Hopp til innhold

Spania lekte seg til 6-0-seier over Kypros – ny rekord for Barcelona-juvel

Spania hadde få problemer da de rundspilte Kypros i EM-kvalifiseringen og vant 6-0 hjemme i Granada tirsdag kveld.

Dermed fortsetter Spania på 2.-plass i gruppe A. Skottland topper gruppen med 15 poeng, mens Spania og Norge følger på henholdsvis ni og sju poeng.

Spanjolene trengte bare 18 minutter med totaldominans, før Gavi sendte vertene i ledelsen etter et nydelig innlegg fra Nico Williams, som bare 15 minutter senere også serverte Mikel Merino på 2-0-scoringen.

Etter hvilen fortsatte spanjolene festfotballen da Joselu headet inn 3-0-målet på et innlegg fra Dani Carvajal, før samme mann også assisterte Ferrán Torres tre minutter senere.

13 minutter før full tid noterte også Álex Baena seg på scoringslisten, før Torres satte inn sitt andre for kveld seks minutter senere.

Barcelona-juvelen Lamine Yamal (16 år og 61 dager) ble den yngste noensinne til å starte en kamp for Spania da han var i Luis de la Fuente startellever mot Kypros.

Forrige sesong ble han også tidenes yngste A-lagspiller for Barcelona da han kom inn med sine 15 år og 290 dager i 4-0-seieren over Real Betis.

Spania tar imot Skottland 12. oktober, før de gjester Ullevaal stadion tre dager senere. Rødtrøyene avslutter så EM-kvaliken med Kypros borte og Georgia hjemme ei slutten av november. (NTB)

Spain Cyprus Euro 2024 Soccer
Foto: Fermin Rodriguez / AP

Siste nytt

 • Storspill fra Hovland på siste dag på Bahamas

  Det ble ikke noe hat trick for Viktor Hovland i den eksklusive Hero World Challenge-turneringen på Bahamas, arrangert i regi av Tiger Woods.

  Nordmannen vant turneringen i både 2021 og 2022, men spilte svakt de tre første dagene og var aldri med i seierskampen. Han leverte imidlertid svært bra søndag, hvor han på de 15 første hullene noterte seg for to eagler og seks birdier.

  De siste tre hullene gikk han ett slag over par og dermed ble det en runde på totalt ni slag under par.

  Alle spillerne er ikke ferdigspilt, men i skrivende stund er det den beste runden så langt søndag. Hovland ligger an til å avansere fra en 16. plass til en delt 11. plass.

  Viktor Hovland
  Foto: AP
 • Ryerson-scoring ga poeng i tøff bortekamp

  Julian Ryerson sendte Borussia Dortmund i føringen borte mot Leverkusen, men gjestene måtte klare seg med 1-1 mot serielederen.

  Mot slutten dukket nemlig den tidligere Bodø/Glimt-spissen Victor Boniface opp og utlignet med sitt åttende seriemål for sesongen. Leverkusen har en luke på tre poeng til ligatoer Bayern München, som har én kamp til gode på lederen.

  Dortmund ligger på 5.-plass og er ti poeng bak Leverkusen etter en variabel sesongstart. Ryerson scoret for gultrøyene allerede etter fire minutter.

  Et flott angrep av gjestene kulminerte med at Ryerson stormet inn i Leverkusen-boksen og fikk ballen fra Niclas Füllkrug. Deretter scoret han sikkert.

  Den norske landslagsbacken spilte hele kampen for gjestene.

  Det er kun andre gang denne sesongen Bayer Leverkusen ikke vinner en kamp. De står nå med 18 seirer og to uavgjorte kamper på 20 kamper. I tillegg til søndagens kamp, spilte de tidligere i sesongen uavgjort borte mot Bayern München. (NTB/NRK)

  Bundesliga - Bayer Leverkusen v Borussia Dortmund
  Foto: THILO SCHMUELGEN / Reuters
 • Graham Hansen mister Norges kamp mot Østerrike

  Caroline Graham Hansen ble skadet i fredagens kamp mot Portugal. Nå er det klart at hun ikke blir med til Østerrike for Norges kamp mot Østerrike på tirsdag.

  – Det er leit å ikke få vært med til Østerrike og bidratt. Jeg kommer til å følge kampen hjemmefra og gi hele gjengen masse støtte derfra. Jeg heier på den gjengen her, sier Caroline Graham Hansen.

  – Det er naturligvis veldig synd for oss å miste en spiller som Caroline. Hun hadde et stort ønske om å bidra inn i kamp mot Østerrike, men skader er en del av fotballen som vi må forholde oss til, sier landslagstrener Leif Gunnar Smerud.

  Graham Hansen med smerter underveis i landskampen mot Portugal.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal