BERGEN (NRK): Mange kommer til å bytte sykkeltype underveis i onsdagens VM-tempo. Det slipper Edvald Boasson Hagen, som har fått bygd en hybridsykkel.

VM-KLAR: Edvald Boasson Hagen kjører onsdagens temporitt, men det er søndagens landeveisritt han går for å vinne.

Temporittet avsluttes med en 3,4 kilometer lang stigning med ni prosent helling i snitt. Det gjør at mange planlegger å bytte sykkeltype i bunn av bakken.

Blant dem Andreas Vangstad.

– Jeg tror jeg skal bytte sykkel. Det er nok lettere å sykle på landeveissykkelen opp. Om du vil tjene noe på det, får du nesten ikke vite før i morgen ettermiddag, sier Vangstad til NRK.

Edvald Boasson Hagen går for en annen løsning. Han har fått spesialtilpasset en sykkel som er en mellomting av en temposykkel og en landeveissykkel.

Hybrid

– Jeg trordet blir omtrent hipp som happ, så da slipper jeg bytte. Det er en fordel for meg. Det er ikke sikkert jeg står på toppe av pallen uansett, det er det vel ganske sikkert at jeg ikke gjør, men det blir bra dette, sier Hagen.

Slik forklarer NRKs sykkelekspert Lars Petter Nordhaug forskjellen på de to sykkeltypene:

– En temposykkel er bygd for fart, den er aerodynamisk litt tyngre enn en landeveissykkel. Den har platehjul bak og et helt annet tempostyre, og det egner seg ikke like godt i de bratte motbakkene. I Edvalds tilfelle har han fått bygd en litt spesiell sykkel akkurat for den bakken og den tempoen, en slags hybrid.

Taper rundt 15 sekunder

Nordhaug er usikker på hvor mange som kommer til å bytte.

– Først trodde man at omtrent alle kom til å bytte. Men nå vet vi at flere nasjoner er usikre etter å ha testet, sier han.

Nordhaug anslår at man vil tape rundt 15 sekunder på sykkelbyttet. Spørsmålet blir da om man tjener inn sekundene ved å ha en lettere sykkeltype i den bratte motbakken.

– Hvor vanlig er det å bytte sykkeltype underveis i et løp?

– Det er ikke vanlig i et mesterskapsritt, men det er blitt gjort i etapperitt som Giro d'Italia, Tour de France og Spania Rundt, sier Lars Petter Nordhaug.

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

• Lilleberg og Lightning slo Panthers

Emil Lilleberg og Tampa Bay Lightning tok sin første seier i årets NHL-sluttspill og reduserte til 3–1 i kamper mot Florida Panthers.

Nattens kamp endte 6-3 i Amalie Arena i Tampa Bay. Lilleberg fikk 19 minutter og to sekunder på isen, men noterte seg ikke for noen målpoeng.

Lightnings seier betyr dermed at lagene i hvert fall må ut i en femte kamp for å avgjøre vinneren av best av sju-serien. Den kampen spilles natt til tirsdag norsk tid. (NTB)

YIumGPwHu2A
  • VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.

Gallagher
  • Ruud enkelt videre i Madrid

Casper Ruud lå under 0-2 i første sett, men deretter dominerte kan kampen mot Miomir Kecmanovic i 2. runde av ATP 1000-turneringen i Madrid.

Dette er en av de mest prestisjetunge turneringene utenom de fire Grand Slam-turneringene.

Ruud vant kampen 6-4, 6-1.

I neste runde venter britiske Cameron Norrie, som slo brasilianske Joao Fonseca 6-1, 6-4.

– Jeg nyter virkelig å være på grusen, det er min favorittid av sesongen. Nå er vi tilbake på grusen i Europa og det liker jeg godt. Det var ikke lett i dag. Det var en litt trøblete start og det tok tid å bli vant til det. Jeg er fornøyd med prestasjonen, sa Ruud etter seieren.