NRK Meny
Normal

Spania forbedret to utrolige statistikker

Ikke siden den første kampen i europamesterskapet i 2012 har Spania sluppet inn mål i EM. Ei heller i dag.

Spania vant 3-0 over Tyrkia i fotball-EM. Komm; Thomas Lerdahl.

VIDEO: Målene fra kampen mellom Spania og Tyrkia.

Laster innhold, vennligst vent..

Spania har faktisk ikke tapt mot Tyrkia i en offisiell landskamp på 52 år. Kun én gang tidligere har Tyrkia slått Spania.

I dag viste de regjerende europamesterne hvorfor de er nettopp det.

Bunnsolid forsvarsspill førte dem til europamesterskapstittelen i forrige EM. I årets mesterskap har de opprettholdt den statistikken. I den første kampen i gruppespillet vant Spania 1-0 mot Tsjekkia.

I dag holdt de nullen for sjuende gang på rad i EM-sammenheng.

– Jeg er stolt av alle spillernee og det nivået vi viser. To kamper er vunnet, seks poeng og kan slappe litt av mot den tredje kampen. Men målet er å øke spillet utover i turneringer, sier Andrés Iniesta etter kampen.

To mål på tre minutter

Før mesterskapet var de fleste ekspertene enige om at Spania var solide defensivt. Spørsmålet var hvem som skulle score målene i år.

Svaret er Alvaro Morata og Nolito.

Komm; Thomas Lerdahl.

VIDEO: Morata setter inn 3-0, etter en målgivende pasning fra offside-plasserte Jordi Alba.

Morata sendte Spania i føringen etter 34 minutter, etter en målgivende pasning fra Nolito. Tre minutter senere doblet nevnte Nolito.

I andre omgang var Morata frempå igjen. Iniesta slo en nydelig pasning gjennom det tyrkiske forsvaret. Alba plukker opp ballen, og spiller den på tvers foran keeper til Morata. Alba var riktignok i en hårfin offside, men målet ble dømt.

– Det var et herlig øyeblikk og jeg er veldig fornøyd. Vi er klare for åttendedelsfinalen og nå skal vi prøve å vinne gruppa, sier tomålsscoreren etter kampen.

Laster Twitter-innhold

Ingen EM-tap siden 2004

Etter det døde egentlig kampen ut. Tyrkia var nærmest de siste 20 minuttene, men fikk ikke mål. Begge lag så ut til å synes det var greit å spare litt på kreftene.

Seieren gjør at Spania er klare for sluttspillet allerede etter to kamper. Deres siste kamp er mot Kroatia den 21.juni. Det blir en ren gruppefinale i gruppe D.

Etter kampen har de spilt 690 minutter uten å slippe inn mål i EM-sammenheng. Sist de tapte i EM var i 2004. Det må kunne kalles imponerende.

– Om man kun ser på resultatet ser det ut som om dette var enkelt. Men Tyrkia er et godt lag med spillere som er i fysisk god form. Men vi spilte en god kamp og klarte å slå dem.

– Tollererer ikke slike resultat

Tyrkias trener, Fatih Terim, var langt ifra fornøyd med egne spillere etter kampen. I første omgang holdt de trykket oppe mot de regjerende mesterne, men da 3-0-målet kom i det 40. minutt mistet de helt piffen.

– De spilte bedre enn oss, jeg er ikke fornøyd med måten vi spiller på. Vi faller bare sammen og gir opp. Jeg likte det ikke, sier Terim.

Siste nytt

 • Remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis også i fredagens 2. runde av turneringen Shamkir Chess torsdag. Nordmannen hadde hvite brikker mot tsjekkeren David Navara.

  Lørdag møter Carlsen hjemmefavoritten Rauf Mamedov fra Aserbajdsjan.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Start henter ny keeper

  Med Håkon Opdal ute til sommeren, hadde Start kun én seniorkeeper. Nå har klubben hentet tyske Jonas Deumeland, har de to.

  – Med situasjonen som oppstod med Håkon, måtte vi foreta oss noe, sier sportslig leder Tor-Kristian Karlsen.

  Tor-Kristian Karlsen
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Felder tar over Østerrike

  Andreas Felder er mannen som skal få Østerrikes hopplandslag tilbake i verdenstoppen. Felder ble presentert av det østerrikske skiforbundet fredag.

  – Jeg er overrasket over at jeg fikk tilbudet, men ser fram til oppgaven, sier Felder.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag