Hopp til innhold

Sør-Korea har gitt Jürgen Klinsmann sparken

Det sørkoreanske fotballforbundet (KFA) har avsluttet kontrakten med sin tyske trener Jürgen Klinsmann, ifølge en uttalelse.

Et rådgivende organ ba tidligere i uken forbundet om å gi tyskeren sparken. Dette skjedde etter at laget tapte semifinalen i asiamesterskapet mot Jordan i forrige uke.

Anbefalingen er nå tatt til følge.

– KFA (det sørkoreanske forbundet) har besluttet å bytte ut hovedtreneren etter en helhetlig vurdering, heter det i uttalelsen

Klinsmann tok over som sørkoreansk landslagstrener for et snaut år siden. Kontrakten hans strakte seg i utgangspunktet til etter VM-sluttspillet i 2026.

Klinsmann hadde en stor spillerkarriere og vant blant annet VM med hjemlandet i 1990 og EM i 1996. Han ble to ganger kåret til Tyskland fremste spiller.

Etter karriereslutt i 2004 har han hatt flere trenerjobber med blandet suksess. Han ble Tyskland-trener like etter at han la opp, en rolle han forlot to år senere etter å ha ledet laget til VM-bronse. I tillegg har han vært trener for Bayern München, USAs herrelandslag og Hertha Berlin. (NTB)

Klinsmann
Foto: AFP

Siste nytt

 • Martin Ødegaard tilbake på trening før storkampen mot Bayern München

  Arsenal-kaptein Martin Ødegaard var sammen med resten av laget som forbereder seg til kvartfinalen i Champions League mot Bayern München.

  Det opplyser Sky Sports.

  Ødegaard tuslet av banen etter 77 minutter mot Aston Villa i helgen.

  – Han hadde et problem med beinet, det er årsaken (til at han ble tatt av), sa Arsenal-sjef Arteta, ifølge BBC.

  Onsdag kveld møtes Bayern München og Arsenal. Det første oppgjøret endte 2-2 i London. (NTB)

  Ødegaard
  Foto: Reuters
 • Start-oppdatering etter Torkildsens hodesmell: – Kraftig hjernerystelse

  Starts sisteskanse Jasper Silva Torkildsen (20) pådro seg en «kraftig hjernerystelse» under bortekampen mot Mjøndalen mandag. Han er tilbake i Kristiansand nå.

  Det skriver 1.-divisjonsklubben Start på sine nettsider.

  Etter kampen ble han fraktet til Drammen sykehus hvor han ble holdt over natten for observasjon.

  «Jasper har det etter forholdene bra. Tirsdag formiddag ble han skrevet ut av sykehuset i Drammen og dro hjem til Kristiansand, hvor han vil bli videre fulgt opp av klubbens medisinske personell», skriver Start. (NTB)

  Start keeper
  Foto: NTB
 • «Kniklas» ute i lengre periode: Ikke aktuell før tidligst til høsten

  Niklas Jensen Wassberg, «Kniklas», blir borte fra fotballbanen i en lengre periode. Det skriver Brann på sine nettsider.

  – Niklas har fått en kneskade som vi fremdeles utreder og gjør vurderinger av hvilke behandlingstiltak vi skal utføre. Men det er uansett ikke aktuelt for han å være på banen igjen før tidligst til høsten, sier Brann-lege Arne Instebø.

  Det var under søndagens kamp mot Viking at 19-åringen pådro seg en kneskade.

  – Det er utrolig kjipt og veldig tungt å få denne skaden nå, men nå skal vi sammen med det medisinske apparatet finne ut hva som blir veien videre, sier Jensen Wassberg.

  Niklas Jensen Wassberg
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal