Hopp til innhold

- Jeg skal komme tilbake

Han var fullstendig dominant forrige gang det var VM, for så å skuffe seg selv med et svakt OL-år. Men sprintkongen Ola Vigen Hattestad har overhodet ikke abdisert.

Ola Vigen Hattestad, NM

Ola Vigen Hattestad vil tilbake i den suverene posisjonen han hadde tidligere. Her fra NM.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Tendensen innen langrennssportes formel 1-gren har nemlig vært klar: ingen klarer å være sprintkonge i særlig mye mer enn to år.

Vår egen Tor Arne Hetland var verdens beste på starten av 2000-tallet, før svenske Björn Lind overtok hegemoniet.

Etter hvert var det Ola Vigen Hattestads tur, og østfoldingen vant verdenscupen i 2007/2008 og 2008/2009.

- Tilbakesteg

I sistnevnte sesong vant han vanvittige syv av ni sprintrenn han var med i i verdenscupen (pluss to andreplasser). Han ble også dobbelt verdensmester i Liberec.

Så – i OL-sesongen – stilnet det litt fra Hattestad.

- Jeg vet ikke hva som skjedde, men jeg utviklet meg ikke mer. Jeg tok nok heller et steg tilbake sist sesong. Da konkurrentene stivnet underveis i renn, kunne jeg i 2009 bare klemme til, men slik var det ikke i OL-sesongen. Det var skuffende.

- Men jeg skal komme tilbake og vise at det er mulig å være best over lang tid også i sprint.

- Sterkere i år

Sprinttrener Ulf Morten Aune er kategorisk uenig med Hattestad, som sier han tok et steg tilbake i fjor. Men landslagssjefen er klar på at eleven ser mye sterkere ut i år.

- Han stagnerte litt, men ble ikke dårligere. Det er flere årsaker til det, men nå har han tatt viktige grep i tiden mellom treningsøktene. Det går på hvile, kosthold og slike elementære ting. Men jeg vet at han er fysisk sterkere i år, sier Aune til NRK.

- Tynt bak Jönsson

Hattestad er, som regjerende mester, direktekvalifisert til VM i Oslo. Dermed slipper andre sprinthåp å konkurrere med ham om VM-plass. Og i VM ser han på Emil Jönsson som den tøffeste konkurrenten utenfor Norge.

- Mange oppfatter sprint som nærmest en landskamp mellom Norge og Sverige, og selv om russerne også er sterke er Emil Jönsson den jeg mener er farligst. Bak ham er det jo ganske tynt hos svenskene, men de ønsker nok å vinne i Holmenkollen.

- De overtok litt herredømmet vårt i fjor, men de tar ikke sprintgull i Kollen, sier Hattestad med et smil.

Kan Hattestad ta tilbake tronen i år? Diskutér her!

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

    Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

    Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

    Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

    Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

    I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

    Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

    Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

    Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

    Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

    Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.

    Gallagher
    Foto: Reuters
  • Ruud enkelt videre i Madrid

    Casper Ruud lå under 0-2 i første sett, men deretter dominerte kan kampen mot Miomir Kecmanovic i 2. runde av ATP 1000-turneringen i Madrid.

    Dette er en av de mest prestisjetunge turneringene utenom de fire Grand Slam-turneringene.

    Ruud vant kampen 6-4, 6-1.

    I neste runde venter britiske Cameron Norrie, som slo brasilianske Joao Fonseca 6-1, 6-4.

    – Jeg nyter virkelig å være på grusen, det er min favorittid av sesongen. Nå er vi tilbake på grusen i Europa og det liker jeg godt. Det var ikke lett i dag. Det var en litt trøblete start og det tok tid å bli vant til det. Jeg er fornøyd med prestasjonen, sa Ruud etter seieren.

    (NTB/NRK)

    Casper Ruud Madrid
    Foto: Ana Beltran / Reuters
  • Leverkusen unngikk sesongens første tap – utlignet på overtid

    Nok en gang kunne Leverkusen puste lettet ut etter et utligningsmål på overtid. Den ubeseirede rekken strekker seg til 46 kamper med 2-2 mot Stuttgart.

    Leverkusen har hatt som vane å redde seg fra tap med flere overtidsscoringer denne sesongen, men det så ikke ut til at det skulle gjenta seg mot Stuttgart. Gjestene ledet 2-1 da Leverkusen fikk frispark over tilleggstiden.

    I feltet dukket Robert Andrich opp og banket ballen i mål til ellevill jubel.

    Leverkusen sikret seriegullet tidligere i april. Det er klubbens aller første Bundesliga-tittel.

    Chris Führich og Deniz Undav sørget for at Stuttgart ledet 2-0 etter en snau times spill før Amine Adli reduserte like etterpå.

    Leverkusen kan fortsatt vinne både europaligaen og den tyske cupen i tillegg til Bundesliga. Det gjenstår maksimalt sju kamper for laget. De møter Roma i semifinalen i europaligaen og Kaiserslautern i cupfinalen.

    Alonso var tidligere i sesongen ønsket både som ny manager i både Liverpool og Bayern München, men han har valgt å bli i Leverkusen også neste sesong. (NTB)

    Bayer Leverkusen
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal