- Ødela for Bergsaker

Tidligere idrettspresident går hardt ut mot de store særforbundene.

Hans B. Skaset er kritisk til de store særforbundene.
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Tove Paule ble valgt til idrettspresident på gårsdagens idrettsting i Skien, med 96 mot 65 stemmer.

Hans B. Skaset, som tidligere satt i landets øverste idrettsverv, mener nå at de store særforbundene selv ødela for sin kandidat.

Ansvarlig for kaoset

- De er ansvarlige for mye av det kaoset som var i forkant av valget, et kaos som gjorde det vanskelig for kandidaten å nå frem. Motviljen var vanskelig å komme igjennom, sier Skaset til NRKsporten.

Bergsaker tapte kampen mot Tove Paule, som var valgkomiteens innstilte presidentkandidat. Skipresident Sverre Seeberg, som også satt i valgkomiteen, har fått mye kritikk for å på egenhånd ha lansert Roald Bergsaker som kandidat.

Bør begrense seg

Med seg fikk han både friidrettsforbundet og fotballforbundet. Sondre Kåfjord mener det er viktig at de store forbundene engasjerer seg, men at man kanskje skulle gjort det i litt mindre grad denne gangen.

- Vi er opptatt av helheten i norsk idrett, så vi kan ikke gjemme oss. Spørsmålet er hvor aktiv rolle man skal spille, sier fotballpresidenten.

Evaluering

Hans B. Skaset mener uansett de store forbundene må gå i seg selv etter idrettstinget.

- Det bør komme en etterrefleksjon om hvordan de skal opptre i tingsammenheng, slik at inflytelsen deres blir bedre, og ikke minst står i forhold til den styrken de egentlig bør ha, sier Skaset.

Siste nytt

 • Haaland med mål i Dortmund-siger

  Erling Braut Haaland sluttar ikkje å skåre mål. Han måtte vente til overtid i meisterliga-kampen mot Zenit St. Petersburg. Det er Haaland sitt 12. mål på 10 meisterliga-kampar. Borussia Dortmund vann kampen 2-0. Jadon Sancho skåra gultrøyenes første på eit straffespark.

  Dortmund har no tre poeng etter to Meisterliga-kampar. I den andre kampen i gruppa spelte Club Brugge og Lazio 1-1. Dei ligg begge over Dortmund med fire poeng.

  Haaland
  Foto: Ina Fassbender / AFP
 • Utskjelt spelar redda PSG

  Paris Saint-Germain vann 2-0 mot Istanbul Basaksehir i meisterligaen. Dei franske meistrane sleit likevel lenge mot det tyrkiske laget. Med stjerner som Neymar og Kylian Mbappé, så var det likevel ein annan PSG-spelar som markerte seg. For Moise Kean skåra båe måla for PSG. Det smaka nok godt for den 20 år gamle Italienaren som førre sesong spelte i Everton. Der fekk han lite tillit og han blei denne sommaren lånt ut til det franske storlaget.

  Champions League - Group H - Istanbul Basaksehir F.K. v Paris St Germain
  Foto: Tolga Bozoglu / Reuters
 • Kjellings Drammen rundspilt

  Kristian Kjellings Drammen har hatt en godkjent start på årets eliteserie, men ble tidvis rundspilt av Kolstad da lagene møttes i eliteserien onsdag kveld. Drammen slet med mange tekniske feil, scoret bare 21 mål, og Kolstad vant til slutt 27-21.

  Drammen ligger på en tredjeplass på tabellen bak Elverum og ØIF Arendal, mens Kolstad er nummer syv.

  Samtidig vant Halden 33-31 hjemme mot Haslum, og Nærbø slo Sandefjord 33-27.

  KaTg8OaQ1GQ
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal