NRK Meny
Normal

Gallionsfiguren Solberg – ti år med gledestårer og jubelbrøl

Storebror Henning mener Petter Solberg har vært en frontfigur for norsk bilsport i over et tiår. I helgen ble lillebroren historisk igjen.

Petter Solbergs jubelkarriere.

Følelsesmennesket Petter Solberg har gitt oss uforglemmelige øyeblikk i over et tiår. Gjenopplev noen av de største oppturene.

– Det har han vært hele tiden, sier storebror Henning Solberg om lillebrorens status som gallionsfigur i norsk bilsport, og fortsetter:

– Det har han vært helt siden han vant VM i 2003. En bra frontfigur for norsk bilsport. Absolutt!

Gjenopplev noen av Solberg-triumfene øverst i saken.

Kroner stor karriere

Petter Solberg

Petter Solberg jubler over å ha blitt tidenes første verdensmester i rallycross.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Henning Solberg så i helgen sin yngre bror bli historisk, da han ikke bare ble førstemann noensinne til å vinne VM i rallycross, men også første gjennom tidene til å kunne kalle seg verdensmester i to ulike bilsportgrener.

– Jeg tror ikke det. Det var jo kjempetriumf! I rallycross trenger du god porsjon flaks, og dyktige mekanikere og team rundt. Petter er en av de beste sjåførene der, men det skal gå hele året uten stygg krasjing, sier Henning Solberg.

– Det er jo første gangen det er VM i rallycross, og det er morsomt at den gikk til Norge og Petter!

Solberg hylles

Gårsdagens triumf i Italia får flere nåværende og tidligere helter til å trekke frem store ord om Spydeberg-sjåføren:

– Et stort gratulerer til Petter Solberg med en fortjent VM-tittel i rallycross. Vi viser igjen at Norge er en stormakt i internasjonal rallycross, sier Sverre Isachsen, som selv ble tredobbelt europamester i rallycross mellom 2009-2011, og får støtte av Martin Schanche:

– Er du først i verden, så er du først i verden. Det er bare å bukke, og gratulere, sier «mr. Rallycross».

Sverre Isachsen, Petter Solberg og Henning Solberg samlet.

Tre av Norges fremste bilsportsjåfører, Sverre Isachsen, Petter Solberg og Henning Solberg, samlet.

Foto: Lars Gange, subaru.com/rally

Rally-gullet fortsatt størst

Helgens bragd setter 39-åringen inn i bilsportshistorien på en helt ny måte. Tross den ferske verdensmestertittelen, er ikke Henning Solberg i tvil om hva som blir stående som lillebrorens ubestridte høydepunkt.

– Det går jo ikke an å sammenligne det med rallyvinsten en gang – dét gjør det ikke. Han og teamet har jobbet bra i hele år, og de fikk igjen mye for det, men det er ikke i nærheten av rallyet han vant den gangen, sier eldstemann Solberg.

Siste nytt

 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Muller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag