NRK Meny
Normal

Solberg nede for telling igjen

Nå er yngstebror Solberg så dårlig at han knapt kommer seg ut av senga.

Petter Solberg
Foto: Paulo Duarte / AP

Petter Solberg har blitt enda dårligere igjen etter at han kjørte Rally Portugal med både legionella og et annet virus i kroppen.

Burde stått over

Torsdag kveld før starten av Rally Portugal fikk han svar på blodprøvene som viste at han hadde blant annet hadde legionella i kroppen. Nordmannen burde aldri ha kjørt rallyet der han endte på 4. Plass.

– Må du så må du, sier Solberg til NRKsport. Jeg bare måtte, men jeg burde ikke kjørt. Jeg må holde meg mest mulig i ro og har fått en knallhard antibiotikakur nå.

I går bar det rett til legen da han kom hjem fra Portugal. Da hadde han vært under oppsikt av legen til Sebastien Loen under rallyet.

Ser alvoret

– Legen til Loeb snakket med legen min hjemme i Monaco. Jeg har tatt en haug med blodprøver og fredag skal jeg ta flere, pluss at de blant annet skal ta bilder av lungene mine. Jeg har forstått at legionella ikke er noe å spøke med, det er jo flere mennesker, blant annet i Norge som har dødd av det, sier en slapp Petter Solberg.

Legionellasmitten har han trolig pådratt seg under Rally Kypros. Nå håper Solberg antibiotikaen skal gjøre ham fort frisk. Neste Rally er i Argentina om drøye 2 uker.

Samtidig har han bestemt seg for å kun satse på rally. Han dropper Le Mans-serien og SPA-løpet i Belgia i begynnelsen av mai.

– Det kan hende jeg kjører et løp i slutten av sesongen, men nå vil jeg konsentrer meg om rally, siden det har gått så bra, avslutter 34-åringen.

Siste nytt

 • Norendal brøt IOCs sponsorregler

  Silje Norendal (24) har en privat sponsoravtale med Under Armour og reklamerte synlig for utstyrsleverandøren under forrige ukes slopestylefinale, skriver TV2. Det er brudd på regelverket til IOC. Men det får ingen konsekvenser for snowboardstjernen.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Snowboard kvinner.
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Skuffet Falk sendes hjem

  Den svenske langrennsløperen Hanna Falk får ikke gå flere distanser i OL. 28-åringen var langt nede etter å ha blitt vraket til stafetten lørdag. Anna Haag ble valgt foran løpere som Ida Ingemarsdotter og Falk på førsteetappen.

  VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD FRISTIL
  Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / NTB scanpix
 • Hockeylag får ikke lov å håndhilse

  USAs hockeylag har fått beskjed om å «fist-bumpe» med hverandre i stedet for håndhilse, for å unngå spredning av noroviruset, som er svært smittsomt. Så langt er det bekreftet 283 tilfeller smittet av viruset, som nå oppholder seg i karantene.

  Pyeongchang Olympics US Zapolski
  Foto: Peter Kneffel / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter 500 m menn
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang