Stengel sendte Vålerenga til tabelltopp

Start virket å være nærmest seieren i Kristiansand, men så dukket innbytterne Daniel Braaten og Herman Stengel opp og sikret Vålerenga-seier.

Herman Stengel avgjorde for VIF

JUBEL: Herman Stengel avgjorde for VIF.

Flotte angrep, to mål på to minutter og en Deshorn Brown som fortsetter å score mål. Start og Vålerenga innledet fjerde eliteserierunden med en morsom fotballkamp i Kristiansand.

Og hvordan det svingte! Vålerenga tok ledelsen, men Start snudde kampen, før Vålerenga slo tilbake igjen. Daniel Braaten kjempet med seg ballen forbi én startspiller, før han slo tunell på den neste og taklet ballen inn i Start-keeper Håkon Opdal. På returen var Herman Stengel og sendte Vålerenga-fansen til himmels og Vålerenga til toppen av tabellen.

Zahid i storform

Allerede etter fire minutter viste Vålerenga klasse. Deshorn Brown ble spilt opp på venstresiden, holdt unna forsvarsspilleren og sendte ballen lurt videre til Ghayas Zahid. Vålerengayndlingen vendte nydelig bort nærmeste mann og plasserte ballen i mål.

– Jeg er fornøyd. Jeg har ikke scoret på to kamper, så det var deilig å få inn det målet, sier Zahid til TV2.

Vålerenga styrte alt på Sør Arena og virket å ha god kontroll, men etter halvtimen våknet Start og kampen sikftet helt karakter med flere sjanser til hjemmelaget. Først et innlegg fra Owello, som Matthias Vilhjalmsson ikke klarte å kjempe mellom stengene. Før Owello igjen var på farten. Han la ballen ut til Børufsen som smalt til fra 6-7 meter, men Michael Langer reddet.

Start slo tilbake

Start scorer

2-1: Skuddet fra Vilhjalmsson sniker seg inn mellom stengene

Og etter 43 minutter smalt det virkelig fra Start. Vålerenga-keeper Langer og forsvarer Niklas Gunnarsson klart ikke å bli enige om hvem skulle klarere ballen. Det utnyttet Espen Børufsen, som stjal ballen la den inn i åpent mål. Minuttene etter fikk både Kristoffer Ajer og Vilhjalmsson gode muligheter til å gå hjemmelaget ledelsen.

I andre omgang var Start på farten igjen. En lang ball ble slått mot Vålerengas 16-meter og plutselig var Vilhjalmson en mot en med Væhler. Islendingen ventet og ventet, før han sendte i vei skudd som snek seg inn i mål.

Men bare minuttet etter viste Zahid sine kunstner igjen. Grindheim spilte til Zahid, som sendte ballen videre med en herlig liten flikk. Brown luktet situasjonen og sendte ballen forbi Håkon Opdahl. Jamaicaneren puttet sitt tredje mål på tre kamper.

Start presset på etter scoringene, men så dukket innbytterne til Vålerenga opp og sørget for at alle poengene blir med hjem til Oslo.

• Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål tre minutter ut i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

Michael Brandsegg-Nygård
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

Nedregotten Skaslien
  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)