Hopp til innhold

Spania forbedret to utrolige statistikker

Ikke siden den første kampen i europamesterskapet i 2012 har Spania sluppet inn mål i EM. Ei heller i dag.

Spania vant 3-0 over Tyrkia i fotball-EM. Komm; Thomas Lerdahl.

VIDEO: Målene fra kampen mellom Spania og Tyrkia.

Laster innhold, vennligst vent..

Spania har faktisk ikke tapt mot Tyrkia i en offisiell landskamp på 52 år. Kun én gang tidligere har Tyrkia slått Spania.

I dag viste de regjerende europamesterne hvorfor de er nettopp det.

Bunnsolid forsvarsspill førte dem til europamesterskapstittelen i forrige EM. I årets mesterskap har de opprettholdt den statistikken. I den første kampen i gruppespillet vant Spania 1-0 mot Tsjekkia.

I dag holdt de nullen for sjuende gang på rad i EM-sammenheng.

– Jeg er stolt av alle spillernee og det nivået vi viser. To kamper er vunnet, seks poeng og kan slappe litt av mot den tredje kampen. Men målet er å øke spillet utover i turneringer, sier Andrés Iniesta etter kampen.

To mål på tre minutter

Før mesterskapet var de fleste ekspertene enige om at Spania var solide defensivt. Spørsmålet var hvem som skulle score målene i år.

Svaret er Alvaro Morata og Nolito.

Komm; Thomas Lerdahl.

VIDEO: Morata setter inn 3-0, etter en målgivende pasning fra offside-plasserte Jordi Alba.

Morata sendte Spania i føringen etter 34 minutter, etter en målgivende pasning fra Nolito. Tre minutter senere doblet nevnte Nolito.

I andre omgang var Morata frempå igjen. Iniesta slo en nydelig pasning gjennom det tyrkiske forsvaret. Alba plukker opp ballen, og spiller den på tvers foran keeper til Morata. Alba var riktignok i en hårfin offside, men målet ble dømt.

– Det var et herlig øyeblikk og jeg er veldig fornøyd. Vi er klare for åttendedelsfinalen og nå skal vi prøve å vinne gruppa, sier tomålsscoreren etter kampen.

Laster Twitter-innhold

Ingen EM-tap siden 2004

Etter det døde egentlig kampen ut. Tyrkia var nærmest de siste 20 minuttene, men fikk ikke mål. Begge lag så ut til å synes det var greit å spare litt på kreftene.

Seieren gjør at Spania er klare for sluttspillet allerede etter to kamper. Deres siste kamp er mot Kroatia den 21.juni. Det blir en ren gruppefinale i gruppe D.

Etter kampen har de spilt 690 minutter uten å slippe inn mål i EM-sammenheng. Sist de tapte i EM var i 2004. Det må kunne kalles imponerende.

– Om man kun ser på resultatet ser det ut som om dette var enkelt. Men Tyrkia er et godt lag med spillere som er i fysisk god form. Men vi spilte en god kamp og klarte å slå dem.

– Tollererer ikke slike resultat

Tyrkias trener, Fatih Terim, var langt ifra fornøyd med egne spillere etter kampen. I første omgang holdt de trykket oppe mot de regjerende mesterne, men da 3-0-målet kom i det 40. minutt mistet de helt piffen.

– De spilte bedre enn oss, jeg er ikke fornøyd med måten vi spiller på. Vi faller bare sammen og gir opp. Jeg likte det ikke, sier Terim.

Sportsnyheter

Norsk EM-krise etter skotsk skalp: – Et sjokkresultat

Laget som slo Norge 3-0 var borte. Med åtte nye mann inne, gikk Spania på et sjokktap mot Skottland. Nå har Norges vei til EM blitt uendelig mye lenger.

Siste nytt

 • Suverene Riiber og Westvold Hansen vant NM-gull

  Jarl Magnus Riiber hadde ingen problemer da han tok hjem sin niende kongepokal på Tolga og vant NM i kombinert.

  – Verdens beste kombinertløper, selvfølgelig blir han norgesmester, sa NRKs kommentator Jann Post.

  Han hadde et formidabelt utgangspunkt før 10 kilometeren, der han ledet med 1,46 sekunder foran nestemann. Den avstanden økte 25-åringen i sporet og var aldri truet om 1.-plassen.

  Det var derimot en særdeles jevn kamp om 2.- og 3.-plassen.

  Jørgen Graabak, Andreas Skoglund og Espen Andersen kjempet om de resterende pallplassene.

  Jørgen Graabak sikret 2.-plassen foran Andreas Skoglund som tok 3.-plassen.

  Gyda Westvold Hansen tok også en suveren seier og NM-gull. Hun hadde en kjempeledelse ut i 5 kilometeren. 20-åringen hadde en ledelse på 2 minutter og 9 sekunder foran Ida Marie Hagen.

  – Hun vinner, vinner og vinner denne sesongen, utbrøt Jann Post da hun passerte målstreken.

  Ida Marie Hagen tok NM-sølv. Marte Leinan Lund tok den siste pallplassen på hjemmebane.

  – Jeg ser ingen jeg ikke kjenner. Det er helt fantastisk. Jeg er stolt av bygda mi som stiller opp og lager et så fantastisk arrangement, sa Leinan Lund til NRK.

  Riiber
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Ber om to års utestengelse for basketballspiller med positiv THC-prøve

  Antidoping Norge skriver i en pressemelding onsdag at deres påtalenemd har sendt en begjæring om påtale til Norges Idrettsforbunds domsutvalg mot en utøver for brudd på antidopingregelverket.

  En mannlig basketballspiller har testet positivt for THC, som tilhører gruppen cannabinoider, på en prøve tatt i konkurranse i mars 2022.

  I påtalenemdas vedtak, som ble fattet 24. januar, står det at de ønsker å frata utøveren retten til å delta i konkurranser og organisert trening i to år.

 • Bild: Fifa nekter Tyskland å bruke regnbuebånd i VM

  Ifølge den tyske storavisen Bild får ikke det tyske kvinnelandslaget i fotball lov til å bruke regnbuearmbind under sommerens fotball-VM.

  Det skal Det internasjonale fotballforbundet ha bestemt.

  – Fida har informert oss om at de vil at alle nasjoner bruker Fifas kapteinsbind, sier landslagssjef Maika Fischer til avisen.

  Forbudet kommer kort tid etter en opphetet debatt under vinterens fotball-VM for menn. Flere nasjoner ønsket å bruke armbindet, men ble truet med straff om de gjorde det.

  Women's Euro 2022 - Semi Final - Germany v France
  Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste