NRK Meny
Normal

Bakakselen røk – VM-forspranget krympet

Petter Solberg kunne nærmest sikret seg VM-tittelen i rallycross i Tyrkia denne helga. Men i stedet røk bakakselen, og VM-forspranget krympet.

Petter Solberg

UHELDIG: Petter Solbergs VM-ledelse ble nesten halvert etter at bakakselen røk under VM-runden i Tyrkia

Foto: Steinli, Jørgen / NTB scanpix

– Vi har kjørt veldig safe og bra hele helgen, og vi hadde flyt. Men drivakselen røyk i starten av semifinalen, dessverre. Det var synd, da var jeg lei meg, sier Solberg til NRK.

Petter Solberg hadde 35 poengs ledelse til sin svenske rival Timmi Hansen før denne VM-runden, men ledelsen krympet dramatisk da Solberg fikk problemer.

– De dro innpå med 16 poeng. Jeg leder med 19 og det er tøft. Dette her blir en spennende thriller nå mot de neste to løpa, men jeg håper virkelig å få kontroll på dette her. Vi skal teste igjen i morgen, hele teamet blir igjen og vi venter ikke på at noe skal forbedre seg. Vi må bare teste mer, that's it, sier Solberg.

Problematisk underlag

Underlaget på banen – asfalt med litt grus – skapte hodebry for Solberg. Han fant ikke et optimalt oppsett på bilen, og dermed gikk det veldig glatt.

Solberg nærmest skled seg igjennom de tre første heatene. Først i fjerde heat fikk Solberg-teamet til et bra oppsett og fart på bilen. Da var det bare Matias Ekström som var et sekund raskere enn Solberg over mål.

Nordmannen var klar for semifinale, men det ble raskt klart at noe var galt. Solberg fikk ikke fart på bilen. Han fant snart ut årsaken:

Bakre drivaksel var røket. Solberg måtte slite for å komme igjennom for i alle fall å sikre seg ett poeng.

– Jeg har troen

Da ble det ingen finale for Solberg. Dermed ble forspranget hans nesten halvert. Timmi Hansen er nå bare 19 poeng bak nordmannen.

Hansen knivet mot en annen nordmann i finalen, Adreas Bakkerud, og vant. Bakkerud endte på andreplass.

To runder gjenstår i årets VM. Rallyet i Italia går om to uker, før sesongen avsluttes i Argentina.

Jeg har troen som bare det. Vi er raske og det går bra. Peugeot er veldig gode akkurat nå, men det er bare å holde fokus. Teamet gjør det de kan, men jeg har en god følelse, og den neste banen i Italia liker jeg veldig godt. Det blir spennende, sier Petter Solberg.

Siste nytt

 • Gulldén blir best betalt

  Svenske Isabelle Gulldén blir verdens best betalt kvinnelige håndballspiller når hun flytter til franske Brest. Hun får snaut 3 millioner i lønn per sesong. Det er Aftonbladet som erfarer beløpet.

  Isabelle Gulldén
  Foto: Jonas Ekströmer/tt/tt / NTB scanpix
 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag