NRK Meny
Normal

Stengel sendte Vålerenga til tabelltopp

Start virket å være nærmest seieren i Kristiansand, men så dukket innbytterne Daniel Braaten og Herman Stengel opp og sikret Vålerenga-seier.

Herman Stengel avgjorde for VIF

JUBEL: Herman Stengel avgjorde for VIF.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Flotte angrep, to mål på to minutter og en Deshorn Brown som fortsetter å score mål. Start og Vålerenga innledet fjerde eliteserierunden med en morsom fotballkamp i Kristiansand.

Og hvordan det svingte! Vålerenga tok ledelsen, men Start snudde kampen, før Vålerenga slo tilbake igjen. Daniel Braaten kjempet med seg ballen forbi én startspiller, før han slo tunell på den neste og taklet ballen inn i Start-keeper Håkon Opdal. På returen var Herman Stengel og sendte Vålerenga-fansen til himmels og Vålerenga til toppen av tabellen.

Zahid i storform

Allerede etter fire minutter viste Vålerenga klasse. Deshorn Brown ble spilt opp på venstresiden, holdt unna forsvarsspilleren og sendte ballen lurt videre til Ghayas Zahid. Vålerengayndlingen vendte nydelig bort nærmeste mann og plasserte ballen i mål.

– Jeg er fornøyd. Jeg har ikke scoret på to kamper, så det var deilig å få inn det målet, sier Zahid til TV2.

Vålerenga styrte alt på Sør Arena og virket å ha god kontroll, men etter halvtimen våknet Start og kampen sikftet helt karakter med flere sjanser til hjemmelaget. Først et innlegg fra Owello, som Matthias Vilhjalmsson ikke klarte å kjempe mellom stengene. Før Owello igjen var på farten. Han la ballen ut til Børufsen som smalt til fra 6-7 meter, men Michael Langer reddet.

Start slo tilbake

Start scorer

2-1: Skuddet fra Vilhjalmsson sniker seg inn mellom stengene

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Og etter 43 minutter smalt det virkelig fra Start. Vålerenga-keeper Langer og forsvarer Niklas Gunnarsson klart ikke å bli enige om hvem skulle klarere ballen. Det utnyttet Espen Børufsen, som stjal ballen la den inn i åpent mål. Minuttene etter fikk både Kristoffer Ajer og Vilhjalmsson gode muligheter til å gå hjemmelaget ledelsen.

I andre omgang var Start på farten igjen. En lang ball ble slått mot Vålerengas 16-meter og plutselig var Vilhjalmson en mot en med Væhler. Islendingen ventet og ventet, før han sendte i vei skudd som snek seg inn i mål.

Men bare minuttet etter viste Zahid sine kunstner igjen. Grindheim spilte til Zahid, som sendte ballen videre med en herlig liten flikk. Brown luktet situasjonen og sendte ballen forbi Håkon Opdahl. Jamaicaneren puttet sitt tredje mål på tre kamper.

Start presset på etter scoringene, men så dukket innbytterne til Vålerenga opp og sørget for at alle poengene blir med hjem til Oslo.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Zucca-mål var ikke nok for Rangers

  Mats Zuccarellos mål mot St. Louis Blues var ikke nok for New York Rangers som tapte 4–3 borte natt til søndag. Zuccarello utlignet midtveis i kampen, før Rangers tok ledelsen 3-2. Men Blues utlignet, før de på overtid vant kampen 4–3.

  Mats Zuccarello
  Foto: Abbie Parr / AFP
 • Norge på åttendeplass

  Norge endte på en åttendeplass i langrenn blandet stafett i Paralympics. Ukraina stakk av med gullet.

  Laget, bestående av Trygve Steinar Larsen, Johannes Birkelund, Birgit Skarstein og Vilde Nilsen, var over to minutter bak.

  Mixed stafett
  Foto: Thomas Lovelock / AP
 • Manchester United slo tilbake

  José Mourinho fikk pusterom etter mesterliga-smellen da Manchester United tok seg til semifinale i FA-cupen med 2-0 over Brighton lørdag. Lukaku og Matic scoret målene. Tottenham skaffet seg semifinalebillett tidligere lørdag etter 3-0 over Swansea.

  Manchester United's Nemanja Matic
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics i Pyeongchang
Skiskyting - Young Star
V-cupfinale alpint: Storslalåm, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang kvinner
V-cupfinale alpint: Slalåm, menn
Vinterstudio
Sportssøndag: V-cup alpint og langrenn
V-cupfinale alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cupfinale langrenn: 10 km jaktstart fri teknikk, kvinner