NRK Meny
Normal

Solskjær går langt i å avkrefte United-tilbud

MOLDE (NRK.no): Ole Gunnar Solskjær bare smiler av ryktene om at han er aktuell som ny Manchester United-manager, og sier han ikke sjekket mailen etter nye jobbtilbud da han fikk høre om Sir Alex Fergusons avgang.

Ole Gunnar Solskjær ble noe forundret over Alex Fergusons avgang, men er sikker på at Manchester United har både en plan og en arvtaker klar.

SE VIDEO: Molde-manager Ole Gunnar Solskjær er svært hemmelighetsfull om Sir Alex Fergusons etterfølger.

ogs

Ole Gunnar Solskjær har vært blant bookmakernes favoritter til å bli ny United-manager.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Det kom som en overraskelse på meg da jeg fikk høre om det i morges. Han har nok tenkt seg godt og lenge om, sier Ole Gunnar Solskjær om Sir Alex Fergusons beslutning om å gi seg som manager for Manchester United.

Solskjær lanseres verden over som en av de heteste kandidatene til å ta over jobben, og vil verken bekrefte eller avkrefte om han har vært aktuell.

Tror han vet hvem som tar over

Han går likevel langt i å avkrefte at han har fått noen konkret tilbud etter avgangen.

– Sjekket du SMS og e-post og lette etter jobbtilbud da du fikk høre om det?

– Nei, jeg er ganske sikker på hvem som blir neste manager. Jeg tror jeg vet hvem det er, sier Solskjær og smiler.

Molde-treneren har legendestatus i Manchester United, som han spilte 11 sesonger for. I tillegg har han vært trener for reservelaget. Bookmakerne har stort sett hatt ham på topp fem-listen over sine favoritter til å bli ny United-manager etter Fergusons avgang.

Solskjær vil ikke si hvem han tror den neste manageren er, men legger ikke skjul på at han har gjort opp sin egen mening.

– Klubben har helt sikkert tatt sitt valg og jeg har min mening om hvem jeg tror det blir og hvem det burde være, sier han.

– Jeg har alltid Manchester United i hjertet og hodet og tenker på hvordan det skal gå med dem. Jeg er hundre prosent sikker på at de har rette mannen. Dette har de visst lenge og jeg tror ikke sjefen tok avgjørelsen i går kveld.

Tror ikke United blir veldig annerledes

Everton-trener David Moyes er storfavoritt til å få jobben. Anerkjente The Times hevder å vite at han blir presentert som ny United-manager innen det neste døgnet.

– Det er mange navn som blir nevnt nå, så det blir nok snart offentliggjort, sier Solskjær.

– Tror du vi får se et annerledes United neste sesong?

– Det er en klubb med tradisjoner og kontinuitet. De har nok tenkt godt og vel gjennom hvem som tar over etter Fergie, fastslår Solskjær.

72150118MU051_MUFC_Training

Alex Ferguson og Ole Gunnar Solskjær har et godt forhold, også etter at nordmannen forlot Manchester United for godt i 2010. Her er de to avbildet under en pressekonferanse i 2006.

Foto: John Peters / Man Utd via Getty Images

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal