Hopp til innhold

Spenningen øker i Tromsø

Med kun tre runder igjen av Arctic Chess Challenge er det klart at vi må sette vår lit til Jon Ludvig Hammer. Følg han direkte mot bulgareren Julian Radulski fra klokken 12.00!

Jon Ludvig Hammer i Tromsø 2009
Foto: Torstein Bae

Etter seks runder er det to spillere som deler førsteplassen. Dette er Monika Socko fra Polen og den 14-årige amerikaneren Ray Robson.

Disse to har bare avgitt et halvpoeng hver, og står dermed på 5,5 poeng.

Ray Robson i Tromsø 2009

Ray Robson

Foto: Torstein Bae

Jon Ludvig Hammer ligger et halvt poeng bak, og med seier i dag ligger han godt an i løypa til å vinne turneringen.

Julian Radulski er en erfaren stormester som vil bli en hard nøtt å knekke. Hammer har også svart, noe som taler til bulgarerens fordel.

Men det ser ut til at vår mann har begynt å prikke inn formen, og etter gårdagens pene seier mot spanjolen Luis Javier Bernal Moro har han nok blod på tann før dagens tøffe oppgave.

Følg partiene direkte fra klokken 12.00!

Ellers har bergenseren Kjetil Stokke imponert. I går spilte han et fantastisk parti mot turneringens sterkeste spiller, Bartosz Socko. Uheldigvis klarte han ikke å fullføre helt, men sikret seg en sterk remis.

Stokke har med sine 4 poeng en prestasjon på stormesternivå, og med medvind i de tre siste rundene kan han ta et napp i tittelen Internasjonal Mester (IM).

Og Stokke får vist hva han er laget av i dag! Han møter den ukrainske stormesteren Yuri Drozdovskij, som har 2620 i rating. Også dette partiet kan følges direkte.

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Det er flere nordmenn som ligger på 4 poeng, bl.a Nicolai Getz og Benjamin Arvola.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal