Spenningen øker i Tromsø

Med kun tre runder igjen av Arctic Chess Challenge er det klart at vi må sette vår lit til Jon Ludvig Hammer. Følg han direkte mot bulgareren Julian Radulski fra klokken 12.00!

Jon Ludvig Hammer i Tromsø 2009
Foto: Torstein Bae

Etter seks runder er det to spillere som deler førsteplassen. Dette er Monika Socko fra Polen og den 14-årige amerikaneren Ray Robson.

Disse to har bare avgitt et halvpoeng hver, og står dermed på 5,5 poeng.

Ray Robson i Tromsø 2009

Ray Robson

Foto: Torstein Bae

Jon Ludvig Hammer ligger et halvt poeng bak, og med seier i dag ligger han godt an i løypa til å vinne turneringen.

Julian Radulski er en erfaren stormester som vil bli en hard nøtt å knekke. Hammer har også svart, noe som taler til bulgarerens fordel.

Men det ser ut til at vår mann har begynt å prikke inn formen, og etter gårdagens pene seier mot spanjolen Luis Javier Bernal Moro har han nok blod på tann før dagens tøffe oppgave.

Følg partiene direkte fra klokken 12.00!

Ellers har bergenseren Kjetil Stokke imponert. I går spilte han et fantastisk parti mot turneringens sterkeste spiller, Bartosz Socko. Uheldigvis klarte han ikke å fullføre helt, men sikret seg en sterk remis.

Stokke har med sine 4 poeng en prestasjon på stormesternivå, og med medvind i de tre siste rundene kan han ta et napp i tittelen Internasjonal Mester (IM).

Og Stokke får vist hva han er laget av i dag! Han møter den ukrainske stormesteren Yuri Drozdovskij, som har 2620 i rating. Også dette partiet kan følges direkte.

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Det er flere nordmenn som ligger på 4 poeng, bl.a Nicolai Getz og Benjamin Arvola.

Siste nytt

 • Ingen Skjelbred mot Stabæk

  Rosenborgs nysignering Per Ciljan Skjelbred spiller ikke søndagens oppgjør mot Stabæk. Leggskaden gjør at han ikke rekker bortekampen i Bærum, bekrefter medisinsk koordinator Haakon Schwabe overfor Adresseavisen.

  Skjelbred
  Foto: Vidar Ruud
 • Carlsen slo Giri etter drama

  Magnus Carlsen vant den første av finalerundene i Chess Masters. Nordmannen avgjorde etter imponerende spill i siste lynsjakkparti, men ikke uten dramatikk.

  For i det andre lynsjakkpartiet mellom Carlsen og Giri røk nettverksforbindelsen til Carlsen. Heldigvis var avbruddet av det korte slaget.

  Like etter dro Carlsen det i land etter sterkt spill i tredje lynsjakkparti. Finalen spilles over tre dager.

  Magnus Carlsen klar for kvartfinale
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Vant uten å imponere

  Lillestrøm gjorde det de måtte mot Grorud under seriepremieren i 1. divisjon. Lillestrøm vant 1-0 og scoringen kom ved Fredrik Krogstad.

  Også Tromsø og Ranheim vant sine kamper i 1. divisjon.

  Fredrik Krogstad scoret målet for Lillestrøm.
  Foto: Fredrik Hagen / Fredrik Hagen

Sendeplan

Kl. Program Kanal