Hopp til innhold

Spania forbedret to utrolige statistikker

Ikke siden den første kampen i europamesterskapet i 2012 har Spania sluppet inn mål i EM. Ei heller i dag.

Spania vant 3-0 over Tyrkia i fotball-EM. Komm; Thomas Lerdahl.

VIDEO: Målene fra kampen mellom Spania og Tyrkia.

Laster innhold, vennligst vent..

Spania har faktisk ikke tapt mot Tyrkia i en offisiell landskamp på 52 år. Kun én gang tidligere har Tyrkia slått Spania.

I dag viste de regjerende europamesterne hvorfor de er nettopp det.

Bunnsolid forsvarsspill førte dem til europamesterskapstittelen i forrige EM. I årets mesterskap har de opprettholdt den statistikken. I den første kampen i gruppespillet vant Spania 1-0 mot Tsjekkia.

I dag holdt de nullen for sjuende gang på rad i EM-sammenheng.

– Jeg er stolt av alle spillernee og det nivået vi viser. To kamper er vunnet, seks poeng og kan slappe litt av mot den tredje kampen. Men målet er å øke spillet utover i turneringer, sier Andrés Iniesta etter kampen.

To mål på tre minutter

Før mesterskapet var de fleste ekspertene enige om at Spania var solide defensivt. Spørsmålet var hvem som skulle score målene i år.

Svaret er Alvaro Morata og Nolito.

Komm; Thomas Lerdahl.

VIDEO: Morata setter inn 3-0, etter en målgivende pasning fra offside-plasserte Jordi Alba.

Morata sendte Spania i føringen etter 34 minutter, etter en målgivende pasning fra Nolito. Tre minutter senere doblet nevnte Nolito.

I andre omgang var Morata frempå igjen. Iniesta slo en nydelig pasning gjennom det tyrkiske forsvaret. Alba plukker opp ballen, og spiller den på tvers foran keeper til Morata. Alba var riktignok i en hårfin offside, men målet ble dømt.

– Det var et herlig øyeblikk og jeg er veldig fornøyd. Vi er klare for åttendedelsfinalen og nå skal vi prøve å vinne gruppa, sier tomålsscoreren etter kampen.

Laster Twitter-innhold

Ingen EM-tap siden 2004

Etter det døde egentlig kampen ut. Tyrkia var nærmest de siste 20 minuttene, men fikk ikke mål. Begge lag så ut til å synes det var greit å spare litt på kreftene.

Seieren gjør at Spania er klare for sluttspillet allerede etter to kamper. Deres siste kamp er mot Kroatia den 21.juni. Det blir en ren gruppefinale i gruppe D.

Etter kampen har de spilt 690 minutter uten å slippe inn mål i EM-sammenheng. Sist de tapte i EM var i 2004. Det må kunne kalles imponerende.

– Om man kun ser på resultatet ser det ut som om dette var enkelt. Men Tyrkia er et godt lag med spillere som er i fysisk god form. Men vi spilte en god kamp og klarte å slå dem.

– Tollererer ikke slike resultat

Tyrkias trener, Fatih Terim, var langt ifra fornøyd med egne spillere etter kampen. I første omgang holdt de trykket oppe mot de regjerende mesterne, men da 3-0-målet kom i det 40. minutt mistet de helt piffen.

– De spilte bedre enn oss, jeg er ikke fornøyd med måten vi spiller på. Vi faller bare sammen og gir opp. Jeg likte det ikke, sier Terim.

Siste nytt

 • Foss med knallsterk etappeseier: – For et nydelig sykkeløyeblikk

  Tobias Foss tok sin første seier for storlaget Ineos Grenadiers da han mandag ettermiddag viste muskler og vant åpningsetappen av Tour of the Alps.

  26-åringen fra Vingrom spurtet fra en gruppe på fire mann mot slutten av etappen og trillet i ensom majestet over målstreken i Italia.

  – For et nydelig sykkeløyeblikk. Det der var Tobias Foss på sitt aller råeste, utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen da seieren var sikret.

  26-åringen vant foran Chris Harper og Esteban Chaves.

  Dette er nordmannens første proffseier som ikke er tempo. Tour of the Alps går over fem dager.

  NM på sykkel 2021.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Saudiske fotballforbundet tar grep etter piskeskandale: – Sjokkert over de skammelige scenene

  Det saudiske fotballforbundet (SAFF) er i sjokk over at Al-Ittihad-spiss Abderrazak Hamdallah ble pisket av en supporter og skal nå gjennomgå regelverket.

  Det skriver forbundet i en pressemelding.

  «SAFF og spillerforeningen i Saudi-Arabia (PFA) er sjokkert over de skammelige scenene da en tilskuer gikk til fysisk angrep på en Al-Ittihad-spiller, innledes det.

  Hendelsen skjedde etter at Al-Ittihad hadde tapt den saudiarabiske supercupfinalen 1-4 for Al-Hilal tidligere i april. Etter oppgjøret kastet Hamdallah vann på en supporter, som svarte med å piske den 33-årige marokkaneren.

  «Heldigvis er disputer med supportere ekstremt sjeldent. Det er grunnen til at handlingene til denne «såkalte» supporteren går mot alt den saudiske fotballen representerer, og vi fordømmer hendelsen fullstendig», skriver forbundet.

  Hamdallah var i Marokkos VM-tropp i 2022 og spilte for 1.-divisjonsklubben Aalesund for elleve år siden. (NTB)

  Abderrazak Hamdallah
  Foto: AP
 • Nadal gjør comeback i Barcelona: – Skal behandle det som mitt siste år

  Rafael Nadal bekreftet mandag at han skal spille Barcelona Open. Der møter han Flavio Cobolli fra Italia i første runde tirsdag.

  – For meg er det en gave å kunne være her i Barcelona, jeg vil behandle det som mitt siste år her og jeg vil nyte hvert øyeblikk, sa Nadal om turneringen han har vunnet rekordmange 12 ganger tidligere.

  Nadal har ikke spilt siden Brisbane International i januar på grunn av skade. Han har senere måttet trekke seg fra en rekke store turneringer, inkludert Australian Open, Indian Wells og Monte-Carlo Masters.

  Turneringen i Barcelona blir Nadals første på grus siden han slo Casper Ruud i finalen av French Open i mai 2022.

  Nadal
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal