NRK Meny
Normal

- Ødela for Bergsaker

Tidligere idrettspresident går hardt ut mot de store særforbundene.

Hans B. Skaset er kritisk til de store særforbundene.
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Tove Paule ble valgt til idrettspresident på gårsdagens idrettsting i Skien, med 96 mot 65 stemmer.

Hans B. Skaset, som tidligere satt i landets øverste idrettsverv, mener nå at de store særforbundene selv ødela for sin kandidat.

Ansvarlig for kaoset

- De er ansvarlige for mye av det kaoset som var i forkant av valget, et kaos som gjorde det vanskelig for kandidaten å nå frem. Motviljen var vanskelig å komme igjennom, sier Skaset til NRKsporten.

Bergsaker tapte kampen mot Tove Paule, som var valgkomiteens innstilte presidentkandidat. Skipresident Sverre Seeberg, som også satt i valgkomiteen, har fått mye kritikk for å på egenhånd ha lansert Roald Bergsaker som kandidat.

Bør begrense seg

Med seg fikk han både friidrettsforbundet og fotballforbundet. Sondre Kåfjord mener det er viktig at de store forbundene engasjerer seg, men at man kanskje skulle gjort det i litt mindre grad denne gangen.

- Vi er opptatt av helheten i norsk idrett, så vi kan ikke gjemme oss. Spørsmålet er hvor aktiv rolle man skal spille, sier fotballpresidenten.

Evaluering

Hans B. Skaset mener uansett de store forbundene må gå i seg selv etter idrettstinget.

- Det bør komme en etterrefleksjon om hvordan de skal opptre i tingsammenheng, slik at inflytelsen deres blir bedre, og ikke minst står i forhold til den styrken de egentlig bør ha, sier Skaset.

Siste nytt

 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Real Madrid-tungt «årets lag»

  Årets lag ble ikke overraskende svært Real Madrid-tungt. Forrige sesongs mesterligavinnere var representert med seks spillere: Gianluigi Buffon - Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo - Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

  Britain The Best FIFA Awards
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal