården tok et skritt i retning tabelltoppen i svensk fotball mandag. Halmstad ble slått 2-0.

  Seieren betyr at hovedstadsklubben er tre poeng bak serieleder Malmö, som måtte nøye seg med 2-2 borte mot Pål Arne Johansens Häcken. Begge topplagene har ti kamper spilt.

  Wikheim satte inn sitt første mål for sesongen etter bare sju minutters spill i mandagens kamp. Ni minutter senere hamret Nguen inn sitt fjerde i 2024-utgaven av Allsvenskan.

  De to norske fulltrefferne var mer enn nok til å beseire et Halmstad-mannskap som ligger på sjuendeplass på tabellen. Klubben trenes for øvrig av tidligere Lillestrøm-trener Magnus Haglund.

  Wikheim og Nguen spilte henholdsvis 77 og 61 minutter for Djurgården mandag. Tobias Gulliksen var på banen i samfulle 90 minutter for stockholmsklubben. (NTB)

  Tokmac Nguen etter scoring mot Halmstad
  Foto: BILDBYRÅN
 • Rosenborg vant overtidsdrama mot LSK Kvinner

  Emilie Woldvik så ut til å ha reddet 2-2 for LSK Kvinner i toppseriemøtet med RBK mandag, men to minutter på overtid dukket innbytter Rebecka Holum opp og sikret 3-2 for trønderne.

  Seieren betyr at Rosenborg holder følge med Vålerenga på tabelltoppen. Lagene står begge med 24 poeng etter åtte seirer og én uavgjort etter de ni første kampene.

  Frøya Dorsin så lenge ut til å spille hovedrollen i mandagens oppgjør i Trondheim. Hun sendte hjemmelaget i en tidlig ledelse og slo så den målgivende pasningen da Camilla Linberg satte inn 2-0 rett før pause.

  Midt i annen omgang reduserte Thea Kyvåg for LSK Kvinner, før Emilie Woldvik utlignet til 2-2 med to minutter igjen å spille av ordinær tid.

  Så kom scoringen fra innbytter Holum som til slutt skilte lagene. LSK Kvinner klarte ikke komme tilbake etter den nesestyveren.

  Mens Rosenborg er bak Vålerenga på målforskjell i toppen av tabellen, ligger økonomisk kriserammede LSK på femteplass. (NTB)

 • Dommeren innrømmer megabrøler: – Fryktelig dårlig håndverk

  Dommer Marius Lien var ingen fornøyd mann etter kampen mellom Sarpsborg 08 og Molde.

  – Jeg har sett situasjonen direkte og på skjerm. Når alt kommer til alt, hadde det korrekte vært å dømme straffespark til Molde.

  – Hvorfor gjør du ikke det på banen?

  – Jeg oppfatter det som at Molde-spilleren oppsøker kontakten. Det er svakt dommerhåndverk fra undertegnede, sier hoveddommer Marius Lien til NRK.

  Kampen var på overtid da Molde ropte på straffespark. Lien vinket spillet videre, og Sarpsborg 08 økte til 4–2. Hvis dommeren hadde blåst for straffe, ville stillingen vært 2–3 og Molde hadde hatt en mulighet til å utligne til 3–3.

  Molde-trener Erling Moe ønsker ikke å skylde på dommeren etter kampen, som endte med 4-2-seier til gjestene Sarpsborg 08.

  – Vi taper kampen. Vi får ikke gjort noe med det, sier Erling Moe til NRK.

  Eliteserien i fotball 2024: Molde - Sarpsborg 08 (2-4)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal