Hopp til innhold

Norge suverene etter stafett-kluss – Tarjei Bø skyldte på tåka

Det holdt på å gå galt for de norske herrene ved veksling på stafetten i Oberhof, så snudde Tarjei Bø alt med sin ståendeserie. Norges ankermann mener det har vært for mye norsk rot så langt denne sesongen.

Først var Lægreid nesten for sent til veksling, så var det Tarjei Bøs tur å somle.
Video: Anders Boine Verstad / NRK

Etter å ha gått en solid andreetappe for Norge, kom Sturla Holm Lægreid inn til veksling med en ledelse på hele 42,6 sekunder.

Men Tarjei Bø stod ikke der.

Lægreid så forvirret ut før lagkameraten kom løpende til vekslingsområdet, der han fikk festet skiene i all hast, og satte av sted med stavene bare halvveis på.

– Det var sjokk. Det var rart at det ikke var noen der. Jeg begynte å tenke om jeg hadde gått feil og inn mot mål, eller om jeg skulle gå en runde til, forteller Lægreid til NRK.

– Jeg så ikke Sturla i tåka, det var kanskje det. Jeg så han ikke på storskjermen, og det er der jeg pleier å se. Det var flaut, rett og slett, sier Bø til TV 2.

hEuOXlPgwx4

KUNNE GÅTT GALT: Det var så vidt at Tarjei Bø (t.v) rakk vekslingen med Sturla Holm Lægreid.

Foto: AFP

– Aldri sett maken

Hele tre lag var for sent ute til vekslinga i det sure og kalde været i Oberhof.

– Jeg har aldri sett maken, kommenterte Ola Lunde.

– Vi har tidligere snakket om utøvere som ikke har vært klar til veksling og det synes Tarjei er morsomt. Nå er han en av de selv. Han skal virkelig få kjørt seg de neste ukene, sier Lægreid og flirer.

Men han var ikke akkurat ute i god tid selv, for også Lægreid holdt på å misse vekslingen da Endre Strømsheim kom først inn etter den første etappen.

– Jeg var stresset, og jeg tror det gikk akkurat. Jeg ville ikke stå der å fryse, så jeg tror jeg ventet ti sekunder ekstra. Jeg traff ganske bra på timingen, sier Lægreid.

– Legger meg i gapestokken

Det var flere som kjempet om seieren i starten av stafetten, helt til storebror Bø kom inn til stående. Med fem rett ned i vindkastene med tåka sigende over standplass, dro han ifra konkurrentene og sendte lillebroren ut med et kjempeforsprang.

Dermed kunne han le av vekslingsblemma etter det som ble en suveren seier.

R78Z1yzgfwA

JUBEL: De norske herrene kunne juble høyest i Oberhof.

Foto: AFP

– Vi driver med underholdningsbransjen, så vi får lage den spenningen vi kan for å ikke vinne. Jeg får skylde på tåka. Jeg så ikke Sturla før han plutselig var der. Plutselig kom han ut av tåkehavet. Vi får le av det når det gikk bra, sier Bø til NRK.

– Sturla sier at du pleier å le av de som ikke er klar til veksling?

– Jeg legger meg i gapestokken i kveld. Det er bare å ta frem øksen, sier Bø som tar selvkritikk for vekslingen.

Norges ankermann skjøt selv ti blanke treff på sin etappe.

Uforutsigbar stafett. Dårlig skyting kan ta ett minutt fra deg eller du kan få ett minutt luke, så det var vel først da Tarjei skjøt fullt der at jeg tenkte det mest sannsynlig skulle gå bra, men man kan aldri vite, sier Johannes Thingnes Bø.

Han var dog ikke like imponert med alt broren gjorde.

Det var ikke så mange sekunder at vi kan arrestere ham for hardt, men å være for sen er ikke godkjent uansett. Men det endte godt nå. Vi har gjort litt mange feil i laget i år, og det er jo ikke bra. Jeg tjuvstartet i Östersund, og Botn gjorde det samme her. Sturla har hatt et vådeskudd og Tarjei nå. Vi er ikke helt påskrudde, mener Thingnes Bø, uten at han helt vet hvorfor.

Det er vel tilfeldigheter, men det er noen rare ting, og det er bare Johannes Dale-Skjevdal som er plettfri så langt, og han er den som går fortest, så vi må opp i ringa.

Siste nytt

  • Norsk VM-bronse i curling

    Curlingekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten slo Sveits 6-5 i en spennende bronsekamp i VM blandet lag i Östersund.

    Dermed ble det igjen medaljejubel for paret som fra før har tatt sølv og bronse i både VM og OL.

    Skaslien og Nedregotten løftet seg etter fredagens semifinaletap mot Estland og vant den tette kampen mot sveitserne.

    Den norske duoen avgjorde mye da de tok tre poeng i femte omgang og dermed tok ledelsen 5-3. Sveitserne tok ett poeng i hver av de to neste omgangene, og dermed kunne Skaslien og Nedregotten kontrollere inn seieren med sistestein i den avgjørende omgangen.

    (©NTB)

    597pS7pqseA
    Foto: AP
  • Roing: Juel og Solbakken til A-finale i EM

    Jonas Juel og Erik Solbakken skal kjempe om EM-medaljer i dobbeltsculler i ro-EM i Ungarn.

    De to nordmennene er klare for A-finale i sin klasse etter å ha blitt nummer tre i semifinalen lørdag. 3.-plassen holdt akkurat til å gå videre til A-finalen, men til gjengjeld var avstanden ned til 4.-plasserte Frankrike nesten tre sekunder.

    Tysklands Jonas Gelsen og Marc Weber vant semifinalen foran en italiensk båt. Juel og Solbakken ble slått med snaut ni sekunder av vinnerbåten.

    Juel og Solbakken er tatt ut til EM på bekostning av Oscar Helvig og Kristoffer Brun. De to sistnevnte har sørget for at én norsk dobbeltsculler er kvalifisert for OL i Paris, og det er ennå ikke avklart hvilken duo som får konkurrere der.

    I verdenscupregattaen i italienske Varese nylig var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.

    Ro-EM kan du se på NRK.

    (©NTB)

    OhNKv4qQYNk
    Foto: NTB
  • Norges cheerleadere nest best i verden: – En utrolig VM-dag

    Fredag var de de norske seniorlagene i aksjon i VM i cheerleading i Orlando, USA, og de leverte en rekke flotte prestasjoner.

    Norge sikret seg sølvmedalje i en av de gjeveste kategoriene, og fikk igjen bekreftet sin posisjon som en sterk nasjon innen sporten.

    – For en utrolig VM-dag vi har hatt! Våre seniorlag har virkelig vist hva norsk cheerleading står for, sier Thomas Kejser-Lervik, leder av Norges Amerikanske Idretters Forbund.

    Etter at de norske juniorlagene torsdag sikret seg sølv og to bronsemedaljer, var det seniorenes tur til å skinne på fredag. Norges lag leverte også veldig sterkt her.

    – Med sterk innsats og lagånd viste våre utøvere at de er å regne med på verdensscenen. Resultatet markerer en betydelig prestasjon, og vi ser frem til å bygge videre på dette og fortsette å utvikle sporten i Norge, avslutter han.

    y

Sendeplan

Kl. Program Kanal