NRK Meny
Normal

Spår kamp om presidentstolen

Når Karl-Arne Johannessen nå trekker seg, kan det gå mot hard kamp om vervet som idrettspresident, tror fotballpresident Kåfjord.

Karl-Arne Johannessen trakk seg i dag fra vervet som idrettspresident av helsemessige årsaker.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Etter at det i dag ble kjent at Karl-Arne Johannessen trekker seg som idrettspresident, spekuleres det i om det blir flere kandidater på tinget i mai enn den konstituerte presidenten Odd-Roar Thorsen. 

 

Sondre Kåfjord tror på kamp om presidentjobben.
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

- Jeg ser ikke bort fra at det kan bli flere kandidater, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Kåfjord har vært en av Karl Arne Johannesens sterkeste støttespillere. Han beklager sterkt at idrettspresidenten trakk seg.

- Det er synd for norsk idrett. Han har gjort en formidabel jobb, og jeg er helt sikker på at Karl-Arne Johannessen ville blitt gjenvalgt som idrettspresident.

Helsa avgjorde

Det er helsemessige årsaker som gjør at Karl Arne Johannesen trekker seg med umiddelbar virkning etter tre år i vervet som idrettspresident. Han skal torsdag igjennom et større kirurgisk inngrep. Visepresident Odd-Roar Thorsen er fra og med i dag ny idrettspresident.

- Jeg tenker først og fremst på Karl-Arne, og den situasjonen han er i, sier Thorsen til NRK. Men i tillegg vil jeg selvfølgelig nå i tiden fremover ha fokus på å jobbe frem mot idrettstinget og den jobben vi skal gjøre der.

Før helgen ble det klart at Thorsen ville stille til valg mot Johannessen på idrettstinget til våren. Med Johannessen borte, tror Kåfjord det kan bli ny kamp om ledervervet i norsk idrett.

- Det er en attraktiv jobb, og jeg har jo sett at det er noen interessemotsetninger blant folk på tinget, og de er der sikkert ennå!

Valgkomiteen innstiller sin kandidat 1. april.

Siste nytt

 • Siste forsøk på løysing

  Leiinga i spelarforeininga møtte spelarane seint i går kveld, truleg for å gjere eit siste forsøk på å finne ei løysing i den danske spelarkonflikten, melder Danmarks Radio.

  Klokka 12 i dag går den endelege fristen ut for Danmark til å bestemme seg for om dei skal spele VM-kvalifiseringskampen for kvinner mot Sverige fredag.

  Danmark jubler
  Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP
 • Sveits' regjering støttar Sion-OL

  Regjeringa i Sveits vedtok i går å støtte ein søknad frå Sion om å søkje vinter-OL 2026.

  Det er uklart om det blir folkerøysting om søknaden.

  Innsbruck i Austerrike sa sist søndag nei til OL-søknad. Tidlegare har sveitsiske St. Moritz også sagt nei i folkerøysting.

  Vertsby for OL 2026 blir vald i 2019.

  Sveitsisk flagg
  Foto: ARND WIEGMANN / Reuters
 • Messi med mål nummer hundre

  I kveldens 3–1-seier over Olympiakos fikk Lionel Messi æren av å sette inn sitt mesterligamål nummer 100.

  Tre minutter før pause ble Gerard Pique utvist for katalanerne.

  Barcelona leder gruppe D tre poeng foran Juventus som slo Sporting 2-1 i kveld.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg