Svendsen revansjerte et blytungt VM med en solid tredjeplass

KONTIOLAHTI (NRK) En snau måned etter at han ble liggende urørlig i målområdet slo Emil Hegle Svendsen (31) tilbake og tok en sterk tredjeplass.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Halvard Hanevold og Ola Lunde

– Skytingen satt som et skudd i dag. Det var virkelig artig å komme inn her og skyte ti treff, sa Svendsen til NRK etter målgang.

Etter en litt roligere treningsperiode var overskuddet tilbake for Svendsen etter et tungt VM i Hochfilzen. Der falt han blant annet om i målområdet og ble liggende i ti minutter. Trolig var det blodtrykksfall som satte trønderen ut av spill etter VM-sprinten.

– Jeg har trent greit masse, men ikke veldig mye. Jeg har trent jevnt og da har jeg fått litt overskudd. Det virker å ha vært en grei løsning, fortsatte Svendsen.

– Det var ikke artig under VM. Da føltes det som et par skritt tilbake, avsluttet han.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Halvard Hanevold og Ola Lunde

God norsk dag på standplass

Selv om nordmennene hadde en glitrende dag på standplass, holdt det ikke mot den suverene verdenscuplederen Martin Fourcade. Svendsen (3.-plass), Bø (4.-plass) og Vetle Sjåstad Christiansen (13.-plass) noterte seg alle for ti treff. Bjørndalen måtte tåle én bom, men likevel gikk veteranen inn til en 8.-plass.

Bø var fornøyd med fullt hus og et godt langrenn, men følte likevel at en fjerdeplass var litt dårlig betalt.

– Jeg syns jeg gjør et godt løp og det er synd at jeg ikke sitter igjen med mer, sa Thingnes Bø til NRK.

Lars Helge Birkeland ble nummer 21 med én bom, mens Tarjei Bø ble nummer 32 med to bom.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Halvard Hanevold og Ola Lunde

Historiske Fourcade

Selv med én bom tok franskmannen sin 13. seier denne sesongen og ble dermed den herreløperen som har tatt flest seiere i løpet av én sesong.

– Fourcade har én bom, men han har gått raskt i dag. Skiskyting er morsomt, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.

Dermed slo franskmannen Ole Einar Bjørndalens rekordsesong i 2005, da skiskytterkongen fra Simostranda tok 12 seiere.

Rekorden i én sesong, uavhengig av kjønn, er det svenske Magdalena Forsberg som har. I 2000/2001-sesongen tok hun hele 14 seiere. Den kan Fourcade tangere på jaktstarten lørdag.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Halvard Hanevold og Ola Lunde.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Boasson Hagen står over klassiker

  Edvald Boasson Hagen stiller ikke til start i Milano-Sanremo på lørdag. Han vil prioritere trening foran brosteinsklassikerne i Belgia senere i vår. Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm, Amund Grøndahl Jansen og Sondre Holst Enger stiller til start.

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Engelsk kvinnefotball får millioner

  Den engelske banken Barclays spytter inn 110 millioner kroner over tre år og blir navnesponsor for den engelske toppserien i fotball for kvinner. Dermed får ligaen, der Maren Mjelde og Maria Thorisdottir spiller for Chelsea, et solid økonomisk løft.

  Mjelde Thorisdottir
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Vindproblemer for telemarkskjørere

  Kraftig vind på Rjukan gjør at den klassiske konkurransen i VM foreløpig er utsatt til klokken 15. Det er også varslet at det kan bli aktuelt med ytterligere utsettelser. Det skal etter planen kjøres klassisk telemarkkjøring for både kvinner og menn.

  VM i Telemark
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal