NRK Meny
Normal

Stengel sendte Vålerenga til tabelltopp

Start virket å være nærmest seieren i Kristiansand, men så dukket innbytterne Daniel Braaten og Herman Stengel opp og sikret Vålerenga-seier.

Herman Stengel avgjorde for VIF

JUBEL: Herman Stengel avgjorde for VIF.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Flotte angrep, to mål på to minutter og en Deshorn Brown som fortsetter å score mål. Start og Vålerenga innledet fjerde eliteserierunden med en morsom fotballkamp i Kristiansand.

Og hvordan det svingte! Vålerenga tok ledelsen, men Start snudde kampen, før Vålerenga slo tilbake igjen. Daniel Braaten kjempet med seg ballen forbi én startspiller, før han slo tunell på den neste og taklet ballen inn i Start-keeper Håkon Opdal. På returen var Herman Stengel og sendte Vålerenga-fansen til himmels og Vålerenga til toppen av tabellen.

Zahid i storform

Allerede etter fire minutter viste Vålerenga klasse. Deshorn Brown ble spilt opp på venstresiden, holdt unna forsvarsspilleren og sendte ballen lurt videre til Ghayas Zahid. Vålerengayndlingen vendte nydelig bort nærmeste mann og plasserte ballen i mål.

– Jeg er fornøyd. Jeg har ikke scoret på to kamper, så det var deilig å få inn det målet, sier Zahid til TV2.

Vålerenga styrte alt på Sør Arena og virket å ha god kontroll, men etter halvtimen våknet Start og kampen sikftet helt karakter med flere sjanser til hjemmelaget. Først et innlegg fra Owello, som Matthias Vilhjalmsson ikke klarte å kjempe mellom stengene. Før Owello igjen var på farten. Han la ballen ut til Børufsen som smalt til fra 6-7 meter, men Michael Langer reddet.

Start slo tilbake

Start scorer

2-1: Skuddet fra Vilhjalmsson sniker seg inn mellom stengene

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Og etter 43 minutter smalt det virkelig fra Start. Vålerenga-keeper Langer og forsvarer Niklas Gunnarsson klart ikke å bli enige om hvem skulle klarere ballen. Det utnyttet Espen Børufsen, som stjal ballen la den inn i åpent mål. Minuttene etter fikk både Kristoffer Ajer og Vilhjalmsson gode muligheter til å gå hjemmelaget ledelsen.

I andre omgang var Start på farten igjen. En lang ball ble slått mot Vålerengas 16-meter og plutselig var Vilhjalmson en mot en med Væhler. Islendingen ventet og ventet, før han sendte i vei skudd som snek seg inn i mål.

Men bare minuttet etter viste Zahid sine kunstner igjen. Grindheim spilte til Zahid, som sendte ballen videre med en herlig liten flikk. Brown luktet situasjonen og sendte ballen forbi Håkon Opdahl. Jamaicaneren puttet sitt tredje mål på tre kamper.

Start presset på etter scoringene, men så dukket innbytterne til Vålerenga opp og sørget for at alle poengene blir med hjem til Oslo.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal