Bakakselen røk – VM-forspranget krympet

Petter Solberg kunne nærmest sikret seg VM-tittelen i rallycross i Tyrkia denne helga. Men i stedet røk bakakselen, og VM-forspranget krympet.

Petter Solberg

UHELDIG: Petter Solbergs VM-ledelse ble nesten halvert etter at bakakselen røk under VM-runden i Tyrkia

Foto: Steinli, Jørgen / NTB scanpix

– Vi har kjørt veldig safe og bra hele helgen, og vi hadde flyt. Men drivakselen røyk i starten av semifinalen, dessverre. Det var synd, da var jeg lei meg, sier Solberg til NRK.

Petter Solberg hadde 35 poengs ledelse til sin svenske rival Timmi Hansen før denne VM-runden, men ledelsen krympet dramatisk da Solberg fikk problemer.

– De dro innpå med 16 poeng. Jeg leder med 19 og det er tøft. Dette her blir en spennende thriller nå mot de neste to løpa, men jeg håper virkelig å få kontroll på dette her. Vi skal teste igjen i morgen, hele teamet blir igjen og vi venter ikke på at noe skal forbedre seg. Vi må bare teste mer, that's it, sier Solberg.

Problematisk underlag

Underlaget på banen – asfalt med litt grus – skapte hodebry for Solberg. Han fant ikke et optimalt oppsett på bilen, og dermed gikk det veldig glatt.

Solberg nærmest skled seg igjennom de tre første heatene. Først i fjerde heat fikk Solberg-teamet til et bra oppsett og fart på bilen. Da var det bare Matias Ekström som var et sekund raskere enn Solberg over mål.

Nordmannen var klar for semifinale, men det ble raskt klart at noe var galt. Solberg fikk ikke fart på bilen. Han fant snart ut årsaken:

Bakre drivaksel var røket. Solberg måtte slite for å komme igjennom for i alle fall å sikre seg ett poeng.

– Jeg har troen

Da ble det ingen finale for Solberg. Dermed ble forspranget hans nesten halvert. Timmi Hansen er nå bare 19 poeng bak nordmannen.

Hansen knivet mot en annen nordmann i finalen, Adreas Bakkerud, og vant. Bakkerud endte på andreplass.

To runder gjenstår i årets VM. Rallyet i Italia går om to uker, før sesongen avsluttes i Argentina.

Jeg har troen som bare det. Vi er raske og det går bra. Peugeot er veldig gode akkurat nå, men det er bare å holde fokus. Teamet gjør det de kan, men jeg har en god følelse, og den neste banen i Italia liker jeg veldig godt. Det blir spennende, sier Petter Solberg.

Siste nytt

 • – Zlatan blir værende i USA

  Zlatan Ibrahimovic blir værende i Los Angeles Galaxy i amerikanske Major League Soccer. Milan gir opp jakten på svensken. Det bekrefter Milans sportsdirektør Leonardo.

  – Han hadde gitt Galaxy sitt ord på at han ville bli dersom klubben imøtekom hans krav.

  ZLATAN IBRAHIMOVIC
  Foto: Elisa Ferrari/TT / TT NYHETSBYRÅN
 • Quintero-perle sikret River trofeet

  Det har vært mye bråk rundt årets Copa Libertadores-finale. Søndag ble den endelig spilt, i Madrid. Kampen gikk til ekstraomganger etter Benedetto- og Pratto-scoringer, og der fikk Boca rødt kort. Da klinket Juan Quintero til med strak vrist. Ballen smalt via tverrliggeren og i mål. Boca kastet keeperen frem, og Martinez scoret 3-1 i åpent nett. River Plate er årets Libertadores-mestere.

  Quintero
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Elverum med sjokktap mot bunnlag

  Elverum gikk på en skikkelig håndballmine med 29-30-smellen borte mot Nærbø. Søndagens seriekamp bød på hele tre røde kort. – Vi er for dårlige, rett og slett, sa trener Michael Apelgren til Østlendingen.

  Mesterligaen i håndball : Elverum - Orlen Wisla Plock (Polen)(28-30)
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag