Hopp til innhold

Smertemareritt for Pedersen etter krasj i hekken

SANDNES (NRK): Før sesongen byttet Isabelle Pedersen nok en gang trener. Hun har ståltro på det nye, men tøffe opplegget og mener to krasj i hekken på trening har gjort at de gode tidene lar vente på seg.

Isabelle Pedersen

NORSK HÅP: Hekkeløper Isabelle Pedersen representerer Norge på 100 meter hekk under lag-EM i Sandnes, men oppladningen har ikke vært optimal.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Hekkeløperen har en sesongbeste fra Bislett på 13.08. Hun tok NM-gull med 13.18 og i forsøket under lag-EM fredag kom hun i mål på 13,63 i sterk motvind.

– Brutalt, beskriver hun det selv som.

Isabelle Pedersen

NM-GULL: Isabelle Pedersen ble norgesmester forrige helg på 13,18.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sesongens tider har vært et lite stykke bak VM-kravet på 12.98, mens hun i juli i fjor satt hun personlig rekord med 12,72. Og selv om Pedersen har påpekt at formen heller ikke skal komme før til VM, så har sesongen bydd på større utfordringer enn hun hadde ønsket.

– Det har vært en periode nå med mye smerter, og det at jeg klarer å løpe nå med mye motvind uten å få noen store smerter i hamstring, gjør meg veldig glad, forteller 27-åringen.

– Kan jo ikke stå og sove

Smertene har kommet av to fall på trening. Både før Bislett Games og under et stevne i Finland i slutten av juli løp Pedersen rett i hekken og i bakken.

– Det er sjelden jeg går til sengs og får ikke sove for det gjør så vondt. Jeg kunne ikke ligge hverken på magen eller ryggen, og man kan jo ikke stå å sove. Men det er jobben min, og det er litt knall og fall av og til, sier Pedersen, og forklarer at hun har hatt vondt i skuldre, bryst, rygg, hofte og hamstring (lår).

– Når man først faller så får man jo en angst og blir livredd, hvis man ikke reiser seg igjen og begynner på nytt med en gang. Hvis ikke er man jo ferdig, og det vil ta måneder før man kommer tilbake. Det har vi gjort, men kroppen har ikke hatt sjans til å holde tempoet. Derfor har det gått litt treigt nå, fortsetter hun.

Fire treningsdager i uka

For før sesongen endret hun treningsopplegget. 27-åringen reiste til Los Angeles og ble en del av gruppa til VM-sølvvinner på 110 meter hekk fra 2013, Ryan Wilson. Og endringene har vært store. Det har blant annet vært to treningsøkter fire dager i uka, og tre dager treningsfri.

WTF182

NY TRENER: Den amerikanske hekkeløperen Ryan Wilson.

Foto: Alexander Zemlianichenko / Ap

– Å få skikkelig kvalitet inn i øktene har virkelig gjort en forskjell. Og de øktene vi har er ikke lette økter. Det finnes ingen lette, som det vanligvis er. Vi har heller fri, sa hun til NRK i juni.

Pedersen har daglig kontakt med Wilson også under sesongen, men smerter i kroppen har tvunget dem til å endre på planene underveis.

– Det har vært en utfordring gjennom sommeren å få inn alt det vi skulle med den kjempehøye og intense farten. For det er når man yter over 95 prosent på trening, man kjenner om det funker. Denne sommeren har ikke blitt helt som vi ønsket, erkjenner Pedersen.

Fem trenere siden 2015

Nå føler hun derimot hun er på riktig vei igjen. Søndag løper hun finale på 100 meter hekk for Norge i lag-EM i Sandnes.

– Dette har vært den første uken på en stund hvor jeg ikke har hatt smerter, og kunnet trene med kvalitet og fått kontinuitet. Og jeg har vært veldig heldig å ha et bra helseteam rundt meg.

Isabelle Pedersen

GAMLETRENEREN: Trond Knaplund var Isabelle Pedersens trener i mange år. Her møtes de under årets Bislett Games.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Det er langt ifra første gang at Pedersen prøver «noe nytt». Etter at hun brøt med Trond Knaplund våren 2015, har Pedersen trent under både Andreas Behm og amerikanerne Dustin Imdieke (2015-17) og Charles Ryan (2017-18).

– Jeg var ikke komfortabel med det jeg hadde, forteller hun om det siste trenerskiftet.

– LA er det beste valget jeg har tatt som voksen. Vi er der for virkelig å gå for det, og man får en naturlig energidose og tro på seg selv. Noen ganger er reisen til målet like viktig, mener Pedersen.

NRKs ekspert, Vebjørn Rodal, håper den norske hekkestjernen slår tilbake.

– Det er krevende å skifte trenerregime en gang, og hun har skiftet flere ganger. Det kan ta tid før det regimet materialiserer seg, men nå snakker vi midten av august og det er lov til å begynne å forvente at endringene skal gi avkastning i form av gode tider, sier han.

  • Lag-EM i friidrett vises på NRK 1 lørdag fra kl. 14.40 og søndag kl. 13.00.

Siste nytt

  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    – Det er en av de beste kampene vi har spilt her. Prestasjonsmessig er vi ganske nære, og så er det et par situasjoner hvor vi kommuniserer ganske dårlig, sier Nedregotten til NRK.

    – I etterpåklokskapens navn var det dumt av meg å trene dem i fjor, men slik ble det, sier Nedregotten med et smil.

    I forkant av VM i fjor hjalp han det estiske paret med både teknikk og taktikk.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal