Slet med nerver før stafettsølvet: – Ville gjemme meg under dyna

PYEONGCHANG (NRK): Eirik Bye var så nervøs at han helst ville gjemme seg under dyna før dagens stafett. Men ankermannen gikk en kanonetappe og sikret Norges sølv

Paralympics 2018 i Pyeongchang

NERVØS: Men det så ikke sånn ut i løypa. Bye gikk Norge inn til sølv.

Foto: Jessica Gow/tt / NTB scanpix

– Da jeg våknet i dag hadde jeg mest lyst til å gjemme meg under dyna, og bli der. Jeg var nervøs. Jeg har sett så mye frem til denne dagen. Når den plutselig kommer blir det sånn «Å faen, hva gjør jeg nå?», forteller Bye etter løpet.

Norge gikk inn til sølv 22,5 sekunder bak gullvinner Frankrike på den åpne stafetten. Bye forteller at han har tenkt på denne dagen i flere år.

– Det er tredje gangen vi går stafett med dette laget. Første gang var for to år siden. Siden det har jeg tenkt på den dagen her i to år, og brukt hver økt til å motivere meg til den. At vi lykkes i dag er helt rått.

Norsk sølv på stafetten

JUBEL: Nils-Erik Ulset (f.v.), Håkon Olsrud, Eirik Bye og ledsager Arvid Nelson kunne juble for sølvet.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

– Veldig, veldig stort

Håkon Olsrud gikk en strålende andreetappe, og plukket mye tid på teten.

– Dette er kanskje enda mer moro enn å vinne medalje individuelt. Det er en skikkelig lagseier. Det er disse gutta jeg absolutt vil vinne stafett med. Det er veldig, veldig stort. Det er vanskelig å finne ord, sier han til NRK etter målgang.

Nils-Erik Ulset fikk den tøffe oppgaven å gå to etapper. Han både åpnet stafetten for Norge, og gikk ut igjen på tredje etappe.

åpen stafett

TETT FELT: Nils-Erik Ulset (startnummer 8) på sin første etappe.

Foto: Thomas Lovelock / AP

– Jeg er litt småforbanna for de har fått det for seg at jeg skal gå to etapper, mens de slipper unna med enhver, sier han lattermildt.

I sitt femte Paralympics holdt superkreftene til superveteranen gjennom to etapper, og han kunne sende Eirik Bye og ledsager Arvid Nelson ut på en andreplass før ankeretappen.

– Det er så artig å gå på stafett med de tre karene her. Jeg tenkte at om vi er med og kjemper om medalje, så skal jeg være fornøyd. Og så kliner vi pinadø til med sølv, sier Ulset.

Hadde tunnelsyn

Ut på siste etappe la Bye vekk nervene, og klinket til.

– Jeg var vanvittig stiv på toppen av første bakken allerede, sier han.

– Underveis var jeg veldig fokusert. Det var så vidt jeg fikk med meg støtteapparatet som stod rundt løypa. Det var tunnelsyn, legger han til.

Ikke før han hadde kommet seg over den siste bakketoppen, og kunne begynne å ta turen ned mot stadion, begynte han å tro på at det kunne bli sølv.

– Jeg skjønte vel på toppen at det kom til å gå, og på vei ned til stadion kom smilet lurende frem.

I mixedstafetten gikk Trygve Steinar Larsen, Johannes Birkelund, Birgit Skarstein og Vilde Nilsen inn til en åttendeplass.

LEVERTE VARENE: Håkon Olsrud gikk en strålende andreetappe.

Foto: Thomas Lovelock / AP

Sportsnyheter

Joshua King slo tilbake etter marerittår: – Følte jeg hadde noe å bevise

Det er gått ti måneder siden Joshua King sist scoret et mål. Mot gamleklubben Everton slo han skikkelig tilbake og ble matchvinner med et hat trick.

Siste nytt

 • Zlatan med mål og selvmål

  Zlatan Ibrahimovic scoret for begge lag da han spilte fra start i Serie A for første gang på nesten et halvt år. Milan vant så vidt mot ni Bologna-spillere.

  Det endte 4-2 til gjestene etter to sene mål. Ibrahimovic fastsatte selv resultatet.

  40-åringen var i Milans startoppstilling for første gang siden 9. mai, etter å ha kvittet seg med skaden som kostet ham slutten av forrige sesong, sommerens EM-sluttspill og begynnelsen av denne sesongen.

  Det begynte bra, da han spilte fram Rafael Leão til ledermålet etter et kvarter. Det så mørkt ut for hjemmelaget Bologna da midtstopper Adama Soumaoro fikk rødt kort noen minutter senere, og Milan-kaptein David Calabria doblet ledelsen før pause.

  I det 49. minutt rotet Ibrahimovic det til på defensiv dødball. Nicolas Dominguez slo inn, og svensken stusset ballen i eget mål. Det inspirerte Bologna, som bare tre minutter senere utlignet ved Musa Barrow.

  I det 58. minutt fikk Bologna-kaptein Roberto Soriano marsjordre for en stygg stempling, og hjemmelaget måtte spille den siste drøye halvtimen med ni mann.

  Milan slet likevel med å avgjøre, men i det 84. minutt kom ledermålet signert Ismael Bennacer. I siste ordinære minutt gjorde Ibrahimovic 4-2 med assist fra samme Bennacer.

  Serie A - Bologna v AC Milan
  Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters
 • Mead hjelpte England til seier

  Arsenal-spissen Beth Mead stråla då Englands beste kvinner entra Wembley for første gang på to år.

  I VM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland var stillinga 0–0 då Mead entra bana etter 63 spelte minutt. Eit kvarter seinare leda England 4–0, og Mead hadde skåra eit hat trick.

  Beth England skåra det siste målet for England, som no har ein målskilnad på 22–0 i VM-kvalifiseringa, og styrer mot eit nytt meisterskap.

  Beth Mead
  Foto: BAPTISTE FERNANDEZ / Icon Sport
 • Ulrikke Eikeri skriver historie

  Ulrikke Eikeri og hennes australske makker Ellen Perez vant Tenerife Ladies Open. Dette er den første WTA-tittelen som deles ut til en norsk kvinne.

  WTA er det øverste nivået i kvinnetennis.

  I finalen slo Eikeri og Perez det ukrainske makkerparet Lyudmyla Kichenok og Marta Kostyuk 2-0 i sett.

  Seieren kommer kun tre måneder etter at hun nådde sin første finale i WTA.

  Cleveland Championships - Day 6
  Foto: Lauren Bacho / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal