NRK Meny
Normal

Alsgaard fikk én time på å pugge 400 navn

Èn time før TV-sendingen fra ski-NM på Gåsbu skulle starte, fikk Thomas Alsgaard beskjed om at han måtte steppe inn og kommentere langrennsstafettene - en rolle han knapt har hatt før.

Thomas

Thomas Alsgaard og Torgeir Bjørn i kommentatorboksen under dagens NM-sending på Gåsbu like utenfor Hamar.

Foto: NRK

– Jeg måtte bare hive meg rundt. Jeg tenkte at jeg måtte bare gjøre det beste ut av det, sier Thomas Alsgaard.

De som så stafettene under søndagens NM på fjernsyn la kanskje merke til at NRKs faste langrennskommentator Jann Post manglet. Han ble nemlig slått ut av omgangssyke like før start.

Da ble Alsgaard sendt i kommentatorboksen sammen med Torgeir Bjørn, et sted han bare har jobbet et par ganger før.

Uvant rolle

Vanligvis er Alsgaard ekspert og makker til programleder Ida Nysaeter Rasch, og er med i langrennssendingene i kortere strekk.

– Det er to jobber som nesten ikke kan sammenlignes. Jeg har alltid beundret kommentatorene Jann og Torgeir for hvor mye de må forberede seg og holde styr på under sendingene. Den respekten har ikke akkurat blitt mindre etter i dag. Det jeg vanligvis gjør blir nesten enkelt i forhold, sier Alsgaard, og utdyper:

– Utfordringen er at man må ha oversikt over så å si alt. Dessuten går det så veldig fort under rennene, det er passeringer og sider med ark som flyr hele tiden, omtrent. Samtidig skal man lese løpsutviklingen og sørge for dramaturgi. Men det er egentlig bare gøy.

Skinstad gjorde ekspertcomeback

Sportssjef Åge Skinstad

Åge Skinstad steppet også inn på kort varsel og tok over Alsgaards ekspertrolle under sendingen.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Etter å ha fått beskjeden kastet den tidligere verdensmesteren seg rundt og brukte det lille som var igjen av tid til å forberede seg.

– NM-stafett må være noe av det vanskeligste å kommentere. Det er så mange navn, og mange nye navn. I dag var det 400 løpere som gikk, og det sier seg selv at det er ganske mange å skulle ha kontroll på, sier han.

41-åringen sier innhoppet ga mersmak.

– Jeg liker veldig godt den jobben jeg allerede har, men kan gjerne gjøre noen sånne gjesteopptredener når det passer, sier han.

Langrennslandslagets sportssjef Åge Skinstad gjorde comeback da han steppet inn og tok Alsgaards vanlige ekspertrolle. Den jobben hadde Skinstad i flere år mens Alsgaard var aktiv.

– Han kommenterte meg mange ganger da jeg gikk, så jeg visste at han kom til å klare seg bra i dag, sier Alsgaard.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel: Tempo
VM sykkel
Semifinale i cupen, menn
VM-kveld
4-4-2 NM fotball: Semifinale Vålerenga - Sarpsborg 08
Cupen: Semifinale, Vålerenga - Sarpsborg 08
Cupen: Semifinale, Vålerenga - Sarpsborg 08