NRK Meny
Normal

Svendsen om kollapsen: – Det var skremmende

HOCHFILZEN/OSLO (NRK): En rystet Emil Hegle Svendsen er likevel klar for VM-comeback etter den dramatiske kollapsen.

Bjørndalen gir støtte til Svendsen

– Det var skremmende det som skjedde. Du klarer ikke tenke så mye når du ligger der og det står mye folk rundt deg, sier Svendsen til NRK.

Og legger til:

– Det var litt pinlig når de andre sto og feiret medaljer.

Trønderen snakket for første gang med pressen om lørdagens kollaps, der han ble liggende ti minutter i snøen før han kom seg på beina.

Svendsen sto derfor over søndagens jaktstart, men nå er det bekreftet at han vender tilbake på laget til torsdagens normaldistanse i Hochfilzen.

– Jeg er klar for å konkurrere igjen, sier han.

Emil Hegle Svendsen

KLAR IGJEN: Emil Hegle Svendsen innrømmer at lørdagens kollaps var en ekkel opplevelse.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Svendsen trente som vanlig søndag, og har gjennomgått medisinske undersøkelser – uten at det kom noen konkrete svar.

Etter sprinten meldte landslagslege Petter Sørensen at kollapsen skyldtes «et blodtrykksfall som følge av utmattelse og høy temperatur i luften».

Svendsen innrømmer at han er redd for å oppleve det samme igjen.

– Man frykter at det kan skje igjen, men jeg må bare krumme nakken og gjøre det som skal til. Man må bare tenke på at man har gått mange renn der det ikke har skjedd, sier han.

Siste nytt

 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

 • Strømmen senka Sogndal

  Strømmen har hatt ein tung sesong i 1.-divisjon så langt, men fekk seg ein opptur då dei vann 1–0 heime mot Sogndal i dag. Sindre Mauritz-Hansen scora kampens einaste mål etter om lag éin time. Strømmen klatra dermed opp på kvalikplass.

 • På bedringens vei

  Den tidligere brasilianske fotballstjernen Ronaldo er utskrevet fra sykehuset i Spania. Han ble syk forrige uke og lagt inn da tilstanden forverret seg. – Er allerede hjemme etter noen dager på sykehus, meldte han via sosiale medier.

  Ronaldo
  Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal