NRK Meny
Normal

Spenningen øker i Tromsø

Med kun tre runder igjen av Arctic Chess Challenge er det klart at vi må sette vår lit til Jon Ludvig Hammer. Følg han direkte mot bulgareren Julian Radulski fra klokken 12.00!

Jon Ludvig Hammer i Tromsø 2009
Foto: Torstein Bae

Etter seks runder er det to spillere som deler førsteplassen. Dette er Monika Socko fra Polen og den 14-årige amerikaneren Ray Robson.

Disse to har bare avgitt et halvpoeng hver, og står dermed på 5,5 poeng.

Ray Robson i Tromsø 2009

Ray Robson

Foto: Torstein Bae

Jon Ludvig Hammer ligger et halvt poeng bak, og med seier i dag ligger han godt an i løypa til å vinne turneringen.

Julian Radulski er en erfaren stormester som vil bli en hard nøtt å knekke. Hammer har også svart, noe som taler til bulgarerens fordel.

Men det ser ut til at vår mann har begynt å prikke inn formen, og etter gårdagens pene seier mot spanjolen Luis Javier Bernal Moro har han nok blod på tann før dagens tøffe oppgave.

Følg partiene direkte fra klokken 12.00!

Ellers har bergenseren Kjetil Stokke imponert. I går spilte han et fantastisk parti mot turneringens sterkeste spiller, Bartosz Socko. Uheldigvis klarte han ikke å fullføre helt, men sikret seg en sterk remis.

Stokke har med sine 4 poeng en prestasjon på stormesternivå, og med medvind i de tre siste rundene kan han ta et napp i tittelen Internasjonal Mester (IM).

Og Stokke får vist hva han er laget av i dag! Han møter den ukrainske stormesteren Yuri Drozdovskij, som har 2620 i rating. Også dette partiet kan følges direkte.

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Det er flere nordmenn som ligger på 4 poeng, bl.a Nicolai Getz og Benjamin Arvola.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund