NRK Meny
Normal

- Ødela for Bergsaker

Tidligere idrettspresident går hardt ut mot de store særforbundene.

Hans B. Skaset er kritisk til de store særforbundene.
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Tove Paule ble valgt til idrettspresident på gårsdagens idrettsting i Skien, med 96 mot 65 stemmer.

Hans B. Skaset, som tidligere satt i landets øverste idrettsverv, mener nå at de store særforbundene selv ødela for sin kandidat.

Ansvarlig for kaoset

- De er ansvarlige for mye av det kaoset som var i forkant av valget, et kaos som gjorde det vanskelig for kandidaten å nå frem. Motviljen var vanskelig å komme igjennom, sier Skaset til NRKsporten.

Bergsaker tapte kampen mot Tove Paule, som var valgkomiteens innstilte presidentkandidat. Skipresident Sverre Seeberg, som også satt i valgkomiteen, har fått mye kritikk for å på egenhånd ha lansert Roald Bergsaker som kandidat.

Bør begrense seg

Med seg fikk han både friidrettsforbundet og fotballforbundet. Sondre Kåfjord mener det er viktig at de store forbundene engasjerer seg, men at man kanskje skulle gjort det i litt mindre grad denne gangen.

- Vi er opptatt av helheten i norsk idrett, så vi kan ikke gjemme oss. Spørsmålet er hvor aktiv rolle man skal spille, sier fotballpresidenten.

Evaluering

Hans B. Skaset mener uansett de store forbundene må gå i seg selv etter idrettstinget.

- Det bør komme en etterrefleksjon om hvordan de skal opptre i tingsammenheng, slik at inflytelsen deres blir bedre, og ikke minst står i forhold til den styrken de egentlig bør ha, sier Skaset.

Siste nytt

 • Rosenborg henger på

  Det tok en stund, men to scoringer med syv minutters mellomrom fra Anders Konradsen og Issam Jebali gav en komfortabel reise mot tre poeng for trønderne.

  Etter 2-0 seieren i Kristiansund er Rosenborg fremdeles et poeng bak serieleder Brann.

  Eliteserien i fotball 2018: Kristiansund-Rosenborg.
  Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
 • Smell for Molde

  Molde maktet ikke å å holde følge med Brann og Rosenborg i den absolutte toppstriden, etter en helsvart dag på Nadderud.

  Vadim Demidov og to scoringer av Franck Boli sørget for tre meget viktige poeng til Stabæk, mens Molde ikke kom nærmere enn Eirik Hestads redusering.

  Eliteserien 2018 i fotball, menn, Stabæk og Molde
  Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
 • Brann hektet av Sarpsborg

  Brann befestet serieledelsen, og fratok samtidig Sarpsborg muligheten til å ta innpå dem i medaljekampen, etter 2-0 over østfoldingene på Brann Stadion søndag.

  Vito Wormgoor og Steffen Lie Skålevik sørget for målene i åpningsminuttene av hver sin omgang.

  Eliteserien fotball: Brann - Sarpsborg 08.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Tromsø
NM-veka: NM-kveld