NRK Meny
Normal

Svendsen om kollapsen: – Det var skremmende

HOCHFILZEN/OSLO (NRK): En rystet Emil Hegle Svendsen er likevel klar for VM-comeback etter den dramatiske kollapsen.

Bjørndalen gir støtte til Svendsen

– Det var skremmende det som skjedde. Du klarer ikke tenke så mye når du ligger der og det står mye folk rundt deg, sier Svendsen til NRK.

Og legger til:

– Det var litt pinlig når de andre sto og feiret medaljer.

Trønderen snakket for første gang med pressen om lørdagens kollaps, der han ble liggende ti minutter i snøen før han kom seg på beina.

Svendsen sto derfor over søndagens jaktstart, men nå er det bekreftet at han vender tilbake på laget til torsdagens normaldistanse i Hochfilzen.

– Jeg er klar for å konkurrere igjen, sier han.

Emil Hegle Svendsen

KLAR IGJEN: Emil Hegle Svendsen innrømmer at lørdagens kollaps var en ekkel opplevelse.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Svendsen trente som vanlig søndag, og har gjennomgått medisinske undersøkelser – uten at det kom noen konkrete svar.

Etter sprinten meldte landslagslege Petter Sørensen at kollapsen skyldtes «et blodtrykksfall som følge av utmattelse og høy temperatur i luften».

Svendsen innrømmer at han er redd for å oppleve det samme igjen.

– Man frykter at det kan skje igjen, men jeg må bare krumme nakken og gjøre det som skal til. Man må bare tenke på at man har gått mange renn der det ikke har skjedd, sier han.

Siste nytt

 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal