Spår kamp om presidentstolen

Når Karl-Arne Johannessen nå trekker seg, kan det gå mot hard kamp om vervet som idrettspresident, tror fotballpresident Kåfjord.

Karl-Arne Johannessen trakk seg i dag fra vervet som idrettspresident av helsemessige årsaker.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Etter at det i dag ble kjent at Karl-Arne Johannessen trekker seg som idrettspresident, spekuleres det i om det blir flere kandidater på tinget i mai enn den konstituerte presidenten Odd-Roar Thorsen. 

 

Sondre Kåfjord tror på kamp om presidentjobben.
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

- Jeg ser ikke bort fra at det kan bli flere kandidater, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Kåfjord har vært en av Karl Arne Johannesens sterkeste støttespillere. Han beklager sterkt at idrettspresidenten trakk seg.

- Det er synd for norsk idrett. Han har gjort en formidabel jobb, og jeg er helt sikker på at Karl-Arne Johannessen ville blitt gjenvalgt som idrettspresident.

Helsa avgjorde

Det er helsemessige årsaker som gjør at Karl Arne Johannesen trekker seg med umiddelbar virkning etter tre år i vervet som idrettspresident. Han skal torsdag igjennom et større kirurgisk inngrep. Visepresident Odd-Roar Thorsen er fra og med i dag ny idrettspresident.

- Jeg tenker først og fremst på Karl-Arne, og den situasjonen han er i, sier Thorsen til NRK. Men i tillegg vil jeg selvfølgelig nå i tiden fremover ha fokus på å jobbe frem mot idrettstinget og den jobben vi skal gjøre der.

Før helgen ble det klart at Thorsen ville stille til valg mot Johannessen på idrettstinget til våren. Med Johannessen borte, tror Kåfjord det kan bli ny kamp om ledervervet i norsk idrett.

- Det er en attraktiv jobb, og jeg har jo sett at det er noen interessemotsetninger blant folk på tinget, og de er der sikkert ennå!

Valgkomiteen innstiller sin kandidat 1. april.

Siste nytt

 • Raudt kort til Svensson

  AZ Alkmaars Jonas Svensson blei utvist etter berre 28 minutt i AZs europaligakamp motPartizan Beograd. Men AZ leia kampen 1-0.

  Svensson var berre ein av mange nordmenn på bana eller benken i europaligaen i kveld. 10 norske spelarar var i troppen til utanlandske klubbar.

  Jonas Svensson rødt kort
  Foto: Marko Djurica / Reuters
 • Narvik med historisk seier

  Narvik vant sin første kamp i eliteserien i ishockey noensinne da Stjernen ble slått 2-0 torsdag.

  De satte inn 1-0 fem minutter før slutt. Wade Murphy scoret på pasning fra Viktor Jornevik. Seinere økte hjemmelaget til 2-0. (NTB)

  Narvik har en seier og to tap.

  I kveldens andre kamp tok Frisk Asker sin andre strake seier med 2-1 over Manglerud Star.

  Narvik Arctic Eagles og Ringerike Panthers
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Klar siger for Arsenal

  Arsenal slo Eintracht Frankfurt 3-0 borte i sin første europaligakamp.Joe Wilock scora før pause, Bukayo Saka og Pierre-Emerick Aubameyang heilt mot slutten, etter at Eintrachts Dominik Kohr vart utvist.

  Celtic greidde 1-1 borte mot Rennes, men fekk Bayo utvist i dei siste minutta.

  I Rosenborgs gruppe slo PSV Eindhoven Sporting 3-2.

  FC København opna turneringa med 1-0 over Lugano.

  Pierre-Emerick Aubameyang
  Foto: Michael Probst / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal