NRK Meny
Normal

Skuffet over publikumsoppslutningen

NM på ski på Gåsbu trakk bare et sted mellom to og tre tusen betalende tilskuere på fire dager.

– Skuffende, sier NM-general Gudbrand Skraastad.

Gudbrand Skraastad

NM-general Gudbrand Skraastad er skuffet over at ikke flere fant veien til NM-arenaen på Gåsbu.

Foto: Martin Andersson / NRK

Men ingen kan ta fra Skraastad & Co at arrangementet bare har fått skryt, og omtales av Norges Skiforbund som tidenes beste.

Arrangøren håpet på 5.000 betalende tilskuere og et overskudd på rundt 400 000 kroner.

Publikumsteltet NM Gåsbu

Fullt i publikumsteltet, men få betalende.

Foto: Martin Andersson / NRK

Nå ble det med halvparten av tilskuermålet. Og det var et lite skår i gleden da ryddejobben begynte på Gåsbu langrennsstadion søndag ettermiddag.

– Når det gjelder budsjettet, ser det ut til at vi får et lite overskudd, sier Skraastad.

Få betalende

Den som har fulgt mesterskapet på TV, har sett mye folk både på skistadion og langs løypa. Ei fin ramme rundt den intime løypetraséen. Men de fleste av de du har sett, har ikke betalt billett.

Petter Northug vant NM på Gåsbu

Trekkerplaster Petter Northug etter målgang på 30 km skibytte lørdag.

Foto: Martin Andersson / NRK

Totalt, med alle skoleelever, akkrediterte, funksjonærer, gjester, sponsorer, pluss publikum, regner Skraastad med at det har vært 15-16.000 tilstede på Gåsbu fordelt på fire dager.

– Jeg har ikke full oversikt nå rett etter mesterskapet, men jeg regner med et par tusen betalende tilskuere. Og ære være de som kom, men jeg må si jeg er litt skuffet over hamarsingene og hedmarkingene. Jeg hadde håpet på litt flere.

Et lite overskudd

Gudbrand Skraastad har ikke klart noe råmateriale for hvordan man ender opp økonomisk.

– Det ser ut som vi ligger ligger bra an. Jeg har foreløpig ikke oversikt over alle utgiftene, men per nå ser det ut til at vi skal gå med et lite overskudd. Men vi har jo del to igjen (Løten første helga i april), så vi er jo ikke ferdig med NM.

– Dere hadde et mål om 400 000 kroner i overskudd.

– Ja, vi snakket om det før NM. Men hvis vi går i null, så sitter vi tre arrangementklubbene (Vang Skiløperforening, Løten IL og Rena IL) igjen med tre topp moderne anlegg, ett på Gåsbu, ett på Budor og ett på Rena, uten ei krone i gjeld. Så du kan si at det er gevinsten.

– Hva er helhetsinntrykket av arrangementet?

– Vi har bare fått positive tilbakemeldinger fra første minutt og kjemperos fra Skiforbundet som sier dette er tidenes beste NM. Forbundet har ikke hatt noen bemerkninger i løpet av de fire dagene.

Siste nytt

 • Grindheim ferdig i Vålerenga

  Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (34) får ikke bli med Oslo-klubben videre etter sesongen. – Ingen lett avgjørelse, sier trener Ronny Deila.

  Grindheim har spilt over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder (2005-07 og 2013-17). Kontrakten hans går ut etter årets sesong.

  Christian Grindheim
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Grand held plassen

  Grand Bodø held plassen i Toppserien, og Urædd må spele i 1. divisjon også neste år. Det er klart etter at Grand vann 3-0 heime i Bodø i dag. Maiken Bakke scora to og Sara Kristine eggesvik eitt.

  Grand vann samanlagt 7-0.

 • Nye pallplassar på lagsprinten

  Norge tok to andreplassar i lagsprinten i Stavanger. Kvartetten Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke, Håvard Lorentzen og Johann Jørgen Sæves gjekk på 1.19,84, slått med 32 hundredeler av Canada i samløp. Canadas tid er verdsrekord.

  På kvinnenes lag gjekk Anne Gulbrandsen, Hege Bøkko, Ida Njåtun og Rikke Jeppsson. Dei blei slått med 39 hundredeler av Sør-Korea.

Sendeplan

Kl. Program Kanal