NRK Meny
Normal

Sandnes Ulf senket av sin gamle toppscorer: – Beklager dette

I 2011 skjøt Morten Eriksen Sandnes Ulf til Eliteserien. I kveld skjøt han gamleklubben ut av NM i fotball og detonerte med det rundens cupbombe.

Sola vant 1-0 over Sandnes Ulf i første runde av fotball-NM.

Morten Eriksen senket gamle lagkamerater da Sandnes Ulf tapte overraskende mot 3. divisjonslaget Sola.

Morten Eriksen

Morten Eriksen, her fra tiden i Sandnes Ulf, senket gamleklubben.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

Se alle resultatene fra dagens kamper i NM

Å sende sin tidligere klubb på hodet ut av cupen i første runde med det eneste målet i 1-0-kampen, tar ikke storscoreren veldig tungt.

– Jeg håper de lykkes i serien. I cupen har de ingen kontinuitet. Jeg tror Asle (Sandnes Ulf-trener, red.anm.) sa på forhånd at de er vant til å tape. Så beklager dette, men det var gøy for Sola, sier matchvinner Morten Eriksen til NRK.

På Sola Stadion skulle hardtsatsende Sola sette Sandnes Ulf på prøve. Morten Eriksen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 29 minutter. Han kom alene med målvakt Halldórsson og pirket ballen i mål etter klabb og babb.

Eliteserielaget fra Sandnes skulle slite med å finne ut av forsvaret til Sola.

Sandnes Ulf stanget og stanget, men klarte ikke å få hull på Sola-byllen. Og om hjemmelaget ledet fortjent til pause tok Sandnes Ulf over initiativet etter pause og presset på.

Men selv med massivt trykk mot slutten holdt Sola unna og kan juble for kveldens cup-sensasjon mot Asle Andersens menn fra Sandnes.

– Jeg spiller i Sola, og Sola er en klubb i vekst. Du ser det skaper liv her, og det er mange som er her og ser på. Synd for Sandnes, men ekstra gøy for dem som får være med på dette, sa Eriksen like etter kampen.

Klassisk oppgjør på Bislett

I fint vårvær på Bislett stadion i det som er et klassisk Oslo-derby mellom Lyn og Skeid hadde vestkantlaget få problemer med å ta seg av Skeid. Til sammen har de to klubben 16 NM-titler, men begge to holder til daglig til i 2. divisjon.

Faisal Dahir og Runar Brenden scoret de to første målene før Armin Sistek vartet opp med en frekk lobb over utrusende keeper Lysgård til 3-0. Se videoen under. Sistek la også på til 4-0 etter 76 minutter.

Lyn spiller mot Skeid i første runde av fotball-NM.

Nils Arne Eggen holdt god stand mot RBK

Et av rundens mer interessante oppgjør var når Nils Arne Eggens Orkla tok i mot Rosenborg.

2810 tilskuere hadde funnet veien for å se hjemmelaget utfordre Rosenborgs stjerner, med blant andre Chibuike, Mikkelsen og Dorsin fra start.

Men det skulle ta bare 14 minutter før Tobias Mikkelsen sendte Rosenborg foran etter at John Hou Sæther sendte dansken en fin pasning.

Deretter skulle det gå hele 80 minutter før eliteserielaget klarte å doble ledelsen. Toer Reginiussen nikker ballen i mål. Og Søderlund fastsatte resultatet til 0-3.

Vålerenga slet mot 4. divisjonslag

Nordstrand som til daglig spiller på femte nivå i Norge holdt godt følge med Vålerenga og holdt 0-0 til pause. Etter pause kom derimot gjestene med fire cupmesterskap mer skjerpet ut og Riki Alba sendte Vålerenga opp i ledelsen etter 58 minutter.

Til slutt skulle det stå hele 5-0 til Vålerenga.

Brann slet også lenge borte mot Varegg. 3. divisjonslaget ledet 2-1 til pause, men to mål til Brann i det 51. og 62. minutt snudde kampen.

Kampen endte 2-3 og Brann gikk videre.

Siste nytt

 • Han kan smile for siste plassen

  FC København slo AGF 4-1 og tok Danmarks siste plass i kvalifiseringa til europaligaen neste sesong.

  Ståle Solbakkens klubb redda dermed årets sesong frå nærmast katastrofe, og kan framleis skryte av å ha vore i europa-kvalifisering kvart år sidan 2001.

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Superhelg
Toppserien fotball kvinner: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Kolbotn - Klepp
Toppserien fotball kvinner: Kolbotn - Klepp
4-4-2 med Schau og Aune
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Stabæk - Sandviken
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune