- Ødela for Bergsaker

Tidligere idrettspresident går hardt ut mot de store særforbundene.

Hans B. Skaset er kritisk til de store særforbundene.
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Tove Paule ble valgt til idrettspresident på gårsdagens idrettsting i Skien, med 96 mot 65 stemmer.

Hans B. Skaset, som tidligere satt i landets øverste idrettsverv, mener nå at de store særforbundene selv ødela for sin kandidat.

Ansvarlig for kaoset

- De er ansvarlige for mye av det kaoset som var i forkant av valget, et kaos som gjorde det vanskelig for kandidaten å nå frem. Motviljen var vanskelig å komme igjennom, sier Skaset til NRKsporten.

Bergsaker tapte kampen mot Tove Paule, som var valgkomiteens innstilte presidentkandidat. Skipresident Sverre Seeberg, som også satt i valgkomiteen, har fått mye kritikk for å på egenhånd ha lansert Roald Bergsaker som kandidat.

Bør begrense seg

Med seg fikk han både friidrettsforbundet og fotballforbundet. Sondre Kåfjord mener det er viktig at de store forbundene engasjerer seg, men at man kanskje skulle gjort det i litt mindre grad denne gangen.

- Vi er opptatt av helheten i norsk idrett, så vi kan ikke gjemme oss. Spørsmålet er hvor aktiv rolle man skal spille, sier fotballpresidenten.

Evaluering

Hans B. Skaset mener uansett de store forbundene må gå i seg selv etter idrettstinget.

- Det bør komme en etterrefleksjon om hvordan de skal opptre i tingsammenheng, slik at inflytelsen deres blir bedre, og ikke minst står i forhold til den styrken de egentlig bør ha, sier Skaset.

Sportsnyheter

Keeper Aaron McCarey angriper sin egen lagkamerat, Bobby Burns.

Her går keeperen til angrep på lagkamerat etter baklengsmål

Publikum og spillere ble sjokkerte vitner da keeperen mistet besinnelsen og angrep en lagkamerat.

Siste nytt

 • Lacazette reddet Arsenal

  Patrick Vieira var for første gang på besøk hos klubben han vant tre ligatitler med som spiller, etter at han ble Crystal Palace-manager. Og besøket endte nesten lykkelig for Palace-manageren.

  Arsenal åpnet best, og kaptein Pierre-Emerick Aubameyang satte inn 1-0 på en retur etter åtte minutter.

  Rett før pause lå ballen høyt opp i lufta, og James McArthur så ut til å prøve et skudd på hel volley. Istedenfor sparka han Bukayo Saka knallhardt i leggen. McArthur så det gule kortet, og ikke det røde, mens Saka måtte forlate banen med en skade.

  Over i andre omgang var det to kontringer som skulle avgjøre for Palace. Først scoret Christian Benteke alene med keeper rett etter pause. Snaue kvarteret senere avsluttet Odsonne Édouard iskaldt via tverrliggeren og snudde kampen.

  Tida holdt på å renne ut for Arsenal, men på overtid av overtiden dukket Alexandre Lacazette opp på bakerste stolpe og kranglet inn en dødball.

  Martin Ødegaard startet i en dypere rolle å midtbanen i dag, men klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Han ble byttet ut etter 67 minutter for nettopp Lacazette.

  Med uavgjort på hjemmebane, er Arsenal nummer 12 på tabellen.

  Premier League - Arsenal v Crystal Palace
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Johnsen haltet av banen

  Kun en uke etter at han fikk sin landslagsdebut, måtte Dennis Johnsen forlate banen mot Fiorentina med det som så ut som en skade.

  Fem minutter ut i den andre omgangen måtte nordmannen forlate banen.

  Johnsen har startet alle de åtte kampene i ligaen fra start, og fikk sin landslagsdebut mot Montenegro. Der fikk han en målgivende på Norges andre scoring.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP
 • Maskert mann stjal oppmerksomheten

  Per-Mathias Høgmo ledet Häcken til 5-0 hjemme mot IFK Norrköping i svensk toppfotball mandag. Men på stillingen 3-0 skjedde det noe som tok all oppmerksomhet.

  En maskert mann prøvde å ta seg inn på banen der Häcken-spillerne feiret mål. Mannen ble stoppet før han klarte å entre banen og ta seg inn blant feirende spillere.

  Høgmos menn er ubeseiret i fem Allsvenskan-kamper og har vunnet sine to siste. IFK Norrköping kom til mandagens oppgjør som Sveriges beste formlag.

  Per-Mathias Høgmo
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal