Alsgaard fikk én time på å pugge 400 navn

Èn time før TV-sendingen fra ski-NM på Gåsbu skulle starte, fikk Thomas Alsgaard beskjed om at han måtte steppe inn og kommentere langrennsstafettene - en rolle han knapt har hatt før.

Thomas

Thomas Alsgaard og Torgeir Bjørn i kommentatorboksen under dagens NM-sending på Gåsbu like utenfor Hamar.

Foto: NRK

– Jeg måtte bare hive meg rundt. Jeg tenkte at jeg måtte bare gjøre det beste ut av det, sier Thomas Alsgaard.

De som så stafettene under søndagens NM på fjernsyn la kanskje merke til at NRKs faste langrennskommentator Jann Post manglet. Han ble nemlig slått ut av omgangssyke like før start.

Da ble Alsgaard sendt i kommentatorboksen sammen med Torgeir Bjørn, et sted han bare har jobbet et par ganger før.

Uvant rolle

Vanligvis er Alsgaard ekspert og makker til programleder Ida Nysaeter Rasch, og er med i langrennssendingene i kortere strekk.

– Det er to jobber som nesten ikke kan sammenlignes. Jeg har alltid beundret kommentatorene Jann og Torgeir for hvor mye de må forberede seg og holde styr på under sendingene. Den respekten har ikke akkurat blitt mindre etter i dag. Det jeg vanligvis gjør blir nesten enkelt i forhold, sier Alsgaard, og utdyper:

– Utfordringen er at man må ha oversikt over så å si alt. Dessuten går det så veldig fort under rennene, det er passeringer og sider med ark som flyr hele tiden, omtrent. Samtidig skal man lese løpsutviklingen og sørge for dramaturgi. Men det er egentlig bare gøy.

Skinstad gjorde ekspertcomeback

Sportssjef Åge Skinstad

Åge Skinstad steppet også inn på kort varsel og tok over Alsgaards ekspertrolle under sendingen.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Etter å ha fått beskjeden kastet den tidligere verdensmesteren seg rundt og brukte det lille som var igjen av tid til å forberede seg.

– NM-stafett må være noe av det vanskeligste å kommentere. Det er så mange navn, og mange nye navn. I dag var det 400 løpere som gikk, og det sier seg selv at det er ganske mange å skulle ha kontroll på, sier han.

41-åringen sier innhoppet ga mersmak.

– Jeg liker veldig godt den jobben jeg allerede har, men kan gjerne gjøre noen sånne gjesteopptredener når det passer, sier han.

Langrennslandslagets sportssjef Åge Skinstad gjorde comeback da han steppet inn og tok Alsgaards vanlige ekspertrolle. Den jobben hadde Skinstad i flere år mens Alsgaard var aktiv.

– Han kommenterte meg mange ganger da jeg gikk, så jeg visste at han kom til å klare seg bra i dag, sier Alsgaard.

Sportsnyheter

YcTkcXtlRJc

Reagerer på Portugals taktiske tabbe i EM-drama: – Surrealistisk

Gruppe F ble på forhånd dømt til å være «dødens gruppe» i EM. Onsdag kveld fikk vi med all tydelighet demonstrert hvorfor.

Tyskland-helten feiret med hjertetegn foran Ungarn-tilskuerne

Leon Goretzka har ofte uttrykt støtte til LHBT-samfunnet. Da han sendte Tyskland videre og Ungarn hjem, viste han hjertetegnet til det ungarske publikummet.

Siste nytt

 • Får ikke reise til Skottland

  Det blir magert med svenske fotballtilhengere når de blågule møter Ukraina i åttedelsfinale i fotball-EM i Glasgow tirsdag.

  Strenge karanteneregler i Storbritannia innebærer at ingen av de svenske tilhengerne som var i Russland onsdag, får reise til Skottland neste uke. Det er nå ti dagers karantene ved innreise til Storbritannia.

  Det betyr at bare svensker som allerede er i Skottland, kan overvære tirsdagens kamp.

  Svenske supportere
  Foto: Maxim Shemetov / AP
 • Islanders til avgjørende semifinale

  Det blir en sjuende og avgjørende Stanley Cup-semifinale mellom New York Islanders og Tampa Bay Lightning etter hjemmelagets 3-2-seier onsdag.

  Tampa Bay så ut til å ha avgjort semifinalen i NHL-sluttspillet med 2-0-ledelse etter første periode.

  Men som så mange ganger før kom Islanders tilbake med redusering i den andre perioden og utligning til 2-2 i sluttperioden.

  Avgjørelsen falt 68 sekunder inn i forlengningen, da Anthony Beauvillier utnyttet slurv i Tampa-forsvaret.

  Siste semifinale spilles i Tampa fredag. Vinneren møter enten Montreal Canadiens eller Vegas Golden Knights i NHL-finalen. (NTB)

  Islanders Hockey
  Foto: Frank Franklin Ii / AP
 • Brasil ble gruppevinner

  Brasil slet seg til seier 2-1 over Colombia med scoring ti minutter på overtid i torsdagens gruppespillskamp i Copa America.

  Colombia ledet lenge etter en spektakulær scoring av Luiz Diaz allerede etter ti minutter.

  Først etter 78 minutter lyktes det for brasilianerne, da Roberto Firmino headet inn utligningen.

  Colombianerne protesterte heftig ettersom ballen i forkant hadde vært innom dommer Néstor Pitana. Men kamplederen, som dømte VM-finalen i 2018, mente at spillet ikke ble hindret og godkjente målet.

  Protestene førte til at dommeren la til hele ti minutter. Og i kampens 100. minutt kunne Casemiro heade Neymars hjørnespark i mål.

  I den andre gruppespillkampen spilte Peru og Ecuador uavgjort 2-2.

  Brasil er klar vinner av gruppe B.

  Brasil Copa America
  Foto: Silvia Izquierdo / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal