Hopp til innhold

Takker været for sølvet

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Emil Hegle Svendsen tok sølv i skiskytingssprinten, men måtte noe uventet se seg slått av en franskmann i et renn som ble preget av at det begynte å snø kraftig.

Både Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen hadde valgt å gå ut tidlig, og det skulle vise seg at lønte seg for førstnevnte.

– Jeg tror jeg hadde griseflaks med det været. Det må ha vært sendt fra oven, sa Hegle Svendsen etter målgang.

For mot slutten av løpet hans begynte det å lave ned med våt snø, og selv om nedbøren roet seg var løypene blitt mye tyngre. Noe hans lagkamerater som startet senere fikk merke.

– Jeg så at Lars Berger gikk ut i snøføyka og tenkte bare nei, nei nei. Selv måtte jeg bare komme meg til mål fordi det snødde slik.

Vincent Jay går i mål - skiskyting sprint OL

Vincent Jay gikk inn til seier fra sin sjette startposisjon.

Foto: Andrew Medichini / Scanpix/AP

Sølvgutten var selv ganske fornøyd med farten i løypa, men syntes ikke at det var helt topp da han ble intervjuet før sølvet var helt klart.

– Dagens løp var var nesten. Det manglet det siste, men det var heller ikke dårlig.

Etter som resten av løperne kom seg i mål viste det seg derimot at løpet var mer enn nesten.

Likevel måtte Hegle Svendsen stille seg bak en med et enda tidligere startnummer.

Franskmannen Vincent Jay fullførte de 10 kilometerne 12,2 sekunder raskere enn nordmannen. Dermed kunne han fra sitt startnummer 6 innta toppen av seierspallen.

Skjøt seg bort

Mens Ole Einar Bjørndalen som mange hadde store forventninger til skjøt seg bort allerede på første skyting.

Les: Norsk stjernemannskap på sprinten

Ole Einar Bjørndalen går i mål på OL-sprinten

Det ble ikke medalje på Ole Einar Bjørndalen etter fire bom på standplass.

Foto: Janerik Henriksson / Scanpix

I den liggende skytingen ble det hele tre bom på Bjørndalen i en skyteserie som ikke var helt etter oppskriften.

– Det var ingen god start. Jeg tok en feil avgjørelse ved å legge meg på skive nummer en, og skjøt for dårlig på liggende, sa Bjørndalen etter målgang.

Se:

HELE LØPET I OPPTAK

Etter å ha bommet enda en gang på den stående skytingen kom ikke Bjørndalen inn blant de ti beste, det ble en 17. plass.

– Det gikk ikke veien for meg i dag, og da har jeg ikke sjans, konkluderte Bjørndalen etter løpet.

Dårligere forhold

Utover i løpet ble forholdene stadig dårligere. Med mye nedbør i form av sludd ble sikten betydelig svekket og farten i sporet ble heller ikke bedre.

Dermed fikk nok forholdene mye å si for utfallet av øvelsen.

De to andre norske utøverne kom dermed et godt stykke bak på resultatlistene. Lars Berger endte på 46. plass og Halvard Hanevold på 24.

Siste nytt

  • Nytt blodig fall for Karlsson

    Den svenske langrennsstjernen har gjort det igjen. Akkurat som i fjor har hun gått på trynet med et blodig fall som resultat.

    I fjor på denne tiden la hun ut et bilde fra et fall i Östersund. Denne gangen er Bruksvallarna åstedet, skriver Aftonbladet.

    – Det begynner å bli en tradisjon, skriver hun selv på Instagram.

    «Rivstartar det nye treningsåret», har hun meldt på sin egen historie med et blodig bilde, men med et blidt fjes.

    Karlsson er for tiden på plass på det kjente svenske skistedet Bruksvallarna i forbindelse at årets treningssesong er i gang igjen. Karlsson er på det svenske landslaget i langrenn også denne sesongen. (NTB)

    Verdenscup i langrenn sprint
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Brann med skarp advarsel til fansen

    Brann fraråder på det sterkeste supportere om å kjøpe billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord på svartebørsen. Klubben påpeker at dette er ulovlig.

    Branns hjemmekamp på fotballens festdag ble som alltid utsolgt på svært kort tid. Nå har bergensklubben registrert at mange både ønsker å selge og kjøpe til billetter til langt over markedspris.

    På egne nettsider advarer Brann mot å la seg lokke av dette.

    «Kort tid etter at det åpne salget av billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord startet var det utsolgt, og det er mange som prøver desperat å sikre seg billetter. Brann vet også at flere tilbyr seg å selge sin plass til en grov overpris», skriver klubben i en uttalelse.

    Svartebørs-salg omtales videre som uakseptabelt og et brudd på norsk lov.

    (NTB)

    Eliteserien 2023: Hamkam - Brann
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Landslagsspiller drakk øl på tribunen i VM - ble utestengt fra landslaget i ett år

    21-åringene Philip Granath og Ole Julian Bjørgvik-Holm var igjen ikke med i troppen da den norske VM-troppen i ishockey ble presentert mandag.

    De to lovende spillerne spilte begge i VM i fjor, og på slutten av pressekonferansen avslørte landslagssjef Tobias Johansson grunnen: En disiplinær overtredelse under VM i fjor.

    Landslagssjefen ønsker overfor NRK ikke å si noe om den konkrete hendelsen, men omtaler det hele slik:

    – En oppførsel som vi ikke synes er verdig et landslag.

    NRK har kontaktet både Granath og Bjørgvik-Holm angående utestengelsen. Til TV 2 avslører Granath hvorfor han er utestengt.

    – Forrige VM var jeg og et par andre på tribunen og tok et par øl. Så det er den disiplinære overtredelsen, sier Granath til TV 2.

    Han fortsetter:

    – Det skjedde under en kamp vi så. Jeg spilte de første kamp og fikk beskjed om at jeg ikke skulle spille mer, så tok jeg en pils. Utrolig dumt og jeg angrer på det i etterkant. Står for det jeg gjorde, men hadde ikke gjort det igjen, sier han til TV 2.

    Johansson sier til NRK at han angrer på at de ikke vært åpne om årsaken utad tidligere, men at de står for avgjørelsen om å utestenge de to spillerne denne sesongen - en utestengelse som er over etter VM.

    – Jeg ønsker at jeg hadde gjort det annerledes. Kommunikasjonen har ikke vært bra, innrømmer Johansson.

    Granath
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal