Solberg nede for telling igjen

Nå er yngstebror Solberg så dårlig at han knapt kommer seg ut av senga.

Petter Solberg
Foto: Paulo Duarte / AP

Petter Solberg har blitt enda dårligere igjen etter at han kjørte Rally Portugal med både legionella og et annet virus i kroppen.

Burde stått over

Torsdag kveld før starten av Rally Portugal fikk han svar på blodprøvene som viste at han hadde blant annet hadde legionella i kroppen. Nordmannen burde aldri ha kjørt rallyet der han endte på 4. Plass.

– Må du så må du, sier Solberg til NRKsport. Jeg bare måtte, men jeg burde ikke kjørt. Jeg må holde meg mest mulig i ro og har fått en knallhard antibiotikakur nå.

I går bar det rett til legen da han kom hjem fra Portugal. Da hadde han vært under oppsikt av legen til Sebastien Loen under rallyet.

Ser alvoret

– Legen til Loeb snakket med legen min hjemme i Monaco. Jeg har tatt en haug med blodprøver og fredag skal jeg ta flere, pluss at de blant annet skal ta bilder av lungene mine. Jeg har forstått at legionella ikke er noe å spøke med, det er jo flere mennesker, blant annet i Norge som har dødd av det, sier en slapp Petter Solberg.

Legionellasmitten har han trolig pådratt seg under Rally Kypros. Nå håper Solberg antibiotikaen skal gjøre ham fort frisk. Neste Rally er i Argentina om drøye 2 uker.

Samtidig har han bestemt seg for å kun satse på rally. Han dropper Le Mans-serien og SPA-løpet i Belgia i begynnelsen av mai.

– Det kan hende jeg kjører et løp i slutten av sesongen, men nå vil jeg konsentrer meg om rally, siden det har gått så bra, avslutter 34-åringen.

Siste nytt

 • City tok over tabelltoppen

  Manchester City hadde få problemer med å ta seg av West Bromwich tirsdag kveld. To ganger Ilkay Gündogan og et mål hver av Raheem Sterling, Riyad Mahrez og João Cancelo sørget for at City vant 5–0.

  Dermed tok de lyseblå over tabelltoppen fra Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. De er nå et poeng foran byrivalen med like mange kamper spilt.

  I den andre senkampen tirsdag fortsatte oppturen for Arsenal. Stuart Armstrong sendte Southampton i ledelsen, men Nicolas Pépé, Bukayo Saka og Alexandre Lacazette gjorde at Arsenal tok tre nye poeng og klatret til åttendeplass på tabellen.

 • Full fyring mellom Zlatan og Lukaku

  Christian Eriksen ble matchvinner for Inter i cupderbyet mot Milan hvor Zlatan Ibrahimovic sto både for mål og rødt kort i 2-1-kampen.

  Mot slutten av omgangen ble den en ordentlig tungvektsduell da Ibrahimovic og Romelu Lukaku la panne mot panne etter en krangel som oppsto da Lukaku fikk røff behandling.

  Situasjonen endte med at begge spissene fikk gult kort, og da Ibrahimovic fikk sitt andre gule i andre omgang, måtte Milan spille resten av kampen med ti mann på stillingen 1–0.

  Lukaku utlignet for Inter, men Christian Eriksen sørget altså for at det var Milan som tok seg videre fra cupen.

  APTOPIX Italy Soccer Italian Cup
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • King matchvinner

  Joshua King hadde en god dag på jobben for Bournemouth da de tok seg videre i FA-cupen med 2-1-seier mot Crawley.

  Først hadde han en målgivende pasning da Jack Wilshere sendte Bournemouth i ledelsen. Etter en snau time utlignet Tom Nichols, men så dukket King opp igjen.

  Nordmannen fikk ballen etter et nydelig angrep fra Bournemouth. Han la hurtig om til skudd og plasserte den ned i hjørnet.

  Dermed er King og co. klare for åttedelsfinale mot Burnley.

  King
  Foto: Mike Hewitt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal