Hopp til innhold

Slet med nerver før stafettsølvet: – Ville gjemme meg under dyna

PYEONGCHANG (NRK): Eirik Bye var så nervøs at han helst ville gjemme seg under dyna før dagens stafett. Men ankermannen gikk en kanonetappe og sikret Norges sølv

Paralympics 2018 i Pyeongchang

NERVØS: Men det så ikke sånn ut i løypa. Bye gikk Norge inn til sølv.

Foto: Jessica Gow/tt / NTB scanpix

– Da jeg våknet i dag hadde jeg mest lyst til å gjemme meg under dyna, og bli der. Jeg var nervøs. Jeg har sett så mye frem til denne dagen. Når den plutselig kommer blir det sånn «Å faen, hva gjør jeg nå?», forteller Bye etter løpet.

Norge gikk inn til sølv 22,5 sekunder bak gullvinner Frankrike på den åpne stafetten. Bye forteller at han har tenkt på denne dagen i flere år.

– Det er tredje gangen vi går stafett med dette laget. Første gang var for to år siden. Siden det har jeg tenkt på den dagen her i to år, og brukt hver økt til å motivere meg til den. At vi lykkes i dag er helt rått.

Norsk sølv på stafetten

JUBEL: Nils-Erik Ulset (f.v.), Håkon Olsrud, Eirik Bye og ledsager Arvid Nelson kunne juble for sølvet.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

– Veldig, veldig stort

Håkon Olsrud gikk en strålende andreetappe, og plukket mye tid på teten.

– Dette er kanskje enda mer moro enn å vinne medalje individuelt. Det er en skikkelig lagseier. Det er disse gutta jeg absolutt vil vinne stafett med. Det er veldig, veldig stort. Det er vanskelig å finne ord, sier han til NRK etter målgang.

Nils-Erik Ulset fikk den tøffe oppgaven å gå to etapper. Han både åpnet stafetten for Norge, og gikk ut igjen på tredje etappe.

åpen stafett

TETT FELT: Nils-Erik Ulset (startnummer 8) på sin første etappe.

Foto: Thomas Lovelock / AP

– Jeg er litt småforbanna for de har fått det for seg at jeg skal gå to etapper, mens de slipper unna med enhver, sier han lattermildt.

I sitt femte Paralympics holdt superkreftene til superveteranen gjennom to etapper, og han kunne sende Eirik Bye og ledsager Arvid Nelson ut på en andreplass før ankeretappen.

– Det er så artig å gå på stafett med de tre karene her. Jeg tenkte at om vi er med og kjemper om medalje, så skal jeg være fornøyd. Og så kliner vi pinadø til med sølv, sier Ulset.

Hadde tunnelsyn

Ut på siste etappe la Bye vekk nervene, og klinket til.

– Jeg var vanvittig stiv på toppen av første bakken allerede, sier han.

– Underveis var jeg veldig fokusert. Det var så vidt jeg fikk med meg støtteapparatet som stod rundt løypa. Det var tunnelsyn, legger han til.

Ikke før han hadde kommet seg over den siste bakketoppen, og kunne begynne å ta turen ned mot stadion, begynte han å tro på at det kunne bli sølv.

– Jeg skjønte vel på toppen at det kom til å gå, og på vei ned til stadion kom smilet lurende frem.

I mixedstafetten gikk Trygve Steinar Larsen, Johannes Birkelund, Birgit Skarstein og Vilde Nilsen inn til en åttendeplass.

LEVERTE VARENE: Håkon Olsrud gikk en strålende andreetappe.

Foto: Thomas Lovelock / AP

Siste nytt

 • Foss med knallsterk etappeseier: – For et nydelig sykkeløyeblikk

  Tobias Foss tok sin første seier for storlaget Ineos Grenadiers da han mandag ettermiddag viste muskler og vant åpningsetappen av Tour of the Alps.

  26-åringen fra Vingrom spurtet fra en gruppe på fire mann mot slutten av etappen og trillet i ensom majestet over målstreken i Italia.

  – For et nydelig sykkeløyeblikk. Det der var Tobias Foss på sitt aller råeste, utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen da seieren var sikret.

  26-åringen vant foran Chris Harper og Esteban Chaves.

  Dette er nordmannens første proffseier som ikke er tempo. Tour of the Alps går over fem dager.

  NM på sykkel 2021.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Saudiske fotballforbundet tar grep etter piskeskandale: – Sjokkert over de skammelige scenene

  Det saudiske fotballforbundet (SAFF) er i sjokk over at Al-Ittihad-spiss Abderrazak Hamdallah ble pisket av en supporter og skal nå gjennomgå regelverket.

  Det skriver forbundet i en pressemelding.

  «SAFF og spillerforeningen i Saudi-Arabia (PFA) er sjokkert over de skammelige scenene da en tilskuer gikk til fysisk angrep på en Al-Ittihad-spiller, innledes det.

  Hendelsen skjedde etter at Al-Ittihad hadde tapt den saudiarabiske supercupfinalen 1-4 for Al-Hilal tidligere i april. Etter oppgjøret kastet Hamdallah vann på en supporter, som svarte med å piske den 33-årige marokkaneren.

  «Heldigvis er disputer med supportere ekstremt sjeldent. Det er grunnen til at handlingene til denne «såkalte» supporteren går mot alt den saudiske fotballen representerer, og vi fordømmer hendelsen fullstendig», skriver forbundet.

  Hamdallah var i Marokkos VM-tropp i 2022 og spilte for 1.-divisjonsklubben Aalesund for elleve år siden. (NTB)

  Abderrazak Hamdallah
  Foto: AP
 • Nadal gjør comeback i Barcelona: – Skal behandle det som mitt siste år

  Rafael Nadal bekreftet mandag at han skal spille Barcelona Open. Der møter han Flavio Cobolli fra Italia i første runde tirsdag.

  – For meg er det en gave å kunne være her i Barcelona, jeg vil behandle det som mitt siste år her og jeg vil nyte hvert øyeblikk, sa Nadal om turneringen han har vunnet rekordmange 12 ganger tidligere.

  Nadal har ikke spilt siden Brisbane International i januar på grunn av skade. Han har senere måttet trekke seg fra en rekke store turneringer, inkludert Australian Open, Indian Wells og Monte-Carlo Masters.

  Turneringen i Barcelona blir Nadals første på grus siden han slo Casper Ruud i finalen av French Open i mai 2022.

  Nadal
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal