Spurtet inn til ny seier – Håper å beholde ledertrøyen sesongen ut

Jarl Magnus Riiber tok sin femte verdenscupseier for sesongen da han gikk til topps i Otepää lørdag. Nå håper han på å beholde den gule ledertrøyen sesongen ut.

Riiber

VANN: Jarl Magnus Riiber med nok en seier i verdenscupen i kombinert.

Han gikk ut tre sekunder bak ledende Franz-Josef Rehrl, men i mål var han 3,2 sekunder foran japanske Akito Watabe. Østerrikeren Martin Fritz tok tredjeplassen.

Det var i den siste bakken før mål at Riiber klarte å rykke fra konkurrentene og avgjorde med det langrennet.

– På den første runden kjente jeg litt på hvor sterke de andre var. Jeg forsøkte å bidra litt der jeg måtte, men samtidig være smart nok til å ha nok krefter på slutten. Jeg merket at det ville bli viktig, sier en fornøyd Riiber.

Full av selvtillit

Verdenscuplederen er stinn av selvtillit. Fem seire på sju renn er ekstreme tall. Én av konkurransene han ikke vant, var fordi han fikk rennet spolert av et ras i overrennet.

– Det er bra for selvtilliten å vite at jeg kan vinne på flere måter, sier han.

– Jeg tror jeg har levert en god søknad for kjempe om den gule trøyen sesongen ut. Så nå ønsker jeg bare å prestere enda bedre fremover mot WM.

Det var svært vanskelige vindforhold i hoppbakken, og arrangørene ventet i det lengste før den sure beskjeden om avlysning kom. Dermed måte man ta i bruk den provisoriske omgangen fra fredag.

– Jeg håpet egentlig at det skulle bli hopping i dag, for jeg var ikke helt 100 prosent fornøyd med den provisoriske omgangen. Men sett i ettertid var det kanskje ikke så dumt. Det var mye vind, forteller Riiber.

Godt langrenn av Moan

Espen Bjørnstad var tredjemann etter hoppingen, men tapte fem plasseringer og endte på en åttende plass, slått med 44,1 sekunder av Riiber.

Magnus Moan gikk et godt langrenn og gikk seg opp fra 20. til 12.-plassen, men var over minuttet bak. Magnus Krog ble nummer 16 etter å ha gått ut som nummer 28, mens Einar Lurås Oftebro endte på 19.-plassen til slutt. Den siste nordmannen til start, Lars Buraas, endte på 31.-plass.

Harald Johnas Riiber ble diskvalifisert i den provisoriske konkurranseomgangen.

De beste tyske løperne deltar ikke i verdenscuprennene denne helgen.

Siste nytt

 • Ulset akkurat utenfor pallen

  Nils Erik Ulset endte på 4. plass på torsdagens normaldistanse i para-VM i skiskyting i Canada. Ulset, som alt har tatt et sølv, bommet to ganger. Han var et snaut minutt fra bronsen og tre minutter bak gullvinner Benjamin Daviet fra Frankrike.

  Nils Erik Ulset
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Chelsea videre i Europaligaen

  Andreas Vindheim og Malmö tapte 3-0 mot Chelsea på Stamford Bridge torsdag kveld. Engelskmennene vant dermed 5-1 sammenlagt, og er videre i Europaligaen. Olivier Giroud, Ross Barkley og Callum Hudson-Odoi stod for hjemmelagets nettkjenninger.

  Europa League - Round of 32 Second Leg - Chelsea v Malmo
  Foto: Tony O'brien / Reuters
 • Storhamar slo Vålerenga

  Storhamar vant torsdag 4-3 over Vålerenga etter spilleforlengelse, og holder dermed liv i håpet om å bli seriemester i ishockey. Fire poeng skiller de to lagene før serieinnspurten. Storhamar har tre kamper igjen å spille, mens Vålerenga har fire.

  ISHOCKEY: Eliteserien menn 50 runde. Vålerenga Storhamar.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal