NRK Meny
Normal

Spår kamp om presidentstolen

Når Karl-Arne Johannessen nå trekker seg, kan det gå mot hard kamp om vervet som idrettspresident, tror fotballpresident Kåfjord.

Karl-Arne Johannessen trakk seg i dag fra vervet som idrettspresident av helsemessige årsaker.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Etter at det i dag ble kjent at Karl-Arne Johannessen trekker seg som idrettspresident, spekuleres det i om det blir flere kandidater på tinget i mai enn den konstituerte presidenten Odd-Roar Thorsen. 

 

Sondre Kåfjord tror på kamp om presidentjobben.
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

- Jeg ser ikke bort fra at det kan bli flere kandidater, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Kåfjord har vært en av Karl Arne Johannesens sterkeste støttespillere. Han beklager sterkt at idrettspresidenten trakk seg.

- Det er synd for norsk idrett. Han har gjort en formidabel jobb, og jeg er helt sikker på at Karl-Arne Johannessen ville blitt gjenvalgt som idrettspresident.

Helsa avgjorde

Det er helsemessige årsaker som gjør at Karl Arne Johannesen trekker seg med umiddelbar virkning etter tre år i vervet som idrettspresident. Han skal torsdag igjennom et større kirurgisk inngrep. Visepresident Odd-Roar Thorsen er fra og med i dag ny idrettspresident.

- Jeg tenker først og fremst på Karl-Arne, og den situasjonen han er i, sier Thorsen til NRK. Men i tillegg vil jeg selvfølgelig nå i tiden fremover ha fokus på å jobbe frem mot idrettstinget og den jobben vi skal gjøre der.

Før helgen ble det klart at Thorsen ville stille til valg mot Johannessen på idrettstinget til våren. Med Johannessen borte, tror Kåfjord det kan bli ny kamp om ledervervet i norsk idrett.

- Det er en attraktiv jobb, og jeg har jo sett at det er noen interessemotsetninger blant folk på tinget, og de er der sikkert ennå!

Valgkomiteen innstiller sin kandidat 1. april.

Siste nytt

 • Haver-Løseth på fjerdeplass

  Nina Haver-Løseth kom på fjerdeplass i slalåmrennet i Åre i Sverige. Hun kjørte seg opp fra en syvende plass i første omgang. Løseth lå på tredjeplass helt til første omgangs beste, Mikaela Shiffrin, kjørte ned og vant suverent.

  Nina Haver-Løseth under verdenscupfinalen i slalåm i Åre
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP
 • Pedersen endte på femteplass

  Jesper Saltvik Pedersen endte til slutt på en femteplass i dagens slalåmrenn. Han var 2 sekunder og 47 hundredeler bak vinneren Dino Sokolovic, som kjørte seg opp fra tredjeplass i andre omgang.

  Jesper Saltvik Pedersen Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: PAUL HANNA / Reuters
 • Larsen på 11.-plass

  I mennenes 7,5-kilometer sittende, sørget Trygve Steinar Larsen for en norsk 11.-plass, 1 minutt og 51 sekunder bak vinneren.

  Det ble gull for hjemmehåpet Sin Eui Hyun fra Sør-Korea.

  Trygve Steinar Toskedal Larsen
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale skøyter
V-cup skiskyting: Jaktstart menn
Sportslørdag: Raw Air Vikersund, Eliteserien Lillestrøm - Sarpsborg 08 og V-cup skøyter
V-cupfinale skøyter: 3000 m kvinner
Vinterstudio
V-cup hopp: Raw Air
VM-minner
V-cupfinale skøyter: 5000 m menn
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
Sport i dag