NRK Meny
Normal

Spania forbedret to utrolige statistikker

Ikke siden den første kampen i europamesterskapet i 2012 har Spania sluppet inn mål i EM. Ei heller i dag.

Spania vant 3-0 over Tyrkia i fotball-EM. Komm; Thomas Lerdahl.

VIDEO: Målene fra kampen mellom Spania og Tyrkia.

Laster innhold, vennligst vent..

Spania har faktisk ikke tapt mot Tyrkia i en offisiell landskamp på 52 år. Kun én gang tidligere har Tyrkia slått Spania.

I dag viste de regjerende europamesterne hvorfor de er nettopp det.

Bunnsolid forsvarsspill førte dem til europamesterskapstittelen i forrige EM. I årets mesterskap har de opprettholdt den statistikken. I den første kampen i gruppespillet vant Spania 1-0 mot Tsjekkia.

I dag holdt de nullen for sjuende gang på rad i EM-sammenheng.

– Jeg er stolt av alle spillernee og det nivået vi viser. To kamper er vunnet, seks poeng og kan slappe litt av mot den tredje kampen. Men målet er å øke spillet utover i turneringer, sier Andrés Iniesta etter kampen.

To mål på tre minutter

Før mesterskapet var de fleste ekspertene enige om at Spania var solide defensivt. Spørsmålet var hvem som skulle score målene i år.

Svaret er Alvaro Morata og Nolito.

Komm; Thomas Lerdahl.

VIDEO: Morata setter inn 3-0, etter en målgivende pasning fra offside-plasserte Jordi Alba.

Morata sendte Spania i føringen etter 34 minutter, etter en målgivende pasning fra Nolito. Tre minutter senere doblet nevnte Nolito.

I andre omgang var Morata frempå igjen. Iniesta slo en nydelig pasning gjennom det tyrkiske forsvaret. Alba plukker opp ballen, og spiller den på tvers foran keeper til Morata. Alba var riktignok i en hårfin offside, men målet ble dømt.

– Det var et herlig øyeblikk og jeg er veldig fornøyd. Vi er klare for åttendedelsfinalen og nå skal vi prøve å vinne gruppa, sier tomålsscoreren etter kampen.

Laster Twitter-innhold

Ingen EM-tap siden 2004

Etter det døde egentlig kampen ut. Tyrkia var nærmest de siste 20 minuttene, men fikk ikke mål. Begge lag så ut til å synes det var greit å spare litt på kreftene.

Seieren gjør at Spania er klare for sluttspillet allerede etter to kamper. Deres siste kamp er mot Kroatia den 21.juni. Det blir en ren gruppefinale i gruppe D.

Etter kampen har de spilt 690 minutter uten å slippe inn mål i EM-sammenheng. Sist de tapte i EM var i 2004. Det må kunne kalles imponerende.

– Om man kun ser på resultatet ser det ut som om dette var enkelt. Men Tyrkia er et godt lag med spillere som er i fysisk god form. Men vi spilte en god kamp og klarte å slå dem.

– Tollererer ikke slike resultat

Tyrkias trener, Fatih Terim, var langt ifra fornøyd med egne spillere etter kampen. I første omgang holdt de trykket oppe mot de regjerende mesterne, men da 3-0-målet kom i det 40. minutt mistet de helt piffen.

– De spilte bedre enn oss, jeg er ikke fornøyd med måten vi spiller på. Vi faller bare sammen og gir opp. Jeg likte det ikke, sier Terim.

Siste nytt

 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP
 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 10. etappe
Tour de France: 10. etappe
Sport i dag